Стейки Особуко

Стейки Особуко Стейки Особуко
Сортувати:

Стейк Особуко Абердин витриманий

Ціна: 45 грн/100г

Ідеальний для тушкування: стейк Особуко з яловичої гомілки

Цього вечора зробіть реверанс у бік стейка, адже що може бути кращим для вечері, ніж ніжне, соковите й ароматне м'ясо? От і ми про те саме. Під нашою пильною увагою – стейк особуко з яловичини. Розповідаємо, у чому особливість стейка Ossobuco і як його приготувати, щоб конкурувати із самим Гордоном Рамзі.


Почнемо з головного – розуміння того, що таке стейк особуко. Ossobuco – м'ясиста частина телячої гомілки разом із мозковою кісткою. Ну а щоб напевно не помилитися, запам'ятовуємо: яловича голяшка – це частина окісту, що прилягає до колінного суглобу. Якщо передні гомілки відносять до третього ґатунку м'яса, то зовсім інакше чинять із задніми. М'ясистий і неймовірно пікантний, цей «альтернативний відруб» – основа для приготування стейка, відомого як особуко.

Cтейк Оссобуко.png

Назва стейка походить від італійських слів «osso» і «buco», що буквально означають «дірява (порожня) кістка». Перш ніж купити стейк особуко, вам треба знати кілька фактів про нього:

  • Ossobuco – цінний відруб з яскраво вираженим яловичим ароматом.
  • Оптимальна ступінь просмаження – medium.
  • Завдяки своєму італійському походженню стейк особуко заведено подавати з різото. Але це не означає, що ви повинні обмежуватися тільки стравами італійської кухні. Стейк з яловичини чудово розкриває свої смакові якості під час тушкування з овочами.
  • Ідеальний для романтичної вечері з пляшкою червоного вина.

Найкращі спеції для стейка Ossobuco з яловичини

Кілька століть тому спеції та прянощі цінувалися на вагу золота. Відчути їхній витончений смак могли тільки заможні люди. Але часи змінюються, і сьогодні без запашних трав не обходиться жоден майстер кулінарної справи. Які спеції найкраще підходять до м'яса?

Ідеальні спеції для яловичини, байдуже, смажите ви її, варите чи тушкуєте, – гвоздика, майоран, орегано, базилік, перець червоний, чорний, духмяний, чебрець, кмин, тархун, розмарин, гірчичне насіння, коріандр, куркума, мускатний горіх.

Важливо! Незабутній смак стейку особуко надає поєднання рубленого часнику, петрушки та лимонної цедри.

Cтейк Оссобуко #2.png

Як правильно приготувати яловичу голяшку

Що може бути легше та швидше, ніж приготувати соковитий, ароматний і ніжний шматок м'яса, але й що може бути важче? Запорука смачної м'ясної вечері це, передусім, хороше м'ясо, а потім уже його правильне приготування.І вишенька на торті – пікантний соус.

Досвідчені м'ясоїди знають, що м'ясо для стейка зазвичай витримується за температури близько +2 ° C або +3 ° C сухим або мокрим способом. Термін – від 11 до 28 днів. Ми не використовуємо жодних добавок, які покращують зовнішній вигляд, збільшують вагу чи подовжують термін зберігання м'яса. Тільки охолоджене м'ясо, яке повністю відповідає чинним санітарним нормам. Усім цим пояснюється ціна стейка особуко.

Cтейк Оссобуко #3.png

Не будемо мучити – ділимося формулою приготування ідеального стейка особуко з телятини (на 2-3 порції):

  1. У сковороді-гриль на сильному вогні розігрійте вершкове масло та оливкову олію. Обсмажте 500 г м'яса особуко з телячої гомілки по 2-3 хвилини з кожного боку, поки не утвориться золотиста скоринка, а потім приберіть його зі сковороди.
  2. Попередньо поріжте 2 середні цибулини, 1 моркву та 2 стебла селери невеликими кубиками. Обсмажте на помірному вогні до золотистого відтінку.
  3. Додайте 3-4 подрібнених зубчики часнику, 4 помідори чері, розрізані на четвертинки, петрушку, розмарин і чебрець. Посоліть і поперчіть. Готуйте 7 хвилин.
  4. Додайте 150 мл білого сухого вина й тушкуйте до його випаровування.
  5. Додайте 70 г томатної пасти і 350 мл м'ясного бульйону (або води), перемішайте й тушкуйте 2-3 хвилини.
  6. У сковороду із соусом додайте м'ясо, закрийте кришкою та залиште на 10 хвилин.
Читати далі