Рекомендації з приготування панірованих заготовок у фритюрі
Поділитися:

Рекомендації з приготування панірованих заготовок у фритюрі

Панированные заготовки во фритюре.jpg

Однією з таких заготовок є всіма улюблені курячі нагетси в паніруванні. Це ніжне м'ясо в хрумкій скоринці нікого не залишає байдужим, варто тільки підібрати потрібний соус і страва готова. Але як правильно готувати напівфабрикати в паніруванні в домашніх умовах знає не кожен. А після прочитання цієї статті Ви точно будете знати, як правильно готувати заготовки в паніруванні у фритюрі і яких помилок легко можна уникнути.

Для початку розберемося, якими бувають напівфабрикати в паніруванні. В основному це натуральні й рубані котлетні вироби в хлібному паніруванні чи паніруванні з сухарів, які готують у фритюрі. Завдяки щільнішій паніровці й специфіці термічної обробки - приготування у великій кількості олії, кулінарні вироби виходять смачними та соковитими, мають привабливий золотистий колір і хрумку скоринку. Основою для таких виробів може бути будь-яке м'ясо, чи то курка, індичка, свинина, баранина і т. д. Таке заготовлення за складом можуть бути цільними (з суцільної маси) і фаршированими (з різними начинками). Смажити їх можна як на олії, так і на суміші з тваринними жирами, так званому кулінарному жирі.

З рослинних олій, які використовуються для фритюру в кулінарії, оптимальною вважається рапсова олія, оскільки вона витримує вищі температури, ніж соняшникова, а також не має специфічного запаху, як оливкова. На якій олії готувати Ви обираєте самостійно на свій смак. Смажити можна у фритюрниці, а так само і в чавунній або товстостінній сковороді. Також додатково, для приготування цього заготовлення, нам знадобляться шумівка і щипці, хоча деякі досить вміло справляються китайськими паличками, якими також можна успішно перевертати і виймати приготовлену продукцію.


Технологія приготування:

У фритюрницю або розігріту сковороду налийте олію або кулінарний жир. Кількість фритюру, розігрітого для смаження заготовок, спочатку має бути достатнім. Його має бути стільки, щоб виріб (котлета, крокети, або нагетси) при смаженні повністю поринали в нього, тонули в ньому. Доливати в киплячу олію холодну - шкідливо і небезпечно. При такій процедурі з'являтися багато піни та бризок, в результаті чого Ви можете обпектися, а також залити жиром всю плиту. Також, від різкого перепаду температур, в олії утворюється велика кількість канцерогенів. Ознакою того, що фритюр достатньо нагрівся, є поява дрібних бульбашок і легкої димки над поверхнею розігрітої олії. Для додаткової перевірки можна опустити в олію маленький шматочок або велику крихту білого батону і по його кипінню прийняти рішення. Після того, як олія достатньо нагрілась, обережно в неї опустіть заготовку і продовжуйте смажити. Якщо заготовки дрібні, то укладайте їх так, щоб Вам було зручно перевертати в процесі смаження. Також врахуйте об'єм і масу, вони повинні бути помірними, інакше від великої кількості продукції, олія швидко охолоне і заготовка буде варитися, а не смажитися. Залежно від форми стежте за їх просмажуванням, своєчасно перевертайте і обсмажуйте їх з усіх боків до утворення підсмаженої золотистої або коричневої скоринки. Однією з ознак готовності продукції є її підняття на поверхню киплячої олії.

Що робити, якщо Ви не зовсім впевнені що продукція після смаження готова? Або ж хочете, щоб панірування менше в себе ввібрало жиру? Виріб потрібно довести до готовності протягом 5-10 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів. Ознакою повної готовності страви буде поява на поверхні продукції масляної пінки.

Смачного!

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!