Відбивні швидко і без зайвих зусиль
Поділитися:

Відбивні швидко і без зайвих зусиль

Ніжна, соковита і ароматна відбивна - не проблема, якщо ви знаєте, як поводитися з м'ясом. Як правильно вибрати м'ясо і приготувати найсмачніші відбивні? У цьому матеріалі розкриваємо всі кулінарні секрети, що варті вашої уваги.

М'ясо на відбивні: нюанси вибору

Від їжі вже давно очікують набагато більшого, ніж просто здатність вгамувати голод: естетичний вигляд, смачний запах і натуральні інгредієнти. Про останнє поговоримо детальніше. Чи готуєте ви битки в духовці або на сковороді, вибір м'яса неймовірно важливий. Мова йде не тільки про колір, запах і консистенції, але і про правильний відріз. М'ясо має бути м'яким і ніжним, а значить, краще всього купувати ті частини туші, які практично не беруть участь в рухових процесах тварини.
  • Відбивні зі свинини. Стегно, лопатка й ошийок - ідеальне рішення для приготування страви. Хороша свинина відрізняється світло-рожевим відтінком. Обов'язкова наявність жирових вкраплень. При обсмажуванні вони тануть, насичуючи м'ясо соками.
  • Курячі відбивні. Найкраще купити філе курчати, а не курки - воно відрізняється більш ніжною текстурою.
  • Відбивні з яловичини. Рекомендуємо вибрати філе, стегно або ростбіф. Якісна яловичина має природний світло-червоний відтінок. Бажано вибирати зріле м'ясо, а не свіжо зрізане, адже воно продовжує реагувати на зовнішні подразники. До того ж, телячі відбивні ніжніші, ніж свинячі.
  • Відбивні з індички. Ідеальною частиною для приготування ніжної відбивною вважається грудинка. Колір шкірки якісної індички повинен бути кремовим з природним рожевим відтінком.
  • Відбивні з баранини. Нога, філе, стегно й ошийок - краще, що ви можете вибрати для приготування відбивних. Пам'ятайте: чим молодше ягня, тим світліший колір м'яса і менш насичений аромат.

Отбивные2.png

І якщо з вибором м'яса ми розібралися, не забуваємо про панірування, яке здатне підкреслити багатий м'ясний смак. 

Розглянемо ідеальний кляр для відбивних:

1.    Класичні битки в кокосовій або мигдалевій стружці - великий винахід кулінарного генія. Смак страви воістину унікальний!

2.    Курячі відбивні паніровані  кунжутним або соняшниковим насінням та подрібненими сухарями - страва, яку можна їсти шматочок за шматочком, роздумуючи, коли варто його повторити.

3.    Кулінарний бестселер - панірування з картопляних чіпсів і подрібненою зеленню. Відбивні зі свинини і яловичини набудуть абсолютно нового смаку. Спробуйте - і більше ви не зможете відмовитися від цього феєрверку смакових відтінків.

Отбивные3.png

Як зробити смачні битки: кулінарні секрети

Класична відбивна зі свинини, альтернативна свиняча відбивна на кістки, ніжні битки з телятини або куряча відбивна в паніровці з волоськими горіхами - яке б блюдо ви не віддали перевагу, є секрети, які допоможуть досягти ідеального результату.

1. Важливо цілісний шматок м'яса промити в проточній воді. Не шматочки. А саме цілісний шматок. Таким чином вам вдасться зберегти соковитість страви. Приберіть всю зайву вологу з допомогою паперового рушника. Навіщо? Волога призводить до різкого зниження температури розігрітої олії і, відповідно, м'ясо зразу повільніше просмажується і втрачає дорогоцінний м'ясний сік.

2. Сім разів відміряй - один відріж. Нарізуйте шматочки поперек волокон товщиною в півтора сантиметра. М'ясо готується швидше, а після приготування буквально тане в роті.

3. За годину до приготування рекомендується замаринувати м'ясо в ароматній олії зі спеціями. Страва набуде незабутній аромат.

4. Відбийте м'ясо до м'якості але не перестарайтеся, щоб воно не просвічувалося.

5. Не рекомендується солити відбивні безпосередньо перед приготуванням. Тільки в той момент, коли з'явиться рум'яна кірочка, яка перешкоджає витіканню соку. Але якщо в планах - панірування, то можете солити перш ніж покласти шматок м'яса на сковороду. Готуйте на добре прогрітій сковороді. Тоді м'ясо блискавично карамелізується і тонка скоринка перешкоджає витіканню соку.

6. Експериментуйте. На готові відбивні ви можете викласти гриби, кільця цибулі, томати та сир і поставити в духовку. Від такої страви неможливо відірватися!

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.