12 рецептів маринаду для шашлику
Поділитися:

12 рецептів маринаду для шашлику

12 рецептов маринада для шашлыка.jpg

Замовити свіже якісне м'ясо для шашлику Ви завжди можете на нашому сайті в розділі Шашлик, а також в магазинах М’ясторія. Вам потрібно лише вибрати, купити вже замаринований шашлик по класичному рецепту або ж замаринувати його самостійно.

Якщо ж Ви готові до експериментів і нових відкриттів, пропонуємо 12 рецептів маринаду до шашлику, які допоможуть Вам ще більше розкрити неповторний смак м'яса.

Маринад з кефіром

Інгредієнти:

  • 500 гр свинини
  • 1 л кефіру
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • сіль, перець, кінза за смаком
Приготування:

Свинину нарізати. Викласти м'ясо одним шаром, викласти кільця цибулі, посолити, поперчити, посипати кінзою і залити кефіром. Потім повторити те ж саме, зробивши другий шар. Маринувати в холодильнику добу.


Маринад для узбецького шашлику

Інгредієнти:

  • 500 гр баранини
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 150 гр курдючного сала
  • 2 ст. ложки борошна
  • 4-5 ст. ложки оцту 5%
  • 1 пучок кінзи
  • аніс, сіль, перець за смаком
Приготування:

Баранину нарізати на дрібні шматочки, покласти в місткість і перемішати з цибулею, спеціями й оцтом. Прибрати в холодильник на 3 години. Тим часом нарізати курдючне сало, вимити, обсушити та нарізати кінзу. Дістати м'ясо з маринаду і нанизати на шампур, чергуючи з салом. Запікати на вугіллі, посипавши борошном. Перед подачею посолити та посипати кінзою.


Маринад з імбиром і соєвим соусом

Інгредієнти:

  • 2 см кореня імбиру
  • 4 ст. ложки соєвого соусу
  • червоний мелений перець
Приготування:

Цей маринад добре підходить до шашлику з яловичини. Імбир натирають на терці, м'ясо - нарізають великими шматками. Додають до нього імбир, червоний перець і перемішують. Заливають соєвим соусом і залишають на 2-3 години.


Маринад для вірменського шашлику

Інгредієнти:

  • 300 гр баранини
  • 20 гр курдючного сала
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 200 мл горілки або коньяку
  • 20 гр сушеної зелені
  • 20 гр свіжої зелені
  • 20 гр червоного перцю
  • 20 гр лимонної кислоти
Приготування:

Баранину нарізати на шматочки товщиною 4 см. Покласти в ємність, посолити, поперчити, посипати дрібно нарізаною цибулею, додати або лимонну кислоту, або горілку (коньяк). Закрити каструлю і помістити в холодильник на 6-7 годин. Після маринування нанизувати на шампур, чергуючи м'ясо з курдючним салом.


Маринад з ківі

Інгредієнти:

  • 1 кг будь-якого м'яса
  • 3-4 великі цибулини
  • 1 ківі
  • 1 склянка мінеральної води з газом
  • сіль, спеції за смаком
Приготування:

Змішати великі шматки м'яса з цибулею і спеціями. Перекласти в каструлю або емальований таз і залити мінералкою так, щоб покрити всі шматочки. Прибрати в холодильник на 10-12 годин. Приготувати з ківі кашку. Залежно від виду м'яса задаємо час, коли додати кашку: в яловичину - за 1,5 години до приготування, в баранину - за 40 хвилин, у свинину - за 20 хвилин.


Чайний маринад

Інгредієнти:

  • міцний чорний чай без ароматизаторів
  • базилік
  • гвоздика
  • сіль і перець
Приготування:

Шматки м'яса змішують в мисці з травами і сіллю, заливають м'ясо чаєм, що охолов, щоб він повністю покрив шматочки. Залишають на 8-12 годин в холодильнику.


