Страви з фаршу: найкращі ідеї для вашого столу
Поділитися:

Страви з фаршу: найкращі ідеї для вашого столу

Фарш — це універсальний інгредієнт, з якого можна приготувати сотні різноманітних страв. Тут і всіма улюблені другі страви такі, як голубці та котлети, і вишукані класичні страви (лазанья), і швидкий перекус у вигляді пельменів, і оригінальна основа для супів. 

Найскладніше у роботі з фаршем — обрати рецепт, а з усім іншим вам допоможе «М`ясторія». 

Як обрати м`ясний фарш?

страви_з_фаршу-02.jpg

Головна запорука якісного фаршу — якісне м`ясо, з якого приготують фарш. Воно має бути свіжим та не проходити попереднього заморожування. Свіжість фаршу можна перевірити безпосередньо перед купівлею: колір повинен бути рівномірним, поверхня блискучою, без різкого запаху.

Зверніть увагу на склад. Хороший фарш повинен складатися виключно з м`яса, також допускається вміст сала, щоб страви вийшли більш соковитими. Проте жодних кісток, сухожиль, шкірок чи інших домішок на кшталт желатину чи штучно доданого білку. 

У «М`ясторії» щодня готують фарш з яловичини, свинини, телятини, птиці та асорті. Ми використовуємо лише відбірне м`ясо та пропускаємо його через м`ясорубку відразу після отримання замовлення, щоб ви отримали найсвіжіший напівфабрикат для ваших страв.

Також ви можете приготувати фарш самостійно. Для цього оберіть потрібний вид м`яса з нашого каталогу та замовте в зручний спосіб. Подрібніть його безпосередньо перед приготуванням страви за допомогою блендера, м`ясорубки або звичайним ножем (цей варіант вимагає трохи більше зусиль).

Страви з фаршу на будь-який смак

страви_з_фаршу-01.jpg

Мітболи, фрикадельки, тефтелі

Кульки з фаршу — один із найлегших і найшвидших способів приготування м`яса. Залежно від розміру та додаткових інгредієнти ви можете обрати: 

  • мітболи: невеликі кульки з чистого фаршу будь-якого виду. Їх запікають у духовці до золотистої скоринки, а потім тушкують у різноманітних соусах (чудово підійдуть томатний чи вершковий);
  • фрикадельки: маленькі кульки вагою 15-20 г, які зазвичай використовують для перших страв. Їх не потрібно навіть приправляти спеціями — смаку їм надає бульйон;
  • тефтелі: найбільші за розміром з цієї категорії (50-60 г), які виступають повноцінною м`ясною стравою та подаються з гарніром. Для їх приготування використовують спеції, рис та свіжу цибулю. Спочатку кульки обсмажують на олії до золотистості,  а потім тушкують у соусі. Як варіант, ви можете використати томатну пасту, розведену у воді, з додаванням сметани та улюблених прянощів;
  • чевапчичі: на відміну від трьох попередніх страв, чевапчичі відрізняються продовгуватою формою і нагадують «пальчики». Їх готують так само, як мітболи, або попередньо обгортають беконом. Вони стануть чудовою альтернативою класичним стравам та принесуть різноманіття до вашого столу.

Лайфхак: формувати кульки з фаршу зручно мокрими руками або змочивши їх у рослинній олії.

Котлети: улюблена класика

Котлети, це, мабуть, найпопулярніша страва з фаршу в Україні. Для неї підходить фарш з будь-якого виду м`яса чи птиці, а також різні способи приготування (на пару, смаження чи запікання).

У класичному варіанті до 500 г фаршу додають 150-200 г хліба, попередньо замоченого в молоці чи воді, яйце, подрібнену цибулю та спеції. Проте існує багато альтернативних рецептів: хтось додає сир, іншим смакує поєднання фаршу з овочами (морквою, броколі, зеленню…), інколи для соковитості додають картоплю, майонез чи сало.

Ми радимо обирати мікс фаршу (яловичина та свинина), щоб отримати багатий і насичений смак. Для котлет підійдуть більш жирні частини м`яса, а у випадку птиці краще надавати перевагу м`ясу зі стегон. Для того, щоб готова страва вийшла соковитою, налийте до фаршу трохи холодної води та вимішуйте мінімум 10 хвилин.

Детальну інструкцію для приготування котлет можна переглянути у спеціальній статті від «М`ясторії». У ній ми зібрали найсмачніші рецепти класичних яловичо-свинячих та індичих котлет, а також котлет по-київськи.  

Голубці, долма

Фарш, загорнутий у листя капусти чи винограду, став традиційною стравою у багатьох кухнях світу. В Україні голубці з м`ясом стали улюбленим частуванням як на свято, так і для буденного обіду. 

