Як правильно маринувати шашлик?
Поділитися:

Як правильно маринувати шашлик?

Как правильно мариновать шашлык.jpg

Історія показує, що маринувати шашлик почали дуже багато років тому, хоча деякі любителі смаженого м'яса стверджують, що справжній шашлик не маринують, а лише посипають різними спеціями вже після смаження. Давайте ж розберемося.

Маринад - суміш кислоти (оцет, натуральні соки, вино), олії, солі та приправ, в якій перед приготуванням вимочують (маринують) сире м'ясо, домашню птицю, рибу, щоб надати їм м'яку консистенцію і аромат. Якщо подобається китайська кухня, то спробуйте замаринувати м'ясо в суміші із соєвого соусу, сухого вина, часнику, імбиру, перцю і меду.

М'ясо можна посмажити на грилі, злегка змастивши олією, приправивши сіллю і перцем. Але воно стане соковитіше, якщо помістити його в маринад на годину або на ніч.

Отже, як же ж правильно замаринувати шашлик? Ми підібрали для Вас кілька порад:

1. Маринади готують в скляному, пластиковому або керамічному посуді але не в алюмінієвому, через те, що кислота, роз'їдаючи метал, надає їжі неприємного присмаку.

2. Продукти, залиті маринадом, повинні стояти в холодильнику.

3. Чим більше у вас м'яса і чим більші шматки, тим довше воно маринується.

4. Щоб продукт краще просочився маринадом, проколіть його виделкою в декількох місцях.

5. Щоб розм'якшити жорсткі шматки м'яса, додайте в маринад нарізаний шматочками ананас, ківі, папайю - ці фрукти мають здатність розм'якшувати білок, але маринувати м'ясо в такому випадку потрібно не довше двох годин.

6. Щоб м'ясо не стало жорстким, контролюйте кількість кислих інгредієнтів в маринаді - оцту, вина, соку не повинно бути занадто багато. Кислота й олія додаються в маринад в рівних кількостях.

7. Звичайний столовий оцет краще замінити на винний або яблучний. Крім того, чудовою заміною оцту може стати лимонний або гранатовий сік, а також кефір, кисле молоко, вино і навіть шампанське.

8. Для маринування на відкритому повітрі можна змішати всі інгредієнти в поліетиленовому пакеті, випустивши з нього повітря.

9. Щоб м'ясо стало м'яким, в маринад можна додати мінеральну газовану воду.

І найголовніше - завжди готуйте Ваші страви із задоволенням! А М’ясторія завжди подбає про те, щоб у Вас завжди було свіже і якісне м'ясо для шашлику.

Варіанти м’яса для шашлика з маринадом і без, Ви знайдете в розділі Шашлик.

Статті та рецепти

  • Бургери, що мікрохвилюють – революційна новинка від «М`ясторія»
    «М`ясторія» не перестає дивувати. Представляємо лінійку бургерів, що мікрохвилюють. Смачно, швидко, а головне легко – ось як можна описати ці страви! Завдяки спеціальній технології паковання булочка залишається пухкою, а м`ясо смакує так, ніби його щойно зняли з вогню.
  • Новорічне передзамовлення від «М`ясторія»
    Передзамовлення – це зручно, швидко та продумано до дрібниць. Великий вибір страв від салатів до основних страв і навіть подарункових наборів зробить будь-яке свято незабутнім. З новорічним передзамовленням від «М`ясторія» ви можете відкинути турботи та насолоджуватись приємними моментами з близькими.
  • Новинки від «М`ясторія»: лінійка easy-to-cook
    «М`ясторія» презентує лінійку готових страв — easy-to-cook! Відбірні інгредієнти, авторські рецепти, збалансовані смаки. Easy-to-cook! — це ідеальний вибір для тих, хто цінує свій час і бажає готувати ресторанні страви вдома за лічені хвилини!