Стейки Томагавк

Стейки Томагавк Стейки Томагавк
Сортувати:

Стейк Томагавк Dry-aged beef

Ціна: 91.50 грн/100г

Стейк Томагавк Абердин Dry-aged beef

Ціна: 95 грн/100г

Стейк Томагавк витриманий

Ціна: 87.50 грн/100г

Преміальний стейк Томагавк для незабутньої вечері

Ніжний, податливий, соковитий яловичий стейк – хіба можна знайти більш мужню та смачну страву? Ми любимо стейки, готуємо їх із професіоналізмом та охоче ділимося знаннями про яловичину з вами.

Томагавк – це стейк Рібай вагою 1,5-2,5 кг на довгій, очищеній від м’яса та жиру кістці, яка візуально нагадує руків’я легендарної індіанської сокири – томагавка. Звідси й назва. Має високий ступінь мармуровості (7-8 балів з 9 можливих), тому вирізняється винятковою ніжністю та соковитістю. Завдяки наявності реберної кістки, яка під час приготування просочує м’ясо, стейку притаманний яскраво виражений яловичий аромат. У результаті ми отримуємо страву, яка дозволить вивести наші смакові відчуття на новий рівень.

Стейки Томагавк.png

Стейк Томагавк заведено вважати «чоловічою» стравою, хоча, погодьтеся, це доволі умовне визначення.

Формула ідеального стейка Томагавк

Щоб масивний шматок м’яса просмажився рівномірно, важливо готувати в декілька етапів. Передусім треба натерти стейк Томагавк сіллю та свіжомеленим чорним перцем і «замкнути» весь смак під апетитною скоринкою. Для цього необхідно інтенсивно просмажити яловичину з усіх боків на сильному вогні. Наступний етап – покласти м’ясо на розігрітий закритий гриль на 2-3 хвилини. Потім дайте м’ясу можливість полежати в теплому місці, щоб «кров» рівномірно розподілилася по всьому шматку. Це зробить стейк Томагавк смачнішим, ніжнішим та ароматнішим. Після цього треба знову відправити яловичину на закритий гриль, де вона проведе близько 2 хвилин, і залишити відпочивати. Таку маніпуляцію треба провести ще 2-3 рази, залежно від необхідного ступеня просмаження.

Важливо. Згідно з американською системою класифікації, існує сім ступенів просмаження стейків:

  1. Blue/ Еxtra rare. Стейк, прогрітий до 46-49 °C, сирий всередині.
  2. Rare – обсмажений до температури 49-55 °C, червоний, але не сирий всередині.
  3. Medium rare – стейк, просмажений до температури 55-60 °C, яскраво-рожевий всередині.
  4. Medium – приготований до температури 60-65 °C, середнє обсмаження.
  5. Medium well – просмажений до температури 65-69 °C, з прозорим соком.
  6. Well done – просмажений до температури 71-100 °C, з мінімумом соку.
  7. Too well done/ Overcooked – просмажений до температури 100 °C, м’ясний сік відсутній.

Оптимальний ступінь просмаження стейка Томагавк – Medium або Medium well. До речі, завдяки високій мармуровості навіть при просмаженні Well done яловичина виходить дуже соковитою. Смак м’яса чудово підкреслить винний, грибний, перцевий соус або чімічурі.

Стейки Томагавк #2.png

Успіх страви багато в чому залежить під вибору яловичини, тому важливо бути абсолютно впевненими в надійності постачальника.

3 причини, чому м’ясо мережі магазинів-ресторанів «М’ясторія» таке популярне

Демонструємо три причини, що спонукають негайно купити стейк Томагавк у мережі магазинів-ресторанів «М’ясторія»:

  • М’ясо відбірної якості. Ми співпрацюємо не з гігантами ринку, а з невеличкими фермерськими господарствами з різних регіонів України, тому буквально розуміємо, в яких умовах вирощують тварин. Продукція, представлена в каталозі, повністю відповідає чинним санітарним нормам. Уся наша яловичина – 14-21-денної вологої витримки, а тому надзвичайно ніжна та соковита.
  • Приваблива ціна на стейк Томагавк. Переконайтеся самі – та замовляйте у нас знову і знову.
  • Вигідні умови доставки та оплати. Передбачена доставка продукції по Києву та інших містах України. Є можливість обрати зручний для вас спосіб оплати – готівкою кур’єру або картою.

Читати далі