Буженина

Буженина.jpg

Інгредієнти:

  • Свинина - 1,5 кг
  • Часник - 9 зубчиків
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Лавровий лист - за смаком
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Перець - за смаком

Приготування:

  1. Свинину ретельно промиваємо, очищуємо від сухожиль і забруднень. Найкращий вид м'яса для приготування буженини - задня стегнова частина.

  2. Подрібнюємо часник, додаємо до нього сіль, дрібно нарізаний лавровий лист і висипаємо мелений чорний перець. Усю суміш добре перемішуємо. Можна використовувати до 2 головок часнику на таку кількість м'яса, адже гострий смак додасть вишуканості буженині.

  3. Натираємо м'ясо часниковою сумішшю.

  4. Готуємо соус для маринаду - змішуємо майонез і гірчицю. Ретельно покриваємо увесь шматок свинини цим соусом.

  5. У окремий посуд викладаємо м'ясо та залишаємо його маринуватися на 12 годин.

  6. Після зазначеного часу запікаємо його в духовій шафі, попередньо обгорнувши м’ясо багатошаровою фольгою. Бажано щоб сік із м'яса не витікав крізь фольгу, адже це забезпечує ефект випікання буженини у власному соку. Замість фольги також можна використовувати рукав для запікання. Смак дещо зміниться через використання іншого виду термообробки, але страва буде не менш смачною.

  7. Випікаємо буженину протягом 3 годин при температурі 150 градусів.

  8. Витягуємо з духовки буженину, залишаємо на деякий час охолонути.

Холодна домашня буженина має неперевершений смак. Смачного!

До буженини чудово підійдуть кисло-солодкі ягідні соуси:

Соус натуральний з порічок та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок та гранатового соку

Соус натуральний з брусниці

Також рекомендуємо: