Курячі відбивні: просто, швидко, надзвичайно смачно

Відбивні з курячого філе — жодних складних інгредієнтів і завжди неймовірний, передбачуваний та смачний результат. Розповідаємо, як смажити курячі відбивні, щоб насолоджуватися незабутнім поєднанням смаків і ароматів. 

Класичний рецепт відбивних сягає своїм корінням у Францію XVIII століття. Першочергово йшлося про круглі відбивні котлети із яловичої вирізки. У XIX столітті «медальйони» поступилися місцем котлетам із рубленого м’яса, сорт якого не відігравав значної ролі.

Куриные отбивные просто, быстро, потрясающе вкусно1.png

Як приготувати курячі відбивні: 5 лайфхаків

  1. Для того, щоб приготувати неймовірно ніжні відбивні, краще купувати філе курчати. Безпосередньо перед приготування цілий шматок м’яса необхідно промити і просушити за допомогою паперового рушника. Інакше волога різко знизить температуру олії, а навколо м’яса не встигне утворитися скоринка. Отже, страва позбудеться соковитості.

  2. Відбивайте м’ясо легко і ніжно. На цьому етапі важливо не впадати в крайнощі. М’ясо не має просвічуватися, інакше воно позбудеться соковитості. 

  3. Солити відбивні рекомендуємо в той момент, коли утворилася золотиста скоринка. Досвідчені кулінари надають перевагу морській солі. Якщо йдеться про спеції, то радимо обмежитися чорним свіжомеленим перцем. Гарне м’ясо не потребує складних маніпуляцій. До того ж, куряче м’ясо достатньо вразливе щодо різноманітних добавок. 

  4. Щоб зберегти соковитість відбивних із філе курки, використовуйте панірування. Ви зможете насолоджуватися рум’яною скоринкою, якщо спочатку обваляєте м’ясо у борошні, а потім —  в яєчній суміші. До слова, подвійне панірування не менш популярна: після яєчної суміші м’ясо необхідно знову обваляти в сухій, наприклад, в борошні, вівсяній крупі, сухарях чи подрібнених горіхах — існує велика кількість способів.Подвійне панірування має яскраво виражений смак, одинарна — більш ніжна. Цікаво: курячі биточки у паніруванні з кунжутного чи соняшникового насіння та подрібнених сухарів порадують приємною текстурою та незабутнім смаком.

  5. Ваше завдання — якомога швидше і ефективніше запечатати відбивну., тобто зробити так, аби м’ясо покрилося скоринкою, яка буде перешкоджати витіканню дорогоцінного соку. Тому безпосередньо перед приготуванням розжарте пательню.

Куриные отбивные просто, быстро, потрясающе вкусно2.png

Соковиті відбивні з м'ятним соусом

Страва з індійськими нотками, яка вирізняється простотою у приготуванні. Сили маринаду буде достатньо, аби м’ясо тануло в роті і збуджувало рецептори неймовірно ніжним смаком та незабутнім ароматом. Свіжий кремовий соус з травами чудово доповнить загальну палітру смаку. Легке панірування надасть особливої хрумкості та приємного посмаку.

Куриные отбивные просто, быстро, потрясающе вкусно3.jpg

Інгредієнти для курячих відбивних в клярі:

  • куряче філе — 500 г
  • сухарі та борошно для панірування — 200 г
  • яйця — 2 шт.
  • рослинна олія
Для маринаду:
  • натуральний йогурт — 100 мл
  • лайм — 1 шт.
  • коріандр — 1 ч. л.
  • перець чилі — ½ ч. л.
  • суха гірчиця — ½ ч. л.
  • кардамон — ¼ ч.л.
  • свіжий корінь імбиру
  • часник — 3 зубчики
  • сіль за смаком
Для соусу:
  • натуральний йогурт — 100 мл;
  • листочки м’яти — 1 пучок;
  • листочки кінзи — 1 невеликий пучок;
  • цибуля — 1 шт.;
  • лайм — 1 шт.;
  • корінь імбиру;
  • сіль.

Час маринування м’яса: 8 годин
Час приготування курячих биточків: 30 хвилин

Етапи приготування відбивних із курячого філе в клярі:

  1. Куряче філе розрізати на 4 шматки. Завернути в харчову плівку і легенько відбити.

  2. Натуральний йогурт, сік та подрібнену цедру лайма, мелений коріандр, перець чилі, гірчицю, кардамон, корінь імбиру, часник і сіль збити у блендері до однорідної маси.

  3. Перелити маринад у глибоку ємність. Перекласти туди м’ясо. Маринувати близько 8 годин в холодильнику під закритою кришкою.

  4. За годину до приготування страви дістати замариноване м’ясо із холодильника і дати подихати в умовах кімнатної температури.

  5. Для соусу покласти листочки м’яти і кінзи, цибулю, сік та подрібнену цедру лайма, корінь імбиру та сіль в чашу блендера та збити до однорідної маси. Додати натуральний йогурт і збити знову.

  6. Висушити замариноване м’ясо за допомогою паперової серветки. Кожний шматочок безпосередньо перед приготуванням обкатайте у борошні, яйці та сухарях. Ось і весь секрет кляру для курячих відбивних.

  7. Розігріти пательню. Смажити відбивні на рослинній олії, перевернувши один раз у процесі. Щоб позбутися зайвого жиру, викладіть відбивні на тарілку,  попередньо застелену паперовою серветкою.

  8. Подавати страву з м’ятним соусом. Ідеальний гарнір до відбивних із курки — рис.

Кулінарного натхнення та смачного! 

Також рекомендуємо: