Свинина з апельсинами
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка - 500 гр
- Сік апельсина - 400 мл
- Гірчиця - 1 ч. Ложка
- Мед - 1 ч. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Апельсин - 2 шт
- Рослинна олія - 2 ст. ложки
- Зелень - за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
1. М'ясо промиваємо водою і нарізаємо пластинами як на відбивні. Відбиваємо кожен окремий шматочок. Натираємо сіллю.
2. На розігрітій пательні обсмажуємо свинячу корейку з кожного боку по 3 хвилини.
3. Часник нарізаємо тонкими пластинками і додаємо до м'яса на пательні. Часник має змішатися з м'ясом. Смажимо ще 3 хвилини. Перевертаємо м'ясо на іншу сторону.
4. Розчиняємо в апельсиновому соці гірчицю і мед та доливаємо це в пательню. Бажано взяти свіжовичавлений апельсиновий сік. Тушкуємо 3 хвилини. Знову перевертаємо м'ясо. Щільно закриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь на плиті.
5. У такому стані тушкувати вміст пательні 30 хвилин.
6. Очищуємо апельсин. Знімаємо шкірочку, очищуємо кожну часточку фрукта від плівки. Має вийти чисте філе апельсина.
7. Викладаємо часточки апельсина в пательню до м'яса. Трохи струшуємо пательню, щоб свиняча корейка змішалася з апельсинами.
8. Накриваємо кришкою, але стежимо, щоб м'ясо не пригоріло. В такому стані готуємо додатково 15 хвилин.
М'ясо подавати зі свіжими і смаженими апельсинами. Смачного!
Якщо ж апельсини виявились занадто солодкі, додати страві пікантну кислинку допоможуть наші ягідні соуси:
Соус натуральний гірчичний до м'яса
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок і соку граната
Соус натуральний з брусниці