Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
Поділитися:

Суп з фрикадельками: три домашні рецепти

Суп з фрикадельками — це завжди гарна ідея. По-перше, його легко приготувати, адже фрикадельки готуються швидко. По-друге, фрикадельки чудово поєднуються з іншими інгредієнтами, тому ви маєте чимало варіантів рецептів. Нарешті, завдяки цікавій формі суп з фрикадельками полюбляють усі, від дітей до дорослих. 

«М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!

Як приготувати фрикадельки для супу?

суп з фрікадельками_2.jpg

Загалом немає чіткого визначення, що таке фрикадельки. Але від мітболів вони відрізняються тим, що у своєму складі, окрім м`яса та спецій, мають й інші інгредієнти. Дехто полюбляє їх з рисом, інші додають цибулю, часник, яйце чи зелень. Універсального варіанту не існує, тому ви можете змінювати рецепт до свого смаку.

У першу чергу вам знадобиться фарш. Ви можете приготувати його самостійно, обравши улюблений вид м`яса. Оскільки м`ясо ми будемо подрібнювати, для нас не важлива конкретна частина (підійде стегно, вирізка, ошийок, філе та інші). Щоб пришвидшити процес приготування ви можете придбати готовий фарш з м`яса та птиці.

На 500 г фаршу ви можете взяти 1 яйце, 1 подрібнену цибулину та улюблені спеції. Додатково їх можна доповнити рисом чи невеликою кількістю панірувальних сухарів. Далі все залежить від вашої фантазії та вподобань.

Рецепти супу з фрикадельками

суп з фрікадельками_3.jpg

Легкий суп з фрикадельками

Інгредієнти:

  • фарш — 400 г;
  • картопля — 3-4 шт.;
  • локшина — 60 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • вода — 3 л;
  • зелень — 1 пучок;
  • рослинна олія — для смаження;
  • спеції, лавровий лист — до смаку.

Для фрикадельок поєднайте фарш, одне яйце, одну невелику цибулину, подрібнену блендером чи пропущену через м`ясорубку та спеції. Ретельно перемішуйте інгредієнти не менше 5 хвилин. Потім сформуйте вологими руками кульки та перекладіть їх в окріп. Щоб фрикадельки тримали форму, занурюйте їх по черзі. 

Коли фрикадельки піднімуться, додайте очищену і нарізану картоплю та лавровий лист. Паралельно на рослинній олії обсмажте моркву та цибулю до золотистості. Додайте пасеровані овочі та локшину в каструлю, приправте спеціями й готуйте на невеликому вогні ще 5-7 хвилин. В кінці додайте рублену зелень. 

Вершковий суп з фрикадельками

Інгредієнти:

  • фарш — 600 г;
  • картопля — 4-5 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • печериці — 5-7 шт.;
  • вершки — 200 мл;
  • плавлені сирки — 2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • вермішель — 50 г;
  • олія — для смаження;
  • спеції — до смаку.

Для початку промийте та очистіть овочі. Велику цибулину наріжте дрібним кубиком, а моркву натріть на крупній терці. Обсмажте цибулю на рослинні олії до золотистої скоринки, половину відкладіть. До іншої половини додайте моркву і обсмажуте до готовності. Наріжте слайсами шампіньйони і додайте на пательню, готуйте ще 5 хв. Потім залийте вершками й тушкуйте ще кілька хвилин. Приправте спеціями та відставте. 

Для фрикадельок поєднайте фарш, яйце, половину обсмаженої цибулі й спеції, перемішайте. Сформуйте невеликі кульки. Перекладіть їх по черзі в киплячу воду. Відразу додайте нарізану картоплю. Після того, як картопля буде майже готовою, перекладіть у каструлю овочі у вершках і натерті плавлені сирки. Коли сирки розплавляться, додати вермішель і варити до готовності.

Томатний суп з фрикадельками

Інгредієнти:

  • фарш — 500 г;
  • картопля — 4 шт.;
  • помідори свіжі або у власному соку — 350 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • томатна паста — 1 ст. л;
  • зелень — 1 пучок;
  • рис — 70 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • рослинна олія — для смаження;
  • вода — 3 л;
  • сіль, перець, спеції — до смаку.

Підготуйте овочі: промийте, очистіть та подрібніть. На розігріту пательню викладіть цибулю, обсмажуйте до прозорості, потім викладіть натерту моркву та болгарський перець кубиком. Коли овочі будуть готові, приправте їх спеціями, викладіть до них очищені від шкірки томати й томатну пасту. Тушкуйте 5-10 хв. Після цього перекладіть томатну заправку до каструлі й залийте водою.

Доведіть воду до кипіння та перекладіть туди кульки з фаршу (попередньо приправте прянощами), нарізану картоплю та варіть протягом 15 хв. Потім додайте рис і готуйте ще 15 хв. Для подачі посипте рубленою зеленню.

Придбати фарш для фрикадельок

У «М`ясторія» турбуються не тільки про смак, але й користь та безпеку ваших страв. Для цього ми виготовляємо фарш лише після отримання вашого замовлення. Ви завжди отримаєте найсвіжіший фарш з обраного виду м`яса: з телятини, свинини, курячий, витриманої яловичини, яловичини Абердин, індички, кролика чи асорті.

Щоб замовити фарш можна просто обрати потрібний товар на сайті, в мобільному застосунку чи чат-боті. Ми доставимо ваше замовлення кур`єрською доставкою в Києві чи підготуємо до самовивозу в найближчому магазині-ресторані. А також не соромтеся запитати у продавця найвдаліший рецепт приготування м`ясних страв: ми з радістю поділимося досвідом!

Товари

180
0.5
125
0.5
143
0.5
193
0.5
350
0.5

Статті та рецепти

  • Національний кешбек в «М`ясторія»
    «М`ясторія» долучається до національного кешбеку! Тепер підтримувати українських виробників і купувати улюблені товари стало ще зручніше та вигідніше. Обирайте найпопулярніші страви в «М`ясторія» і отримуйте кешбек 10% з кожної покупки!
  • Відкриття на Олімпійській!
    Бути в центрі, бути в ритмі міста, бути в епіцентрі смаку! Тепер це ще легше з «Мʼясторією» у форматі Meat Bar на Олімпійській!
  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!