Гірчичний маринад

Інгредієнти:

  • 1 ст. ложка гірчиці
  • 2 ст. ложка майонезу
  • 4-5 цибулин
  • чорний перець
  • 1 лимон
  • лавровий лист
  • хмелі-сунелі
  • сіль
Приготування:

Свинина і гірчично-майонезний соус дуже добре поєднуються. М'ясо нарізують, змішують з сіллю, перцем, хмелі-сунелі, майонезом і гірчицею. Викладають шарами: шар м'яса, шар цибулі. Зверху заливають соком лимона. Залишають на годину в теплі, а потім поміщають в холодильник на 5-7 годин.


Повний маринад

Інгредієнти:

  • 2 кг м'яса
  • 600 мл світлого пива
  • 4 головки ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1-1,4 ч. ложки меленого коріандру
  • 0,5 ч. ложки меленого чорного і червоного перцю
  • 2 ч. ложки солі
Приготування:

Порізане кубиками м'ясо покласти в місткість, перемішати з дрібно порізаною цибулею, спеціями й товченим часником. Залити м'ясо пивом і маринувати в холодильнику 5-8 годин. Сіль додавати безпосередньо перед приготуванням.


Маринад з гранатовим соком

Інгредієнти:

  • 2 кг м'яса
  • 5 головок ріпчастої цибулі
  • 600-700 мл гранатового соку
  • 2 ст. ложки олії
  • коріандр, хмелі-сунелі, мелений чорний перець, сіль
Приготування:

М'ясо промити, просушити, нарізати на прямокутні шматочки приблизно 4 на 3 см. Цибулю нарізати кільцями і перемішати з м'ясом. Посипати спеціями, посолити. Додаємо в отриману суміш олію і гранатовий сік, знову добре перемішуємо. Накрити каструлю кришкою і помістити в холодильник на 1-2 доби (краще на 2), час від часу помішуючи.


Маринад з білим вином

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки
  • 3-4 великих головки цибулі
  • половина склянки білого вина
  • сіль, перець
Приготування:

М'ясо нарізати, скласти в ємність, посипати дрібно нарізаною цибулею, сіллю, перцем і перемішати руками. Залити вином і залишити під якимось вантажем в холодильнику на 4 години.


Йогуртово-шафранний маринад

Інгредієнти:

  • 2 кг будь-якого м'яса
  • 1 стакан несолодкого йогурту
  • 6 головок ріпчастої цибулі
  • 4 зубчики часнику
  • 1 лимон
  • 1 дрібка шафрану
  • 1 ст. ложка теплої води
  • чорний мелений перець, сіль за смаком
Приготування:

М'ясо порізати кубиками, натерти сіллю і перцем, відкласти в сторону. Шафран вимочувати у воді 15 хвилин, цибулю нарізати кільцями, часник натерти. Покласти м'ясо в ємність, додати цибулю, часник, шафран і йогурт, все добре перемішати. Маринувати 6-7 годин.


Маринад з лимоном та базиліком

Інгредієнти:

  • 2 кг будь-якого м'яса
  • 2 головки цибулі
  • 1 лимон
  • 3 лаврові листки
  • 15 горошин чорного перцю
  • 1-2 ч. ложки солі
  • сушена зелень за смаком
Приготування:

Порізати м'ясо кубиками. Покласти в ємність, перемішати з лавровим листом, нарізаним лимоном, перцем, сіллю і зеленню, викласти зверху шар цибулі кільцями. Маринувати 5-8 годин.


Для свинини, яловичини і баранини маринади роблять насиченими, тоді як маринади для птиці та риби повинні бути делікатнішими й ніжнішими. Чим жорсткіше м'ясо, тим довше потрібно витримувати його в маринаді.

Не використовуйте для маринування м'яса алюмінієвий посуд. Зазвичай м'ясо маринують у великій емальованій каструлі і навіть у відрі, якщо на шашлики збирається велика компанія.


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!