Як правильно маринувати шашлик?
Поділитися:

Як правильно маринувати шашлик?

Как правильно мариновать шашлык.jpg

Історія показує, що маринувати шашлик почали дуже багато років тому, хоча деякі любителі смаженого м'яса стверджують, що справжній шашлик не маринують, а лише посипають різними спеціями вже після смаження. Давайте ж розберемося.

Маринад - суміш кислоти (оцет, натуральні соки, вино), олії, солі та приправ, в якій перед приготуванням вимочують (маринують) сире м'ясо, домашню птицю, рибу, щоб надати їм м'яку консистенцію і аромат. Якщо подобається китайська кухня, то спробуйте замаринувати м'ясо в суміші із соєвого соусу, сухого вина, часнику, імбиру, перцю і меду.

М'ясо можна посмажити на грилі, злегка змастивши олією, приправивши сіллю і перцем. Але воно стане соковитіше, якщо помістити його в маринад на годину або на ніч.

Отже, як же ж правильно замаринувати шашлик? Ми підібрали для Вас кілька порад:

1. Маринади готують в скляному, пластиковому або керамічному посуді але не в алюмінієвому, через те, що кислота, роз'їдаючи метал, надає їжі неприємного присмаку.

2. Продукти, залиті маринадом, повинні стояти в холодильнику.

3. Чим більше у вас м'яса і чим більші шматки, тим довше воно маринується.

4. Щоб продукт краще просочився маринадом, проколіть його виделкою в декількох місцях.

5. Щоб розм'якшити жорсткі шматки м'яса, додайте в маринад нарізаний шматочками ананас, ківі, папайю - ці фрукти мають здатність розм'якшувати білок, але маринувати м'ясо в такому випадку потрібно не довше двох годин.

6. Щоб м'ясо не стало жорстким, контролюйте кількість кислих інгредієнтів в маринаді - оцту, вина, соку не повинно бути занадто багато. Кислота й олія додаються в маринад в рівних кількостях.

7. Звичайний столовий оцет краще замінити на винний або яблучний. Крім того, чудовою заміною оцту може стати лимонний або гранатовий сік, а також кефір, кисле молоко, вино і навіть шампанське.

8. Для маринування на відкритому повітрі можна змішати всі інгредієнти в поліетиленовому пакеті, випустивши з нього повітря.

9. Щоб м'ясо стало м'яким, в маринад можна додати мінеральну газовану воду.

І найголовніше - завжди готуйте Ваші страви із задоволенням! А М’ясторія завжди подбає про те, щоб у Вас завжди було свіже і якісне м'ясо для шашлику.

Варіанти м’яса для шашлика з маринадом і без, Ви знайдете в розділі Шашлик.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!