Свиняча гармошка з сиром і помідорами
Інгредієнти:
- Свиняча корейка на кістці - 700 гр
- Сир - 200 гр
- Помідор - 2 шт
- Часник - 3 зубчики
- Картопля - 500 гр
- Рослинна олія - 3 ст. ложки
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
-
Свинячу корейку на кістці добре промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо філе свинини на шматочки по 2-3 сантиметри. Дорізати необхідно до кістки. На вигляд виходить м'ясна «гармошка», на кістці фіксуються кілька шматочків свинини.
-
Готуємо начинку: помідори нарізаємо кружечками середньої товщини, сир - пластинами, часник - поздовжніми тонкими скибочками. Кількість порізаних інгредієнтів начинки кожного виду, має збігатися з кількістю надрізаних шматочків м'яса.
-
М'ясо солимо та обтераємо перцем зовні і всередині «гармошки».
-
В утворені надрізи кладемо по кожному виду начинки - сир, помідор і часник.
-
Сформовану «гармошку» загортаємо у фольгу і випікаємо в духовці протягом години при температурі 180º. Замість фольги можна запікати свинячу корейку в рукаві.
-
Для приготування картопляних грибів необхідно добре вимити дрібну картоплю. Одна половина картоплі буде служити капелюхом гриба, а інша - ніжкою. Першу частину залишаємо в шкірці, другу добре очищаємо та зрізаємо зайву частину картоплі.
-
Грибочки, так само випікаємо в духовці. Для цього їх необхідно змастити олією та посолити. При бажанні можна посипати перцем або прянощами.
-
Грибочки можна також приготувати, відваривши цілу картоплю до повної готовності. Після чого охолоджуємо та вирізаємо грибочки. Потім обсмажуємо на пательні з рослинною олією.
Страва виходить дуже оригінальна, при цьому не вимагає особливих компонентів і здібностей. Свинячу «гармошку» подають на широкому відкритому блюді. Можна прикрасити широким листям свіжого салату і петрушкою. Смачного!
До цієї страви відмінно підійдуть такі соуси:
Соус Гострий томат ТМ Вогняр
Соус Український Кетча ТМ Руна