Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
Поділитися:

Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку

Стріпси — це продовгуваті шматочки курятини, обгорнуті хрумким паніруванням та обсмажені чи запечені до золотистої скоринки. Завдяки вдалому паніруванню курка залишається ніжною і соковитою, а скоринка хрумкою та ароматною. 

Від звичних нам нагетсів стріпси мають кілька суттєвих відмінностей. По-перше, стріпси завжди готують з цільного шматка курятини і в жодному випадку не з фаршу. Порівняно з невеликими за розміром нагетсами, стріпси можуть бути значно більшими і вирізняються продовгуватою формою. Також є різниця у паніруванні: для нагетсів використовують кляр, а для приготування стріпсів — панірувальні сухарі чи пластівці.

Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.

Як приготувати смачні стріпси в хрумкому паніруванні?

стріпси_1.jpg

Для найсмачніших стріпсів вам знадобиться якісна та свіжа курятина. Оскільки зазвичай стріпси смажать в олії, краще надавати перевагу більш дієтичним частинам. Радимо обрати для страви філе з фермерської чи домашньої курятини

Важливо не забувати про такий етап, як маринування. Тут немає універсального рішення: ви можете обрати маринад на основі рослинної олії і спецій, соєвого соусу і часнику чи будь-який інший. 

Панірування стріпсів передбачає два варіанти. ВИ можете використати звичайні панірувальні сухарі, поєднавши їх зі спеціями. Але більш об`ємні та текстурні стріпси вийдуть з пластівців. Любителям гострого можна сміливо додавати пікантних спецій до панірування. Вони подарують страві оригінальних відтінків і аромату.

Курячі стріпси, як у кращих фастфудах

стріпси_3.jpg

Класичні курячі стріпси

Інгредієнти:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • вода — 100 мл;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • перець — до смаку;
  • паприка — 0,5 ч. л;
  • олія — для смаження;
  • борошно, спеції — для панірування.

Спершу підготуйте філе: промийте і висушіть його паперовими рушниками, обріжте шкірки та зайвий жир. Після цього наріжте філе тонкими продовгуватими смужками.

Для кляру поєднайте борошно, яйце, воду та спеції, перемішайте і перекладіть в нього шматочки філе. Перемішайте так, щоб кляр покрив кожну стріпсу й залиште маринуватися на 30 хв в холодильнику.

Після цього підготуйте пласку тарілку з борошном та спеціями. Кожен шматочок по черзі обгорніть у борошно і відразу перекладіть на пательню з добре розігрітою рослинною олією. Смажте до утворення золотистої скоринки.

Курячі стріпси в духовці

Інгредієнти:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • рослинна олія — 3 ст. л;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • перець — 0,5 ч. л;
  • паприка — 1 ч. л;
  • сухий часник — 1 ч. л;
  • чипси — 1 уп.;
  • борошно — 150 г;
  • яйця — 2 шт.

Філе з курки промийте, зачистіть та наріжте порційними частинами. Перекладіть їх у глибоку тарілку, додайте спеції та рослинну олію, перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватися в холодильнику на 20 хв.

Підготуйте три окремі тарілки: з борошном, з яйцями та подрібненими чипсами. Саме завдяки чипсам стріпси будуть мати яскравий аромат та насичений смак. Кожну стріпсу занурте по черзі в борошно, яйця та панірування з чипсів. 

Викладіть всі стріпси на форму для запікання, застелену пергаментом. Важливо, щоб стріпси не торкалися одна до одної. Запікайте в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів, протягом 20 хв.

Курячі стріпси в сирному паніруванні

Інгредієнти:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • перець — 1 ч. л;
  • паприка — 1 ч. л;
  • яйця — 2 шт. ;
  • сир твердий — 100 г;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • олія — для смаження.

Очищене куряче філе наріжте крупними шматками. Приправте стріпси спеціями так, щоб вони рівномірно покрили птицю. В окремій мисці розбийте яйця, трохи посоліть та перемішайте. Сир натріть і поєднайте з панірувальними сухарями.

Кожен шматочок філе занурте борошно, потім в яйце та панірувальні сухарі з сиром. Обсмажуйте стріпси з обох сторін протягом кількох хвилин до рум`яної скоринки на рослинній олії. 

Придбати куряче філе для стріпсів

Ви можете самостійно відвідати магазин, власноруч перевірити свіжість продукції, обрати найкраще філе і придбати для приготування. А можете залишити це нам і просто отримувати задоволення від швидкого й комфортного процесу закупів продуктів.

Обирайте необхідні інгредієнти для своїх страв, а ми доставимо вам відбірну курятину та інші види м`яса й птиці зручним для вас способом. Зробити замовлення можна зробити на сайті, в мобільному застосунку чи чат-боті. Також ми щодня привозимо свіжі інгредієнти до наших фірмових магазинів-ресторанів у Києві, де ми завжди раді допомогти вам у виборі й порадити найсмачніші рецепти.

Товари

57
0.25
36
0.2

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Солянка: збірка смаку
    Що може бути зручнішим, ніж суп, який можна зібрати за принципом конструктора? Солянка не має класичного рецепта, проте у цьому її плюс: кожен може приготувати цю страву собі до смаку.