Опис

Стейк Особуко Абердин витриманий
Стейк Особуко – це стейк товщиною 4-5 см з верхньої частини гомілки (Shank), у середині якого розташована порожня кістка з великою кількістю кісного мозку, що й надає цьому стейку головну родзинку. Це класична італійська страва, яка вимагає тривалого томління, але вона того варта. Результат виходить просто божественним. М'ясо стає надзвичайно ніжним, розпадається на шматочки й буквально тане в роті. При цьому стейк не є занадто жирним і підходить для дієтичного харчування.
Для приготування Особуко в жодному разі не виймайте кістку, саме вона дає навареність і неповторний аромат готовій страві. Також не варто видаляти тонку плівку по краях м’якуша, саме вона дозволить стейку тримати свою красиву форму при тривалому томлінні.
Для цього стейка використовується яловичина породи Абердин-Ангус, одна з найпопулярніших м’ясних порід у світі для преміальних стейків.
Яловичина витримувалася вологим способом для збільшення ніжності м’яса.