Домашня ковбаса
Інгредієнти:
Приготування:
-
Яловичину і свинину нарізаємо невеликими шматками, складаємо в окрему посудину.
-
Нарізане м'ясо посипаємо цукром, усіма видами спецій, додаємо сіль та перець. Добре перемішуємо. Залишаємо в холодному місці на ніч (приблизно на 12 годин).
-
Після зазначеного часу додати в посудину з м'ясом дрібно нарізане сало.
-
Усі інгредієнти перекручуємо на м'ясорубці 2-3 рази.
-
Додаємо подрібнений часник, заливаємо молоком і ретельно перемішуємо. Повинен вийти фарш однорідної консистенції.
-
Підготуємо кишки: туго зав'язуємо ниткою з одного кінця кожну кишку.
-
Начиняємо кишки м'ясом якомога щільніше. Це можна зробити за допомогою чайної ложки або кондитерського мішка.
-
Коли кишка буде повністю заповнена м'ясним фаршем, міцно зав'язуємо з іншого кінця. Щоб під час приготування кишка не лопнула ковбаску необхідно проткнути голкою в декількох місцях.
-
Отриману сиру ковбаску загортаємо у фольгу та викладаємо на деко. На дно дека попередньо наливаємо трохи води та додаємо рослинну олію.
-
Випікаємо ковбаски в духовці при температурі 200 градусів протягом однієї години. Порада: щоб ковбаса зовні мала золотисту скоринку, за 10 хвилин до закінчення випікання зніміть з неї фольгу.
-
Витягаємо нашу домашню ковбасу з духовки та залишаємо охолонути.
У наш час домашню ковбасу вважають вишуканим делікатесом. Насправді страва готується досить легко та швидко. Смачного!
Для приготування цієї страви Ви можете замовити у нашому магазині: