Гуляш із свинячої лопатки
Поділитися:

Гуляш із свинячої лопатки

Гуляш из свиной лопатки.jpg

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка (без кістки) - 1 кг
  • Цибуля - 3 шт
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Спеції для м'яса - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Бульйон - за бажанням

Приготування:

1. Шматок свинячої лопатки вимити, добре висушити, видалити жир і сухожилля. Нарізати середніми порційними шматочками по 3-4 см.

2. На сковороді з маслом обсмажити шматки м'яса. Поверхня сковороди повинна бути максимально розігрітою. Смажити шматки м'яса до напівготовності. Індикатор: м'ясо повинно змінити свій колір, взятися скоринкою. У сковороду до м'яса додати спеції, перець, рясно посолити. Потім присипати свинину борошном. Перемішати всі інгредієнти.

3. На дно окремої каструлі або казана розкласти цибулю, яку попередньо необхідно порізати. Форму нарізки вибирайте на свій розсуд, бажано півкільцями або кубиками. Потім додати до цибулі підсмажене м'ясо зі сковороди. При бажанні можна розділити цибулю на дві половини і викласти блюдо шарами. Укласти першу частину на дно, а другою покрити м'ясо зверху.

4. Все залити водою або заздалегідь приготованим бульйоном. Рідини треба додати так, щоб покрило весь вміст каструлі.

5. Тушкується м'ясо півгодини. Рідини має стати в два рази менше. При приготуванні гуляшу в казан або каструлю можна додати болгарський перець або помідор. Це дозволить урізноманітнити блюдо, зробити його особливим.

Гуляш - відмінна повсякденна сімейна страва. Смачного!

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!