Простий і безвідмовний рецепт м'яса по-французьки
Поділитися:

Простий і безвідмовний рецепт м'яса по-французьки

Звернімося до м'ясної класики  — ніжного, соковитого і апетитного м'яса по-французьки.  Весь процес займе у вас не більше ніж пів години.

М'ясо по-французьки належить до гратенів  — запіканок зі скоринкою. Спочатку страва називалася Veau Orloff і готувалася виключно з телятини, а також картоплі, цибулі та грибів під соусом бешамель.  Вперше її приготували паризькі кулінари для графа Орлова, фаворита імператриці Катерини II. До речі, рецепт приготування м'яса по-французьки майже не змінився.  Єдине — з нього зникли соус бешамель і гриби (хоча зараз вони щоразу повертаються). До слова, сьогодні варіюється і м'ясна складова.

Простой и безотказный рецепт мяса по-французски1.png

Спробуйте приготувати вишуканий варіант м'яса по-французьки!  Сьогодні ми рекомендуємо забути про майонез, та насолодитися найніжнішою яловичиною під класичним соусом бешамель.

Яловичина під соусом бешамель (варіант м'яса по-французьки в духовці)

 Час приготування: 30 хвилин.
 Кількість порцій: 4.

Цікаво.  Соус бешамель (bechamel) —   один з п'яти базових у французькій кухні (поряд з велюте (veloute), еспаньйол (espagnole), голландським (hollandaise) і томатним).  Готується з обсмажених у вершковому маслі борошні і вершках. Термічно оброблене в жирі борошно називається ру (рублон). Залежно від ступеня смаження борошна відомі біла, золотиста і червона ру.

Простой и безотказный рецепт мяса по-французски2.png

Інгредієнти для приготування соковитого і смачного м'яса по-французьки:

  •  700 г яловичини (вирізка)
  •  150 г твердого сиру
  •  2-3 цибулини
  •  1 ч.л.  оливкової олії
  •  4-5 картоплин
  •  сіль і перець за смаком

Соус бешамель:

  •  250 мл вершків (жирність - 22% і вище)
  •  200-400 мл бульйону
  •  100 г вершкового масла
  •  80 г борошна

Покрокове приготування яловичини по-французьки в духовці.

  1.  Нарізати яловичину поперек волокон на скибочками завтовшки 1 см (близько 60 г).  Посолити і поперчити. Обсмажувати в оливковій олії з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

  2. Змастити жаростійку  форму оливковою олією.  На дно викласти шар картоплі, нарізаної кружечками, потім —  шар м'яса.

  3.  Приготувати соус бешамель.  На пательні, де раніше обсмажували вирізку, розтопити вершкове масло, додати борошно, смажити до золотистого кольору.

  4.  Додати до 400 мл бульйону порційно.  Ретельно перемішати, аби запобігти утворенню грудочок.  Уварити наполовину.

  5.  Додати вершки, уварити ще наполовину, до густоти жирної сметани, постійно помішуючи.

  6.  Нарізати очищену цибулю кільцями.  Обсмажити на пательні до прозорості.

  7.  Викласти цибулю на м'ясо.  Ріпчасту цибулю можна замінити на червону або білу —  смак буде більш солодким.

  8.  Залити яловичину і цибулю соусом бешамель.  Зверху посипати тертим сиром. Скільки запікати м'ясо по-французьки?  20 хвилин при температурі 180 ° C до утворення золотистої скоринки.

Вивчаємо, повторюємо —  і насолоджуємося неповторним смаком!



Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!