Стейки Ковбой

Стейки Ковбой Стейки Ковбой
Сортувати:

Стейк Ковбой Dry-aged beef

Ціна: 134.50 грн/100г

Стейк Ковбой витриманий

Ціна: 75 грн/100г

М’ясна спокуса: преміальний стейк Ковбой

Стейк Ковбой винятково соковитий та ніжний, має ледь відчутний горіховий аромат і з’їдається повністю, тому популярний серед гурманів з усіх куточків планети.


Стейк Ковбой – це Рібай, що подається на короткому, зачищеному ребрі. Відноситься до числа преміальних. Його заслужено вважають однією з найсмачніших страв у меню. Яловичина має яскраво виражену мармурову текстуру. Під час приготування жирові прошарки тануть, насичуючи стейк соками. Кістка під час смаження додає м’ясові приємного горіхового аромату.

Cтейк Ковбой.png

Цікаво. У мармуровому м’ясі тонкі прошарки внутрішньом’язового жиру створюють впізнаваний «мармуровий» малюнок. Знадобилися десятиліття, щоб вивести чистокровну породу бичків з уродженою схильністю до формування жирових ниток усередині м’яса. Тварин випасають на пасовищах, обмежують в русі й відгодовують зерном (кукурудза чи пшениця). Найбільш стейкові породи – усе сімейство герефордів (Hereford – порода, виведена в XVIII ст. в графстві Херефордшир, Англія), ангусів (Aberdeen Angus – порода, виведена в Шотландії та привезена в США в 1873 році), а також їх гібриди.

Формула приготування стейка Ковбой

Стейк Ковбой готується як на відкритому вогні, так і на електрогрилі чи звичайній сковороді з товстим дном. Безпосередньо перед приготуванням м’ясо треба довести до кімнатної температури та добре промокнути рушником. Потім рясно посипати морською сіллю та свіжомеленим чорним перцем. Обсмажити на сковорідці до бажаного ступеня просмаження. За хвилину до закінчення приготування додати в сковорідку вершкове масло, свіжий чебрець, очищений часник і розмарин. Дати стейкові «відпочити» 5 хвилин у теплому місці.

Cтейк Ковбой #2.png

Згідно з американською системою класифікації, відомі 7 ступенів просмаження м’яса. Різниця між ними визначається температурою в самісінькому центрі стейка:

  1. Blue\Extra rare. Майже сире м’ясо з легкою скоринкою. Температура всередині стейка сягає 46-49 °C.
  2. Rare. Червоне м’ясо з апетитною скоринкою темнішого кольору. Температура всередині стейка – 49-55 °C.
  3. Medium rare. М’ясо природного червоно-рожевого кольору. «Крові» менше, присутній рожевий сік. Температура всередині стейка – 55-60 °C.
  4. Medium. Найпопулярніший ступінь просмаження стейка. При натисканні на м’ясо витікає рожевий сік. Ця ступінь просмаження визначається температурою 60-65 °C.
  5. Medium well. М’ясо сіро-брунатне, присутній прозорий сік. Температура всередині стейка досягає близько 65-69 °C.
  6. Well done. Повністю брунатне м’ясо. Температура сягає 71-100 °C.
  7. Too well done / Overcooked. М’ясо, просмажене до температури 100 °C.

Оптимальний ступінь просмаження – Medium чи Medium well. Беарнський, грибний, перцевий сальса верде та чімічурі найкраще розкривають смакові якості стейка Ковбой.

Чому м’ясо мережі магазинів-ресторанів «М’ясторія» таке популярне

Демонструємо три причини, що спонукають негайно купити стейк Ковбой в мережі магазинів-ресторанів «М’ясторія»:

  • М’ясо, яке пройшло суворий контроль якості. Весь м’ясний асортимент має українське походження. Ми співпрацюємо не з гігантами ринку, а з невеличкими фермерськими господарствами, тому розуміємо, в яких умовах вирощують тварин. Усе м’ясо охолоджене та повністю відповідає чинним санітарним нормам.
  • Приваблива ціна на стейк Ковбой. Замовивши в нас, у вас буде тільки одне питання: чому ви не зробили цього раніше.
  • Вигідні умови доставки та оплати. Ви маєте можливість замовити доставку продукції по Києву та інших містах України. Передбачено декілька способів оплати – готівкою кур’єру або через термінал.

Читати далі