Запечена яловичина: швидко, просто і смачно
Поділитися:

Запечена яловичина: швидко, просто і смачно

Швидко, просто і неймовірно смачно — це три причини, які закохають вас у запечену яловичину. Якщо ви шукаєте рецепт, який вимагає мінімум часу на приготування та подарує максимальну насолоду від результату, тоді саме час навчитися, як запекти яловичину в духовці. 

Для приготування яловичини в духовці потрібно обрати один цільний шматок м`якоті. Ідеальним варіантом стане ошийок, ростбіф, лопатка та інші не дуже жирні частини без жорстких прожилок. 

Щоб отримати дійсно вишукану й неймовірно соковиту страву, надайте перевагу витриманій яловичині породи Абердин-Ангус. Саме ця порода прославилась у світі оптимальним рівнем мармуровості та соковитістю, а волога витримка протягом 14-21 дня забезпечить ніжність, яка вас приємно здивує.

Рецепти запеченої яловичини від «М`ясторії» 

Стаття_запечена_яловичина-02.jpg

Яловичина, запечена у фользі

Інгредієнти:

Яловичину промийте, висушіть та за потреби очистіть від зайвого жиру та плівок. Змастіть м`ясо оливковою олією, додайте спеції та гілочку розмарину, масажними рухами розподіліть усією поверхнею яловичини. Залиште маринуватися в холодильнику на 2 години. Для золотистої скоринки обсмажте яловичину на сильному вогні протягом кількох хвилин. Після цього загорніть м`ясо у фольгу та перекладіть на форму для запікання. Готуйте протягом 1,5 години за температури 160 градусів. До страви буде личити свіжий соус та ваш улюблений гарнір.

Запечена яловичина з овочами

Інгредієнти:

Поєднайте усі спеції та натріть ними шматок яловичини. Обсмажте м`ясо на пательні з оливковою олією до золотистої скоринки з кожного боку. Паралельно підготуйте овочі: помийте, очистіть та наріжте кубиком. Викладіть на форму для запікання яловичину й овочі, приправте їх олією та спеціями. Залийте інгредієнти 100 мл води та соєвим соусом, покладіть кілька зубчиків часнику та накрийте фольгою. Готуйте в духовці 1,5 години за температури 170 градусів. Після цього зніміть фольгу та запікайте ще 30 хвилин. Готово, м`ясо з гарніром стануть самостійною стравою, яка підійде для щоденної вечері або сімейного святкування.

Запечена яловичина, маринована у пікантному соусі

Інгредієнти:

Поєднайте бульйон, вустерський та соус теріякі, оливкову олію, спеції, подрібнений часник і цибулю, ретельно перемішайте. Залийте отриманим маринадом яловичину та залиште маринуватися у холодильнику на 6-8 годин або протягом ночі. Дістаньте яловичину з маринаду та запікайте 2-2,5 години в духовій шафі за температури 180 градусів. Перед подачею до столу залиште м`ясо відпочити та охолонути за кімнатної температури на 10-15 хвилин. 

Готова страва за 15 хвилин

томлений бріскет.jpg

Усі рецепти запеченої яловичини, хоч і не вимагають зусиль, але потребують часу. Закупівля продуктів, підготовка, маринування й півтори-дві години на запікання — для улюбленої страви потрібно чимало очікування.

Якщо ви цінуєте свій час та бажаєте отримати смачну домашню страву за кілька хвилин у зручний момент, на допомогу приходить томлена яловичина від «М`ясторії»

У нашому асортименті ви знайдете:

Ми витратили 4,5 години на приготування, щоб вам залишилося лише розігріти страву в духовці протягом 15-20 хвилин. А фірмові соуси та відбірна яловичина подарують неймовірну гаму смаків та ароматів.

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.