Запечена яловичина: швидко, просто і смачно
Швидко, просто і неймовірно смачно — це три причини, які закохають вас у запечену яловичину. Якщо ви шукаєте рецепт, який вимагає мінімум часу на приготування та подарує максимальну насолоду від результату, тоді саме час навчитися, як запекти яловичину в духовці.
Для приготування яловичини в духовці потрібно обрати один цільний шматок м`якоті. Ідеальним варіантом стане ошийок, ростбіф, лопатка та інші не дуже жирні частини без жорстких прожилок.
Щоб отримати дійсно вишукану й неймовірно соковиту страву, надайте перевагу витриманій яловичині породи Абердин-Ангус. Саме ця порода прославилась у світі оптимальним рівнем мармуровості та соковитістю, а волога витримка протягом 14-21 дня забезпечить ніжність, яка вас приємно здивує.
Рецепти запеченої яловичини від «М`ясторії»
Яловичина, запечена у фользі
Інгредієнти:
- яловичина — 600 г;
- оливкова олія — 2-3 ст. л;
- розмарин — 1 гілочка;
- коріандр та орегано — 1 ч. л;
- сіль та перець — до смаку.
Яловичину промийте, висушіть та за потреби очистіть від зайвого жиру та плівок. Змастіть м`ясо оливковою олією, додайте спеції та гілочку розмарину, масажними рухами розподіліть усією поверхнею яловичини. Залиште маринуватися в холодильнику на 2 години. Для золотистої скоринки обсмажте яловичину на сильному вогні протягом кількох хвилин. Після цього загорніть м`ясо у фольгу та перекладіть на форму для запікання. Готуйте протягом 1,5 години за температури 160 градусів. До страви буде личити свіжий соус та ваш улюблений гарнір.
Запечена яловичина з овочами
Інгредієнти:
- яловичина — 1 кг;
- морква — 2 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- корінь селери — 2 шт.;
- солодкий перець — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- соєвий соус — 3 ст. л;
- оливкова олія — 2 ст. л;
- вода — 100 мл;
- італійські трави — 1 ст. л;
- сіль, перець — до смаку.
Поєднайте усі спеції та натріть ними шматок яловичини. Обсмажте м`ясо на пательні з оливковою олією до золотистої скоринки з кожного боку. Паралельно підготуйте овочі: помийте, очистіть та наріжте кубиком. Викладіть на форму для запікання яловичину й овочі, приправте їх олією та спеціями. Залийте інгредієнти 100 мл води та соєвим соусом, покладіть кілька зубчиків часнику та накрийте фольгою. Готуйте в духовці 1,5 години за температури 170 градусів. Після цього зніміть фольгу та запікайте ще 30 хвилин. Готово, м`ясо з гарніром стануть самостійною стравою, яка підійде для щоденної вечері або сімейного святкування.
Запечена яловичина, маринована у пікантному соусі
Інгредієнти:
- яловичина — 1,5 кг;
- яловичий бульйон — 100 мл;
- вустерський соус — 1 ч. л;
- соус Теріякі — 100 мл;
- оливкова олія — 4 ст. л;
- коричневий цукор — 1 ст. л;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- сіль та перець — до смаку.
Поєднайте бульйон, вустерський та соус теріякі, оливкову олію, спеції, подрібнений часник і цибулю, ретельно перемішайте. Залийте отриманим маринадом яловичину та залиште маринуватися у холодильнику на 6-8 годин або протягом ночі. Дістаньте яловичину з маринаду та запікайте 2-2,5 години в духовій шафі за температури 180 градусів. Перед подачею до столу залиште м`ясо відпочити та охолонути за кімнатної температури на 10-15 хвилин.
Готова страва за 15 хвилин
Усі рецепти запеченої яловичини, хоч і не вимагають зусиль, але потребують часу. Закупівля продуктів, підготовка, маринування й півтори-дві години на запікання — для улюбленої страви потрібно чимало очікування.
Якщо ви цінуєте свій час та бажаєте отримати смачну домашню страву за кілька хвилин у зручний момент, на допомогу приходить томлена яловичина від «М`ясторії».
У нашому асортименті ви знайдете:
- томлений бріскет з мармурової яловичини у соусі Барбекю;
- томлена шия з мармурової яловичини у соусі Барбекю;
- томлена яловичина з овочами;
- томлені ребра з мармурової яловичини у фірмовому соусі та інше.
Ми витратили 4,5 години на приготування, щоб вам залишилося лише розігріти страву в духовці протягом 15-20 хвилин. А фірмові соуси та відбірна яловичина подарують неймовірну гаму смаків та ароматів.