М`ясо по-тайськи: гастрономічна подорож
Тайська кухня поєднала у собі пікантність, ароматні спеції та східні аромати. Якщо ви бажаєте не лише спробувати, а й приготувати традиційну тайську страву власноруч — пропонуємо почати з м`яса по-тайський.
М`ясо по-тайськи вже давно увійшло в скарбничку найпопулярніших страв у світі. Воно відрізняється від звичної нам печені з овочами унікальними поєднаннями смаків. Тут і помірна гостринка, і легкі кисло-солодкі ноти, свіжість цитрусових та пікантність імбиру.
Як і рецепт борщу, рецепт м`яса по-тайськи має багато варіацій. Основна відмінність полягає у комбінації спецій та поєднанні овочів. Ви можете сміливо змінювати рецепт під свої смакові вподобання та експериментувати, щоб отримати особливу страву з тайським колоритом.
Що потрібно знати перед приготуванням?
Для приготування м`яса по-тайськи вам знадобиться нежирна свинина або яловичина. Ідеально підійде стегно, вирізка чи лопатка. Також можна придбати уже підготоване м`ясо на бефстроганов, адже нам потрібні будуть смужки однакового розміру.
Щоб отримати більш дієтичну страву, можете спробувати альтернативний варіант приготування із куркою, індичкою чи телятиною. Готова страва вийде такою ж смачною та соковитою.
Обов`язково зверніть увагу на свіжість і якість основного інгредієнта, адже це напряму впливає на результат та враження від результату. Радимо обирати м`ясо, яке не було попередньо замороженим. Придбати відбірну яловичину та свинину завжди можна у магазинах-ресторанах «М`ясторія» або замовити на нашому сайті з доставкою.
Традиційно м`ясо по-тайськи подають із рисом, приготованим на кокосовому молоці з додаванням кінзи та лемонграсу. Ви можете слідувати класичному рецепту або замінити рис на улюблений гарнір: макарони, крупи чи овочеве пюре.
Рецепт м`яса по-тайськи
Приготування м`яса по-тайськи вимагає небагато часу та зусиль. Цей рецепт можна використовувати перед приходом гостей або в моменти, коли потрібно швидко приготувати смачну м`ясу страву з доступних інгредієнтів, яка сподобається кожному.
Інгредієнти:
- вирізка яловича — 400 г;
- часник — 4 зубчики;
- соєвий соус — 5 ст. л;
- фіолетова цибуля — 2 шт.;
- болгарський перець — 4 шт.;
- перець чилі — 1 шт. (опціонально);
- імбир — 1 шт.;
- кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л;
- олія — 3 ст. л;
- кінза або петрушка — кілька гілочок;
- мед — 2 ст. л;
- лимон — 1 шт.;
- вода — 100 мл;
- сіль, перець — до смаку.
Спершу підготуйте яловичину. Помийте, очистіть від плівок та зайвого жиру, ретельно висушіть паперовим рушником. Після цього поріжте вирізку на рівномірні смужки товщиною 1-1,5 см.
У глибокій мисці поєднайте соєвий соус, кілька столових ложок рослинної олії та спеції. Перемішайте та додайте яловичину. Залиште маринуватися мінімум на 30 хвилин.
Протягом цього часу підготуйте овочі. Цибулю очистіть і наріжте напівкільцями. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте соломкою. Перець чилі також наріжте тонкими кільцями. Імбир, часник та зелень подрібніть зручним способом.
Переходимо безпосередньо до приготування. Пательню або вок розігрійте та налийте трохи олії. Перекладіть замариновану яловичину та обсмажуйте до золотистої скоринки.
Після цього додайте на пательню імбир, часник та цибулю, готуйте кілька хвилин, постійно перемішуючи. Час додати болгарський перець і перець чилі, смажити ще 2-3 хвилини.
Окремо поєднайте воду, соєвий соус, імбир мед, цедру одного лимона та крохмаль, перемішайте до однорідності. Отриманою сумішшю залийте м`ясо з овочами. Далі час приготування буде залежати від того, як швидко соус загустіє.
Готову страву подавайте з гарніром, прикрасивши зеленню. Впевнені, що після першої спроби зупинитися вже неможливо — страву хочеться готувати знову і знову!
Придбати м`ясо для домашніх страв
Для ваших кулінарних експериментів ми щодня отримуємо найсвіжіше відбірне м`ясо з невеликих фермерських господарств, де тварини отримують найкращий догляд, а процес виробництва відповідає найвищим стандартам.
У Києві ви можете самостійно відвідати один із наших магазинів-ресторанів, щоб обрати інгредієнти для ваших страв або готові напівфабрикати, яка потребують лише розігріву.
Для інших міст України ми пропонуємо доставку до найближчого відділення пошти. Спеціальне пакування, розроблене для харчової продукції, зберігає м`ясо охолодженим протягом 2-3 днів. Замовляйте на сайті, в мобільному застосунку або телеграм-боті «М`ясторія».