Плов з куркою: ідеальна альтернатива улюбленій страві
Поділитися:

Плов з куркою: ідеальна альтернатива улюбленій страві

Набрид звичайний плов? Хочеться приготувати улюблену страву, але в кілька разів швидше та з доступних інгредієнтів? Тоді вам на допомогу прийде альтернативна версія плову, яка точно припаде до вподоби кожному. Якщо ви досі не знаєте, як приготувати плов з куркою — час виправити це саме зараз.

Плов з курятиною можна назвати дієтичною стравою, адже він містить значно менше калорій, ніж звичний плов з жирною свининою чи яловичиною. Ним можна поласувати навіть тим, хто піклується про свою фігуру чи дотримується лікувальної дієти.

Насичений, розсипчастий і неймовірно ароматний плов з куркою абсолютно не поступається традиційному рецепту. А приготувати його зможе кожен, навіть початківець в кулінарній справі. Усе, що вам знадобиться, можна знайти в найближчому магазині. Тож не бачимо причин зволікати, переходимо до приготування!

Рецепт ідеального плову з куркою

статті_плов-02.jpg

Інгредієнти:

  • курятина (стегна) — 700-900 г;

  • цибуля — 2 шт.;

  • морква — 2 шт.;

  • рис — 500 г;

  • часник — 1 голівка;

  • сіль, перець — до смаку;

  • спеції до плову (зіра, куркума, паприка та ін.) — 2-3 ч. л;

  • барбарис або родзинки — до смаку;

  • рослинна олія без запаху — для смаження.

Крок 1.

Основою будь-якого плову традиційно є м`ясо, у нашому випадку — курятина. Краще надати перевагу більш жирним частинам (стегна), щоб страва вийшла насиченішою за смаком. Курятину промийте під проточною водою, очистіть та поріжте на шматочки середнього розміру.

Крок 2.

Овочі помийте та очистіть, цибулю поріжте напівкільцями, а моркву — тонкими брусочками. На великому вогні нагрійте пательню або казан з рослинною олією, перекладіть курятину та обсмажуйте до апетитної золотистої скоринки. Після цього додайте цибулю й смажте до прозорого кольору. Після цього час додати моркву та готувати ще 2-3 хвилини.

Крок 3.

До курятини з овочами додайте спеції, цілу головку часнику та залийте водою, щоб вона трохи більше ніж на половину покривала м`ясо. Накрийте кришкою та тушкуйте на середньому вогні 20-30 хвилин. Протягом цього часу спеції наситять курятину смаком та неймовірним ароматом. На цьому етапі м`ясо з овочами уже готове й головне завдання — втриматися, щоб не з`їсти усе відразу.

Крок 4.

Якщо вам все ж вдалося стримати свій апетит перед виглядом та ароматом курятини, час перейти до рису. Його добре промиваємо під холодною водою та перекладемо до м`яса. Обережно наливаємо холодну воду стільки, щоб вона покривала інгредієнти на 1 см вище рівня рису. Зменшуємо вогонь на мінімум та готуємо ще 25-30 хвилин.

Крок 5.

Важливо не відкривати кришку та не перемішувати плов до його повного приготування. Після зазначеного часу вимикаємо вогонь, перемішуємо страву та залишаємо відпочити на 10 хвилин під закритою кришкою. Плов з куркою готовий, радимо відразу подавати до столу та куштувати гарячим.

Усе до плову: товари від «М`ясторії»

плов5.jpg

«М`ясторія» уже відібрала найкращі фермерські господарства й підготувала смачну курятину для ваших кулінарних шедеврів. Більше не потрібно турбуватися щодо якості та свіжості інгредієнтів, адже ми щодня отримуємо продукцію й перевіряємо її на відповідність найвищим стандартам.

У нашому асортименті ви знайдете відбірну фермерську курятину, вирощену без антибіотиків та гормонів росту на натуральних кормах. Також радимо звернути увагу на домашню курятину, яка додасть вашим стравам користі та поживності.

Для тих, хто вже зголоднів та не бажає витрачати часу на приготування, ми також маємо смачну пропозицію. Замовляйте готовий узбецький плов зі свининою від нашого шефа та насолоджуйтеся улюбленою стравою в зручний момент. На роботі, вдома чи на природі — «М`ясторія» приготує та доставить ресторанні страви менш ніж за 60 хвилин.

Товари

Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.