Запечена яловичина: швидко, просто і смачно
Поділитися:

Запечена яловичина: швидко, просто і смачно

Швидко, просто і неймовірно смачно — це три причини, які закохають вас у запечену яловичину. Якщо ви шукаєте рецепт, який вимагає мінімум часу на приготування та подарує максимальну насолоду від результату, тоді саме час навчитися, як запекти яловичину в духовці. 

Для приготування яловичини в духовці потрібно обрати один цільний шматок м`якоті. Ідеальним варіантом стане ошийок, ростбіф, лопатка та інші не дуже жирні частини без жорстких прожилок. 

Щоб отримати дійсно вишукану й неймовірно соковиту страву, надайте перевагу витриманій яловичині породи Абердин-Ангус. Саме ця порода прославилась у світі оптимальним рівнем мармуровості та соковитістю, а волога витримка протягом 14-21 дня забезпечить ніжність, яка вас приємно здивує.

Рецепти запеченої яловичини від «М`ясторії» 

Стаття_запечена_яловичина-02.jpg

Яловичина, запечена у фользі

Інгредієнти:

Яловичину промийте, висушіть та за потреби очистіть від зайвого жиру та плівок. Змастіть м`ясо оливковою олією, додайте спеції та гілочку розмарину, масажними рухами розподіліть усією поверхнею яловичини. Залиште маринуватися в холодильнику на 2 години. Для золотистої скоринки обсмажте яловичину на сильному вогні протягом кількох хвилин. Після цього загорніть м`ясо у фольгу та перекладіть на форму для запікання. Готуйте протягом 1,5 години за температури 160 градусів. До страви буде личити свіжий соус та ваш улюблений гарнір.

Запечена яловичина з овочами

Інгредієнти:

Поєднайте усі спеції та натріть ними шматок яловичини. Обсмажте м`ясо на пательні з оливковою олією до золотистої скоринки з кожного боку. Паралельно підготуйте овочі: помийте, очистіть та наріжте кубиком. Викладіть на форму для запікання яловичину й овочі, приправте їх олією та спеціями. Залийте інгредієнти 100 мл води та соєвим соусом, покладіть кілька зубчиків часнику та накрийте фольгою. Готуйте в духовці 1,5 години за температури 170 градусів. Після цього зніміть фольгу та запікайте ще 30 хвилин. Готово, м`ясо з гарніром стануть самостійною стравою, яка підійде для щоденної вечері або сімейного святкування.

Запечена яловичина, маринована у пікантному соусі

Інгредієнти:

Поєднайте бульйон, вустерський та соус теріякі, оливкову олію, спеції, подрібнений часник і цибулю, ретельно перемішайте. Залийте отриманим маринадом яловичину та залиште маринуватися у холодильнику на 6-8 годин або протягом ночі. Дістаньте яловичину з маринаду та запікайте 2-2,5 години в духовій шафі за температури 180 градусів. Перед подачею до столу залиште м`ясо відпочити та охолонути за кімнатної температури на 10-15 хвилин. 

Готова страва за 15 хвилин

томлений бріскет.jpg

Усі рецепти запеченої яловичини, хоч і не вимагають зусиль, але потребують часу. Закупівля продуктів, підготовка, маринування й півтори-дві години на запікання — для улюбленої страви потрібно чимало очікування.

Якщо ви цінуєте свій час та бажаєте отримати смачну домашню страву за кілька хвилин у зручний момент, на допомогу приходить томлена яловичина від «М`ясторії»

У нашому асортименті ви знайдете:

Ми витратили 4,5 години на приготування, щоб вам залишилося лише розігріти страву в духовці протягом 15-20 хвилин. А фірмові соуси та відбірна яловичина подарують неймовірну гаму смаків та ароматів.

Статті та рецепти

  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.