Шніцель: традиції та експерименти
Поділитися:

Шніцель: традиції та експерименти

Просто, поживно і неймовірно смачно — саме це три слова асоціюються зі шніцелем. Його готують із суцільного шматка м`яса, який обгортають у паніруванні та смажать до хрусткої скоринки.

Саме шніцель зробив Австрію культовим місцем для гастротуризму. Справжній віденський шніцель готується зі свинини і подається як самостійна страва. А німці додали страві оригінальності, адже почали готувати її з різних видів м`яса та доповнювати з улюбленими соусами.

Простота шніцеля дозволяє експериментувати і поєднувати його з додатковими інгредієнтами. Для прикладу, у Мілані до панірування додають пармезан, у Гольдштейні його подають із яєчнею та сардинами, у Швейцарії між два шматочки телятини кладуть сир емменталь і шинку…

Шніцель заведено куштувати у компанії зі смаженою або запеченою картоплею та шматочком лимона. Але ви можете виявити фантазію і подарувати світові унікальний рецепт, створений власноруч. Ми ж поділимося традиційним способом, як приготувати шніцель вдома.

П`ять порад для приготування ідеального шніцеля

Стаття_шніцель-02.jpg
  1. Вибір м`яса. Найбільш соковитий і насичений на смак шніцель виходить зі свинини, яловичини, телятини та баранини. Але ви можете також використати птицю (курку або індичку), якщо бажаєте зробити страву менш калорійною.
  2. Підготовка. М`ясо варто нарізати поперек волокон на однакові шматочки товщиною 4-5 мм. Кожен із них ретельно відбийте, попередньо накривши харчовою плівкою. Уникайте розривів та використовуйте дерев`яний молоток.
  3. Спеції. Для класичного шніцеля вам знадобиться лише сіль та перець. Але на цьому етапі ви можете застосувати креативність і додати улюблені спеції (копчена паприка, сушений часник, базилік та інші).
  4. Панірування. Головна фішка шніцеля — хрумка скоринка. Тому, крім борошна і яйця, потрібно використати панірувальні сухарі або манну крупу.
  5. Приготування. Існує два способи приготувати шніцель. Перший — класичний, що передбачає обсмажування в олії. В іншому варіанті можна запекти м`ясо в духовці, щоб зробити страву більш корисною.

Після того, як ми дізналися усі секрети, як отримати ідеальний шніцель, час переходити до приготування.

Рецепт класичного шніцеля

Стаття_шніцель-03.jpg

Інгредієнти:

  • м`ясо (биток, стегно або вирізка) — 500-600 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • панірувальні сухарі — 10 ст. л;
  • борошно — 10 ст. л;
  • сіль та перець — до смаку.

Обране м`ясо миємо, очищуємо та нарізаємо на прямокутні частини поперек волокон на шматочки товщиною 4-5 мм. Кожен шматочок приправляємо сіллю й перцем, за бажанням можна додати інші спеції до смаку. Накриваємо м`ясо харчовою плівкою та рівномірно відбиваємо з обох боків, щоб страва вийшла ніжною всередині. Отримані шматочки обгортаємо в борошні, потім занурюємо в яйце і паніруємо в сухарях. Шар панірування повинен вийти суцільним. На пательню додаємо велику кількість оливкової олії та опускаємо в неї м`ясо. Обсмажуємо одну-дві хвилини з кожного боку та подаємо до столу. Як альтернатива, шніцель можна запекти у духовці за температури 180 градусів протягом 15 хвилин.

Придбати м`ясо для шніцеля

шніцель із яловичини.jpg

Приготувати шніцель можна з будь-якого виду м`яса, але у кожному випадку основний інгредієнт страви має бути якісним та свіжим. Придбати продукцію найвищої якості можна на сайті, у мобільному застосунку та чат-боті «М`ясторія». Ми доставимо ваше замовлення кур`єром у Києві або відправимо до найближчого відділення пошти у будь-яке місто України.

Якщо ви бажаєте заощадити свій час і не витрачати його на кухні, для вас «М`ясторія» підготувала страви з категорії «Розігрій і смакуй». Там ви знайдете класичний шніцель з яловичини, панкейки з курки, традиційний узбецький плов, голубці та багато іншого. Просто розігрійте страви у зручний час і насолоджуйтесь готовою вечерею або обідом. 

Статті та рецепти

  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.