Стейки Клаб


Статті та рецепти
Стейк Клаб з вишуканим смаком та ароматом
Якщо ви прагнете організувати романтичний вечір, зробіть реверанс у бік стейка, адже що можу бути ідеальнішим для вечері, ніж соковита, ніжна та ароматна яловичина? Акцентуємо увагу на класиці – преміальному Клаб-стейку.
Клаб-стейк – це Стриплойн на кістці, який отримують з відрубу Шортлойн. На у щоб напевне не помилитися, запам’ятовуємо: вирізається з товстого краю найдовшого м’яза спини та має невеличку реберну кістку. Стейк ніжний і соковитий, з ледь відчутним горіховим ароматом.
Клаб-стейк: деталі, які ви хотіли знати про приготування страви
Вияви творчості тут не підійдуть. Треба діяти чітко та рішуче. Безпосередньо перед приготуванням слід посипати м’ясо чорним свіжомеленим перцем і змастити тонким шаром вершкового масла для створення рівномірної скоринки. Стейк Клаб готують у декілька етапів: спочатку обсмажують на грилі 1-2 хвилини з кожного боку та ставлять боковим прошарком жиру на розпечену поверхню, щоб м’ясо наситилося соками. Потім переміщують у менш гарячу зону та доводять до готовності (3-4 хвилини). У разі, якщо ви готуєте стейк на сковороді, обсмажене м’ясо слід покласти в духовку. Час запікання залежить від бажаного ступеня просмаження. У середньому – 4-6 хвилин.
Існує декілька ступенів просмаження стейків:
- Extra rare/ Blue rare – стейк, швидко прогрітий до температури в 46-49 °C, сирий, злегка теплий, швидко «запечатаний».
- Rare (з кров’ю) – дуже слабко просмажений стейк з кров’ю, прогрітий до температури 49-55 °C. Готується 2-3 хвилини за температури 200 °C.
- Medium rare – слабко просмажене м’ясо, з яскравим рожевим соком, прогріте до 55-60 °C. Готується 4-5 хвилин за температури 190-200 °C.
- Medium – середньо просмажений стейк зі світло-рожевим соком, прогрітий до 60-65 °C. Готується 6-7 хвилин за температури 180 °C.
- Medium well – добре просмажений стейк із прозорим соком, прогрітий до температури 65-69 °C. Готується 8-9 хвилин за температури 180 °C.
- Well done – повністю просмажене м’ясо майже без соку, у самісінькому центрі стейка температура сягає 71-100 °C.
- Too well done/ Overcooked – сильно просмажений стейк без соку, з хрусткою скоринкою, прогрітий до 100 °C.
Оптимальний ступінь просмаження стейка Клаб – Medium rare. Ідеальні соуси для яловичини – перцевий, аргентинський чімічурі, класичний барбекю, сальса верде та харіса. Альтернативний варіант – ароматне вершкове масло з перцем чилі та лаймом, часникова олія чи оливкова олія з базиліком.
І пам’ятайте: фокус не в тому, що стейк якось особливо смажать (точніше, не тільки в цьому). Головний фокус – у яловичині.
3 причини, чому м’ясо мережі магазинів-ресторанів «М’ясторія» таке популярне
Демонструємо три причини, що спонукають негайно купити стейк Клаб у мережі магазинів-ресторанів «М’ясторія»:
- М’ясо відбірної якості. Ми співпрацюємо не з гігантами ринку, а з невеличкими фермерськими господарствами з різних регіонів України, тому буквально розуміємо, в яких умовах вирощують тварин. Продукція, представлена в каталозі, повністю відповідає чинним санітарним нормам. Уся наша яловичина – 14-21-денної вологої витримки, а тому надзвичайно ніжна та соковита.
- Приваблива ціна на стейк Клаб. Переконайтеся самі – та замовляйте у нас знову і знову.
- Вигідні умови доставки та оплати. Передбачена доставка продукції по Києву та інших містах України. Є можливість обрати зручний для вас спосіб оплати – готівкою кур’єру або картою.