с 10.00 до 22.00 0
Київ
Ваше місто Київ? Так Ні
(067) 463 63 63 с 10.00 до 22.00
Київ
Ваше місто Київ? Так Ні

Як правильно маринувати шашлик?

Как правильно мариновать шашлык.jpg

Історія показує, що маринувати шашлик почали дуже багато років тому, хоча деякі любителі смаженого м'яса стверджують, що справжній шашлик не маринують, а лише посипають різними спеціями вже після смаження. Давайте ж розберемося.

Маринад - суміш кислоти (оцет, натуральні соки, вино), олії, солі та приправ, в якій перед приготуванням вимочують (маринують) сире м'ясо, домашню птицю, рибу, щоб надати їм м'яку консистенцію і аромат. Якщо подобається китайська кухня, то спробуйте замаринувати м'ясо в суміші із соєвого соусу, сухого вина, часнику, імбиру, перцю і меду.

М'ясо можна посмажити на грилі, злегка змастивши олією, приправивши сіллю і перцем. Але воно стане соковитіше, якщо помістити його в маринад на годину або на ніч.

Отже, як же ж правильно замаринувати шашлик? Ми підібрали для Вас кілька порад:

1. Маринади готують в скляному, пластиковому або керамічному посуді але не в алюмінієвому, через те, що кислота, роз'їдаючи метал, надає їжі неприємного присмаку.

2. Продукти, залиті маринадом, повинні стояти в холодильнику.

3. Чим більше у вас м'яса і чим більші шматки, тим довше воно маринується.

4. Щоб продукт краще просочився маринадом, проколіть його виделкою в декількох місцях.

5. Щоб розм'якшити жорсткі шматки м'яса, додайте в маринад нарізаний шматочками ананас, ківі, папайю - ці фрукти мають здатність розм'якшувати білок, але маринувати м'ясо в такому випадку потрібно не довше двох годин.

6. Щоб м'ясо не стало жорстким, контролюйте кількість кислих інгредієнтів в маринаді - оцту, вина, соку не повинно бути занадто багато. Кислота й олія додаються в маринад в рівних кількостях.

7. Звичайний столовий оцет краще замінити на винний або яблучний. Крім того, чудовою заміною оцту може стати лимонний або гранатовий сік, а також кефір, кисле молоко, вино і навіть шампанське.

8. Для маринування на відкритому повітрі можна змішати всі інгредієнти в поліетиленовому пакеті, випустивши з нього повітря.

9. Щоб м'ясо стало м'яким, в маринад можна додати мінеральну газовану воду.

І найголовніше - завжди готуйте Ваші страви із задоволенням! А М’ясторія завжди подбає про те, щоб у Вас завжди було свіже і якісне м'ясо для шашлику.

Варіанти м’яса для шашлика з маринадом і без, Ви знайдете в розділі Шашлик.

Також рекомендуємо: