Як правильно маринувати шашлик?
Поділитися:

Як правильно маринувати шашлик?

Как правильно мариновать шашлык.jpg

Історія показує, що маринувати шашлик почали дуже багато років тому, хоча деякі любителі смаженого м'яса стверджують, що справжній шашлик не маринують, а лише посипають різними спеціями вже після смаження. Давайте ж розберемося.

Маринад - суміш кислоти (оцет, натуральні соки, вино), олії, солі та приправ, в якій перед приготуванням вимочують (маринують) сире м'ясо, домашню птицю, рибу, щоб надати їм м'яку консистенцію і аромат. Якщо подобається китайська кухня, то спробуйте замаринувати м'ясо в суміші із соєвого соусу, сухого вина, часнику, імбиру, перцю і меду.

М'ясо можна посмажити на грилі, злегка змастивши олією, приправивши сіллю і перцем. Але воно стане соковитіше, якщо помістити його в маринад на годину або на ніч.

Отже, як же ж правильно замаринувати шашлик? Ми підібрали для Вас кілька порад:

1. Маринади готують в скляному, пластиковому або керамічному посуді але не в алюмінієвому, через те, що кислота, роз'їдаючи метал, надає їжі неприємного присмаку.

2. Продукти, залиті маринадом, повинні стояти в холодильнику.

3. Чим більше у вас м'яса і чим більші шматки, тим довше воно маринується.

4. Щоб продукт краще просочився маринадом, проколіть його виделкою в декількох місцях.

5. Щоб розм'якшити жорсткі шматки м'яса, додайте в маринад нарізаний шматочками ананас, ківі, папайю - ці фрукти мають здатність розм'якшувати білок, але маринувати м'ясо в такому випадку потрібно не довше двох годин.

6. Щоб м'ясо не стало жорстким, контролюйте кількість кислих інгредієнтів в маринаді - оцту, вина, соку не повинно бути занадто багато. Кислота й олія додаються в маринад в рівних кількостях.

7. Звичайний столовий оцет краще замінити на винний або яблучний. Крім того, чудовою заміною оцту може стати лимонний або гранатовий сік, а також кефір, кисле молоко, вино і навіть шампанське.

8. Для маринування на відкритому повітрі можна змішати всі інгредієнти в поліетиленовому пакеті, випустивши з нього повітря.

9. Щоб м'ясо стало м'яким, в маринад можна додати мінеральну газовану воду.

І найголовніше - завжди готуйте Ваші страви із задоволенням! А М’ясторія завжди подбає про те, щоб у Вас завжди було свіже і якісне м'ясо для шашлику.

Варіанти м’яса для шашлика з маринадом і без, Ви знайдете в розділі Шашлик.

Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.