Стейк Рібай
Поділитися:

Стейк Рібай

Стейк Рибай.jpg

Стейк Рібай - це страва, яка відрізняється ніжним, багатим, соковитим смаком, чудовим виглядом і класичною технологією просмажування. Вона буде ідеальною при приготуванні самими різними способами: на електрогрилі, на відкритому вогні, на вугіллі, в духовці або просто на сковороді вдома.

Сама назва Рібай походить від англійських слів rib, eye - ребро, око.

В даному слові ребро - це місце, звідки беруть відруб, а око - це особлива форма його поперечного зрізу.

Фактично це найбільш м'ясистий відруб з передньої частини яловичої туші з 5-го по 12-е ребро.

Рібай складається з одного великого м'яза і декількох менших, він пронизаний жировими прошарками, і через те м'ясо на зрізі нагадує мармур, і називається мармуровим.

Стейки Рибай Prime | Мястория   Стейк Рибай Dry-aged beef | Мястория   Стейки Рибай на кости | Мястория

Перед приготуванням м'ясо витримується при кімнатній температурі не менше 30 хвилин. Заморожений стейк потрібно заздалегідь розморожувати в холодильнику, залишивши його на всю ніч, а ще краще купувати охолоджене.

Важлива особливість - м'ясо для стейка ні в якому випадку не можна відбивати, навіть якщо шматки здаються величезними. Інакше воно втратить структуру, позбудеться соку і смаку.

Пересипте м'ясо морською сіллю, свіжомеленим перцем, листям розмарину і змастіть невеликою кількістю рафінованої оливкової олії. Дайте стейку промаринуватися 15-20 хвилин.

Потім викладайте стейк на добре розігріту сковороду. Сковорода-гриль має на дні спеціальні ребра, вони залишать на м'ясі смугастий малюнок. Щоб отримати характерний для американського стейка малюнок «в клітинку», просто переверніть м'ясо на 90° в середині процесу смаження, не змінюючи при цьому сторону обсмажування. Переверніть, і так само, з поворотом при бажанні, обсмажте м'ясо з іншого боку.

Щоб точно визначити момент готовності стейка Рібай, можна скористатися кулінарним термометром. Різниця між ступенями просмажування становить 5-6 градусів температури і 2-3 хвилини часу приготування.

48.8 ° C = Rare (з кров'ю)

54.4 ° C = Medium rare (слабке просмажування)

60 ° C = Medium (середнє просмажування)

65.5 ° C = Medium well (майже просмажене)

71.1 ° C = Well done (просмажене)

Для стейка Рібай з яловичини рекомендується слабка або середня ступінь прожарювання - з рожевим соком всередині, допускається варіант з кров'ю, але ні в якому разі не повністю просмажене м'ясо. Як говориться в відомому жарті, якщо Ви просмажуєте м'ясо до Well Done, то краще вибирати не яловичину, а курку.

Не забувайте дати відпочити стейку 5-10 хвилин, щоб сік в ньому рівномірно розподілився. Подавати Рібай слід з салатом зі свіжих овочів і червоним сухим вином. Смачного!

У магазинах М’ясторія, а також на нашому сайті замовляйте:

Стейк Рібай витриманий

Стейк Рібай Абердін витриманий

Стейк Рібай на кістці Dry-aged

Стейк Рібай (Rib Eye) Dry-aged beef

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!