Свиняча рулька по-німецьки Айсбайн
Інгредієнти:
- Свиняча рулька - 1 кг
- Пиво - 1 л
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 1-2 шт.
- Мед - 1 ч. л.
- Спеції, сіль та перець - за смаком
Приготування:
1. Свинячу рульку добре промити проточною водою, позбавитися від щетини.
2. Кладемо у зручну посудину, заливаємо соляним розчином і ставимо в холодильник на добу.
3. Після вимочування перекладаємо свинячу рульку в каструлю. Виливаємо все пиво, щоб воно повністю покрило рульку. Каструлю ставимо на сильний вогонь. Якщо утворюється піна - знімаємо.
4. Доводимо пиво до кипіння. Після цього додаємо інгредієнти для бульйону: ріпчасту цибулю, моркву та спеції за смаком. На повільному вогні відварюємо рульку в пиві протягом однієї години. Якщо пиво занадто википіло, доливаємо воду.
5. Зварену свинячу рульку ставимо в духовку та запікаємо протягом години при температурі 200 градусів.
6. Під час запікання декілька разів змащуємо рульку соусом з меду та пива, щоб утворилася апетитна золотиста скоринка.
Як гарнір до свинячої рульки по-німецьки рекомендуємо обрати тушковану капусту. Смачного!
До цієї страви чудово підійдуть соуси на основі меду та гірчиці:
Соус натуральний гірчичний зі шматочками маринованої цибулі
Соус натуральний гірчичний гострий
Соус натуральний гірчичний до м'яса
Соус натуральний гірчично-медовий