Шніцель: традиції та експерименти
Просто, поживно і неймовірно смачно — саме це три слова асоціюються зі шніцелем. Його готують із суцільного шматка м`яса, який обгортають у паніруванні та смажать до хрусткої скоринки.
Саме шніцель зробив Австрію культовим місцем для гастротуризму. Справжній віденський шніцель готується зі свинини і подається як самостійна страва. А німці додали страві оригінальності, адже почали готувати її з різних видів м`яса та доповнювати з улюбленими соусами.
Простота шніцеля дозволяє експериментувати і поєднувати його з додатковими інгредієнтами. Для прикладу, у Мілані до панірування додають пармезан, у Гольдштейні його подають із яєчнею та сардинами, у Швейцарії між два шматочки телятини кладуть сир емменталь і шинку…
Шніцель заведено куштувати у компанії зі смаженою або запеченою картоплею та шматочком лимона. Але ви можете виявити фантазію і подарувати світові унікальний рецепт, створений власноруч. Ми ж поділимося традиційним способом, як приготувати шніцель вдома.
П`ять порад для приготування ідеального шніцеля
- Вибір м`яса. Найбільш соковитий і насичений на смак шніцель виходить зі свинини, яловичини, телятини та баранини. Але ви можете також використати птицю (курку або індичку), якщо бажаєте зробити страву менш калорійною.
- Підготовка. М`ясо варто нарізати поперек волокон на однакові шматочки товщиною 4-5 мм. Кожен із них ретельно відбийте, попередньо накривши харчовою плівкою. Уникайте розривів та використовуйте дерев`яний молоток.
- Спеції. Для класичного шніцеля вам знадобиться лише сіль та перець. Але на цьому етапі ви можете застосувати креативність і додати улюблені спеції (копчена паприка, сушений часник, базилік та інші).
- Панірування. Головна фішка шніцеля — хрумка скоринка. Тому, крім борошна і яйця, потрібно використати панірувальні сухарі або манну крупу.
- Приготування. Існує два способи приготувати шніцель. Перший — класичний, що передбачає обсмажування в олії. В іншому варіанті можна запекти м`ясо в духовці, щоб зробити страву більш корисною.
Після того, як ми дізналися усі секрети, як отримати ідеальний шніцель, час переходити до приготування.
Рецепт класичного шніцеля
Інгредієнти:
- м`ясо (биток, стегно або вирізка) — 500-600 г;
- яйце — 2 шт.;
- панірувальні сухарі — 10 ст. л;
- борошно — 10 ст. л;
- сіль та перець — до смаку.
Обране м`ясо миємо, очищуємо та нарізаємо на прямокутні частини поперек волокон на шматочки товщиною 4-5 мм. Кожен шматочок приправляємо сіллю й перцем, за бажанням можна додати інші спеції до смаку. Накриваємо м`ясо харчовою плівкою та рівномірно відбиваємо з обох боків, щоб страва вийшла ніжною всередині. Отримані шматочки обгортаємо в борошні, потім занурюємо в яйце і паніруємо в сухарях. Шар панірування повинен вийти суцільним. На пательню додаємо велику кількість оливкової олії та опускаємо в неї м`ясо. Обсмажуємо одну-дві хвилини з кожного боку та подаємо до столу. Як альтернатива, шніцель можна запекти у духовці за температури 180 градусів протягом 15 хвилин.
Придбати м`ясо для шніцеля
Приготувати шніцель можна з будь-якого виду м`яса, але у кожному випадку основний інгредієнт страви має бути якісним та свіжим. Придбати продукцію найвищої якості можна на сайті, у мобільному застосунку та чат-боті «М`ясторія». Ми доставимо ваше замовлення кур`єром у Києві або відправимо до найближчого відділення пошти у будь-яке місто України.
Якщо ви бажаєте заощадити свій час і не витрачати його на кухні, для вас «М`ясторія» підготувала страви з категорії «Розігрій і смакуй». Там ви знайдете класичний шніцель з яловичини, панкейки з курки, традиційний узбецький плов, голубці та багато іншого. Просто розігрійте страви у зручний час і насолоджуйтесь готовою вечерею або обідом.