Шинка: страва до святкового столу
Поділитися:

Шинка: страва до святкового столу

Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви. 

Шинку можна використовувати як окрему страву, так і одним із інгредієнтів для сендвічів, піци, салатів та інших страв. Насичений смак, апетитність та соковитість шинки роблять її універсальним варіантом до будь-якої події.

Як приготувати шинку?

шинка_01.jpg

В класичному рецепті для приготування шинки використовують спеціальний пристрій — шинницю. У неї кладуть рукав для запікання, пресують м`ясо, щільно запаковують та готують в окропі. Так зберігаються всі м`ясні соки, а страва стає насиченою за смаком. 

У спрощеному варіанті шинку можна приготувати в духовій шафі чи відварити. Дотримуючись рецепту та порад, страва вийде такою ж ароматною і соковитою, але без зайвих зусиль. Окрім відварювання і запікання, також використовують копчення та в`ялення. 

Ще одне, на що варто звернути увагу, це вибір м`яса для шинки. Шинку зазвичай готують зі свинини, рідше з курки та інших видів м`яса. Оптимальним вибором буде тазостегнова частина свинини. Стегно має середню жирність, яка забезпечує ідеальну соковитість страви.

Для додаткової ніжності свинину можна замаринувати. Проте класична шинка поєднує виключно м`ясо та спеції. Завдяки способу приготування результат вийде однаково смачним.

Смачні домашні рецепти шинки

шинка_02.jpg

Шинка зі свинини

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг;
  • сіль, перець — до смаку;
  • спеції для м`яса — 2 ст. л;
  • вода — 1,5 л.

Свинину промийте, обріжте зайвий жир та ретельно висушіть. Приправте м`ясо сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Чудово підійде сушений часник, паприка звичайна та копчена, карі та інші. Покрийте свинину рівномірним шаром спецій, а потім міцно обв`яжіть її ниткою у формі рулету. Загорніть шинку в харчову плівку і залиште маринуватися протягом 4 годин. 

Потім звільніть страву від плівки і перекладіть свинину в рукав для запікання, який має щільно прилягати до шинки. Відварюйте шинку протягом 4 годин на повільному вогні. Потім перекладіть шинку в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, запікайте 25 хв у рукаві, а потім розріжте його і готуйте ще 15 хв.

Рецепт пряної шинки зі свинини

Інгредієнти:

  • свинина — 0,8-1 кг;
  • сіль, перець — до смаку;
  • спеції для м`яса — 2 ст. л;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • перець горошком — 4-5 шт.;
  • бодян і гвоздика — 3-4 шт.;
  • гірчиця в зернах — 2 ст. л;
  • мед — 2 ст. л;
  • соєвий соус — 3 ст. л;
  • вода — 1,5 л.

Спершу підготуйте та очистіть від жиру хороший шматок свинини. Щедро натріть його спеціями, вам знадобиться сіль та перець, а також інші спеції до смаку. Обв`яжіть свинину ниткою для того, щоб вона тримала форму. 

Підготуйте каструлю, в неї налийте воду, додайте перець горошком, лавровий лист, бодян та гвоздику. Перекладіть свинину та відварюйте протягом 2-2,5 годин на маленькому вогні. 

Після цього дайте свинині трохи охолонути та висохнути. Змастіть її маринадом на основі гірчиці в зернах, меду та соєвого соусу. Запікайте в духовій шафі протягом 30 хв.

Шинка з курятини

Інгредієнти:

Всю курятину потрібно поділити на дві частини у співвідношенні 6:4. Більшу частину розріжте тонкими й довгими слайсами й приправте спеціями. Іншу частину поріжте ножем або пропустіть через м`ясорубку, додайте до неї подрібнений часник та спеції, перемішайте. 

Покладіть на робочу поверхню рукав для запікання, на нього викладіть смужки курятини, по центру фарш і загорніть в рулет. За допомогою кулінарної нитки зав`яжіть рукав ззовні так, щоб він тримав форму. Залиште шинку в холодильнику на ніч. 

Після цього запікайте страву в духовці протягом 2,5 год за низької температури (80-100 градусів).  

Яке м`ясо обрати для приготування шинки?

грудинка свиняча.jpg

Для святкових і буденних страв у «М`ясторія» завжди знайдеться відбірне м`ясо на будь-який смак. Для шинки обирайте лопатку, грудинку чи ошийок зі свинини. Також ви можете приготувати страву з фермерської чи домашньої курятини чи навіть яловичини.

Ми отримуємо свіжу сировину щодня, щоб ви могли приготувати найсмачніші страви вдома. Замовити товари можна на сайті та в мобільному застосунку, а також придбати в одному з фірмових магазинів-ресторанів.

Щоб заощадити час, зробіть замовлення онлайн, оберіть зручний час отримання і отримайте кур`єрською доставкою по Києву та поштою територією України.

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.