Щоб приготувати класичні голубці, підготуйте капусту: виріжте качан, покладіть її в каструлю з окропом та проваріть 5-7 хвилин. Розберіть на окремі листочки. На 500 г фаршу візьміть приготований до напівготовності рис (пів склянки), обсмажену цибулю та моркву, приправте та перемішайте. Сформуйте ошатні голубці та тушкуйте в соусі з томатної пасти, води та сметани протягом години за температури 180-200 градусів.

Долма вимагає більш копіткої підготовки, оскільки має менші розміри і вимагає майже ювелірної роботи. Листя винограду залийте окропом на 5 хвилин, на 500 г фаршу додайте 150 г сирого рису, спеції, подрібнені цибулю та часник, а також трохи зелені. Вимішайте фарш та загорніть у конвертики виноградного листя. Викладіть у каструлю, залийте водою до верху, трохи підсоліть та накрийте грузом (підійде тарілка). Готуйте годину, подавайте з мацоні (можна замінити сметаною) з зеленню та часником. 

Пельмені, хінкалі, манти

Швидкий перекус, який завжди під рукою і готується лічені хвилини. Тоненьке тісто з соковитою м`ясною начинкою стане чудовим варіантом для сімейної вечері, а приготування такої страви може перетворитися в приємне родинне хобі.

Для приготування вам знадобиться фарш, цибуля та спеції. За бажанням можна додати рублену зелень. Далі формуємо пельмені, манти чи хінкалі залежно від розміру та форми. А рецептом ідеального заварного тіста ми поділилися в статті, присвяченій пельменям. 

При дотриманні правильної технології тісто буде достатньо міцним й еластичним, щоб утримати начинку, але водночас тоненьким, адже в основі страви залишається м`ясний фарш. Вид фаршу залежить від ваших уподобань, але радимо надавати перевагу міксу яловичини і свинини або використовувати жирніші частини. 

Фарш для цих страв має бути не дуже дрібним. Крупна структура дозволить виробам бути більш соковитими. З цією метою до начинки інколи вмішують трохи води.

Сформовані пельмені, хінкалі й манти можна заморозити, щоб створити кулінарний запас або відразу приготувати. Для цього відваріть їх у киплячій воді протягом 3-4 хвилин, після того, як вони піднімуться. 

Запіканки, лазанья

Ще один варіант повноцінної страви з фаршем — лазанья. За класичним італійським рецептом спочатку з фаршу готують соус Болоньєзе (фарш обсмажують з цибулею, морквою та селерою, а потім тушкують в томатному соусі або свіжих помідорів). Також вам знадобиться соус Бешамель та листи пасти. Детальний рецепт пропонуємо переглянути за посиланням

Також серед популярних рецептів на українській кухні стали різноманітні запіканки з фаршем. В одному із найпоширеніших варіантів на форму для запікання викладають шарами готове картопляне пюре, обсмажений з овочами (томатами і перцем) й томатною пастою фарш із яловичини чи свинини, зверху ще один шар пюре і натертий сиром. 

Такі страви стануть чудовим рішенням для швидкої й смачної вечері для всієї родини, адже поєднують гарнір з м`ясною основою. Завдяки поживності й багатству смаків вони стануть ідеальним варіантом для будь-якої нагоди.

Фаршировані овочі

Мікс соковитої начинки та корисних овочів, що може бути смачніше? Фаршировані овочі легко приготувати вдома. Для цього підійдуть кабачки, цукіні, солодкий перець чи баклажани. 

Спершу промийте то очистіть овочі. Баклажани зручно запікати «човниками», розрізавши навпіл і зробивши надрізи, щоб вони краще пропеклися. Перець достатньо очистити від зерен і запікати цілим.  Кабачки й цукіні можна порізати «бочками», звільнивши від серединки. Кабачки та баклажани перед фаршируванням потрібно запекти окремо, щоб вони встигли приготуватися. 

Для фарширування можна взяти звичайний фарш, приправлений спеціями, або доповнити його соусом, томатною пастою чи майонезом. Запікайте фаршировані овочі протягом 30-40 хвилин під фольгою, а потім відкрийте, посипте сиром та відправте до духовки ще на кілька хвилин.

Придбати фарш з доставкою

фарш.jpg

Окрім стейків, бургерів, ресторанних страв, відбірної яловичини та інших видів м`яса, «М`ясторія» має широкий асортимент напівфабрикатів. Для ваших страв ми пропонуємо:

Ми виготовляємо фарш лише після отримання замовлення і використовуємо виключно найкращу сировину. Таким чином, ви завжди отримуєте свіжий, соковитий і ніжний фарш, з яким ваші страви вийдуть справжніми кулінарними шедеврами. Ми щодня отримуємо свіже м`ясо, тому не заморожуємо його, що зберігає користь та поживні речовини. 

Доставка відбувається шляхом власної кур`єрської доставки у Києві та області, а всією Україною за допомогою пошти. Ми пакуємо охолоджену продукцію у бокси з термоагентом. Завдяки цьому продукція зберігає стабільну температуру протягом 2-3 днів.

Товари

165
0.5
113
0.5
123
0.5
178
0.5
328
0.5

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!