Голубці
Поділитися:

Голубці

Голубцы.jpg

Інгредієнти:

  • Білоголова капуста - 1 шт.
  • Свинина - 500 г
  • Рис - 1/2 скл.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Томатний соус або кетчуп - 2 ст. л.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Бульйон - 500 мл
  • Рослинна олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль і перець - за смаком
  • Свіжа зелень, щоб прикрасити страву

Приготування:

1. Спершу підготуємо капусту. Голівку миємо, потім наколюємо її на велику кухонну виделку та занурюємо в окріп на 3 хвилини. Завдяки цьому верхні листки зніматимуться з легкістю. Повторюємо процедуру занурення в окріп, доки не відокремимо необхідну кількість листя від качана. Грубі потовщення посередині кожного листа зрізаємо ножем. Повинні вийти гладкі листи для голубців. Методи зняття та варіння листя на голубці у кожної господині свої. Можна робити так, як зручно Вам.

2. Свинину промиваємо та подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Повторюємо 2 рази. Наш м’ясний фарш має вийти м’яким та однорідним. Через м'ясорубку так само пропускаємо часник і вмішуємо його у фарш.

3. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на грубій тертці. Пасеруємо овочі на сковороді.

4. Рис рекомендуємо заздалегідь замочити на ніч, а перед приготуванням голубців проварити 10 хвилин.

5. Помідори подрібнюємо. Це можна зробити за допомогою блендера або тертки, щоб вийшло томатне пюре. Помідори можна замінити звичайною томатною пастою.

6. Змішуємо фарш, підсмажені овочі, томатне пюре та рис. До м'ясної начинки додаємо сіль, перець.

7. Коли капустяні листки охолонуть, розкладаємо їх окремо один від одного на столі. Фарш кладемо на краю кожного листка та загортаємо конвертом.

8. Після того як ми загорнули всі напівфабрикати для голубців, укладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо з усіх боків, доки капустяний лист не стане дещо прозорим.

9. У окрему каструлю наливаємо склянку бульйону та доводимо до кипіння. Перекладаємо голубці зі сковороди в киплячий бульйон.

10. Кетчуп змішуємо зі сметаною та бульйоном, додаємо в каструлю до голубців.

11. Солимо та перчимо. Накриваємо кришкою. Тушкуємо голубці протягом 40-50 хвилин на слабкому вогні.

12. Перед закінченням приготування посипаємо голубці свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Голубці вважають однією з найбільш улюблених страв чоловічої половини людства. Приготувавши голубці на нашим рецептом, Ви зможете підкорити будь-яке відважне чоловіче серце та зробити його вразливим до жіночих бажань. Смачного!


Статті та рецепти

  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!
  • Велике оновлення: 9 нових наборів для компанії
    Оголошуємо новий гастросезон у «М`ясторія»! З 1 квітня запускаємо цілих 9 нових боксів для компаній! Нові страви, покращені соуси, авторські маринади — тепер ваші вечірки та зустрічі з рідними стануть ще смачнішими та яскравішими!