Корисне про м'ясо

Соус із ревенем

Інгредієнти:

  • Стебло ревеню - 2 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Вода - 300 мл
  • Аніс - 1 шт.
  • Паличка кориці - 1 шт.
  • Кмин - 1 ст. л.


Соус з інжиру до м’яса

Інгредієнти:

  • Чорний інжир - 0,5 кг
  • Часник - 1 голівка
  • Червоний стручковий перець - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Сіль і перець - за смаком


Соус для гриля

Інгредієнти:

  • Оцет - 75 мл
  • Вода - 75 мл
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Гірчиця - 1,5 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Лайм - 2 шт.
  • Рослинна олія - 75 мл
  • Томатний соус - 150 мл
  • Ворчестерський соус - 30 мл
  • Сіль, перець - за смаком

Класичний соус бешамель

Інгредієнти:

  • Молоко - 1,5 склянки
  • Цибуля - чверть
  • Ціла гвоздика - 2 шт.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Тертий мускатний горіх - дрібка

Соус Ранчеро

Інгредієнти:

  • Помідор - 1 шт.
  • Червона цибуля - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Какао - 0,5 ч. л.
  • Перець чилі - дрібка
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Орегано - дрібка
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Чорний перець мелений - за смаком
  • Кінза - 15 г
  • Сіль - за смаком

Гострий томатний соус
Інгредієнти:

  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Зіра - 0,5 ч. Ложки
  • Перець табаско - 1/3 стручка
  • Хабанеро - 1/3 стручка
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Томатна паста - 5 ст. ложок
  • Оцет - 2 ч. Ложки
  • Вода - 50 мл
  • Перець білий мелений - за смаком
  • Сіль за смаком

Журавлинний соус із грейпфрутом

Інгредієнти:

  • Рожевий грейпфрут - 2 шт.
  • Вода - 1 скл.
  • Свіжа журавлина - 2,5 скл.
  • Цукор - 1 скл.
  • Свіжа м'ята - 2 ст. л.

Домашній кетчуп

Інгредієнти:


Домашній майонез без яєць

Інгредієнти: