Голубці
Поділитися:

Голубці

Голубцы.jpg

Інгредієнти:

  • Білоголова капуста - 1 шт.
  • Свинина - 500 г
  • Рис - 1/2 скл.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Томатний соус або кетчуп - 2 ст. л.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Бульйон - 500 мл
  • Рослинна олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль і перець - за смаком
  • Свіжа зелень, щоб прикрасити страву

Приготування:

1. Спершу підготуємо капусту. Голівку миємо, потім наколюємо її на велику кухонну виделку та занурюємо в окріп на 3 хвилини. Завдяки цьому верхні листки зніматимуться з легкістю. Повторюємо процедуру занурення в окріп, доки не відокремимо необхідну кількість листя від качана. Грубі потовщення посередині кожного листа зрізаємо ножем. Повинні вийти гладкі листи для голубців. Методи зняття та варіння листя на голубці у кожної господині свої. Можна робити так, як зручно Вам.

2. Свинину промиваємо та подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Повторюємо 2 рази. Наш м’ясний фарш має вийти м’яким та однорідним. Через м'ясорубку так само пропускаємо часник і вмішуємо його у фарш.

3. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на грубій тертці. Пасеруємо овочі на сковороді.

4. Рис рекомендуємо заздалегідь замочити на ніч, а перед приготуванням голубців проварити 10 хвилин.

5. Помідори подрібнюємо. Це можна зробити за допомогою блендера або тертки, щоб вийшло томатне пюре. Помідори можна замінити звичайною томатною пастою.

6. Змішуємо фарш, підсмажені овочі, томатне пюре та рис. До м'ясної начинки додаємо сіль, перець.

7. Коли капустяні листки охолонуть, розкладаємо їх окремо один від одного на столі. Фарш кладемо на краю кожного листка та загортаємо конвертом.

8. Після того як ми загорнули всі напівфабрикати для голубців, укладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо з усіх боків, доки капустяний лист не стане дещо прозорим.

9. У окрему каструлю наливаємо склянку бульйону та доводимо до кипіння. Перекладаємо голубці зі сковороди в киплячий бульйон.

10. Кетчуп змішуємо зі сметаною та бульйоном, додаємо в каструлю до голубців.

11. Солимо та перчимо. Накриваємо кришкою. Тушкуємо голубці протягом 40-50 хвилин на слабкому вогні.

12. Перед закінченням приготування посипаємо голубці свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Голубці вважають однією з найбільш улюблених страв чоловічої половини людства. Приготувавши голубці на нашим рецептом, Ви зможете підкорити будь-яке відважне чоловіче серце та зробити його вразливим до жіночих бажань. Смачного!


Статті та рецепти

  • Харчо: суп з грузинським темпераментом
    Приготувати справжній харчо самостійно не складно. Дотримуйтеся простих порад, які підготувала для вас «М`ясторія» і насолоджуйтеся автентичною грузинською стравою вдома.
  • Щедрий Вівторок у «М`ясторія»!
    Робіть добро зі смаком разом з «М`ясторія»! З 27.11 до 03.12 ми перерахуємо 10 грн з кожного проданого бургера у фонд «Українські Тигри». Зробіть власний внесок у благодійність легко, просто та смачно!
  • Холодець: готуємося до свят
    Ми зібрали універсальні рецепти, які допоможуть вам приготувати холодець вдома без зайвих зусиль. Порадуйте себе та рідних смачним делікатесом навіть без особливого приводу!