ТОП-7 рецептів гострих соусів до м'яса
Призначаємо «сьогодні» м'ясним днем і біжимо додому готувати справжній стейк. А щоб підкреслити його смакові якості, не забуваємо про ароматний соус. Ми підготували максимально прості (і смачні, що важливо!) рецепти, для яких зовсім не обов'язково бути гуру кулінарних мистецтв.
Гаспачо
Ідеально поєднується з яловичиною, свининою, бараниною та куркою.
Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 8
Інгредієнти:
- 1 кг томатів
- 250 г червоного перцю
- 200 г огірків
- 150 г багета (вчорашнього)
- 2 зубчики часнику
- 100 мл води
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- сіль, цукор, чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
Перець викласти на жаромстійку форму і запікати впродовж 20 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 200 ° C. Томати очистити від шкірки і порізати великими кубиками. Часник очистити і подрібнити. Багет нарізати скибочками, зрізати скоринки і залити водою. Перець дістати з духовки, очистити, видалити насіння і крупно порізати. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити, додати цукор і оливкову олію і збити в блендері. Ретельно перемішати. Якщо в цьому є необхідність, додати трохи води. Прибрати в холодильник на кілька годин.
Сальса верде - гострий соус до м'яса, який ви оціните
Прекрасно ладнає зі стейками з яловичини, свинини і птиці.Інгредієнти:
- 1 невеликий пучок кінзи
- 1 лимон
- 1 цибулина
- 30 мл соняшникової олії
- 1 перець халапеньо
- 600 г фізалісу
- 3 зубчики часнику
- сіль
Фізаліс очистити і промити. Перець нарізати уздовж, попередньо видаливши насіння. Цибулю нарізати половинками. Покласти овочі в жаростійку форму і окропити олією. Помістити на 5 хвилин в духовку, розігріту до 230 ° С. Після закінчення часу перець прибрати. Фізаліс перевернути, через 5 хвилин ще раз повторити цю дію. Часник, зелень і спечені овочі подрібнити в блендері, влити сік лимона і посолити. Додати рослинну олію і перемішати. Подавати остиглим.
Домашній гострий соус табаско для м'яса
Інгредієнти:- 150 мл води
- 1 цибулина
- 20 мл оливкової олії
- 150 г перцю чилі
- гілочка петрушки
- 4 томати
- 2 ч. л. цукру
- морська сіль
- 20 мл винного оцту
- 2 зубчики часнику
Перець подрібнити, попередньо видаливши насіння, залити окропом і залишити на півгодини. Томати, цибулю, часник і петрушку помістити в чашу блендера і подрібнити до однорідної маси. Злити рідину з перців, залишивши близько 4 столових ложок. Помістити перець в чашу блендера і подрібнити. У сковороді розігріти оливкову олію і додати пюре. Посолити, влити винний оцет, додати цукор і перемішати. Уварювати до консистенції сметани. Готовий соус охолодити.
Гострий томатний соус з хроном
Інгредієнти:- 350 г томатів
- 200 г солодкого перцю
- 100 г хрону
- 2 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- гілочка петрушки
- сіль, цукор
Всі інгредієнти очистити, промити, крупно нарізати і подрібнити у блендері. Посолити і при необхідності додати цукор. Проварити і стерилізувати. Зберігати в холодильнику в щільно закритій ємності до тижня.
У разі, якщо ви збираєтеся заготовити про запас, необхідно додати в готовий соус оцет (6-9%), до приємної кислинки, розлити по сухим стерилізованим банкам і щільно закрити. Такий соус зберігається в прохолодному місці 2-3 місяці.
Гострий соус з чорної смородини
Інгредієнти:- 150 мл червоного вина
- 1 ст. л. кетчупу
- 200 г смородини
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 3 зубчики часнику
- мелений чорний перець
З'єднати промиту смородину і вино. Проварити 5-7 хвилин. Пропустити через мілке сито. Додати гострий кетчуп, соєвий соус, чорний мелений перець, цукор (за смаком) і подрібнений часник. Ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 3 години.
Вишневий соус з перцем чилі
Інгредієнти:- 3 ст. л. оливкової олії
- 2-3 зубчики часнику (подрібнити)
- 1 середній солодкий лук (нарізати кубиками)
- 2 ст. л. солодкого соусу чілі або меду
- 200 мл кетчупу
- ½ перцю чилі
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 2 ст. л. яблучного оцту
- ½ ч. л. свіжого тертого імбиру
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 500 г вишні без кісточок
Нагріти олію в сотейнику. Додати часник, цибулю і трохи підрум'янити. Потім додати кетчуп, коричневий цукор, оцет, воду, солодкий соус чилі, імбир, перець чилі, сіль і перець за смаком. Довести все до кипіння і додати вишню. Готувати соус впродовж 15-20 хвилин, поки не загусне. Зняти з вогню, дати трохи охолонути і подрібнити в комбайні до однорідної маси.
Цікаво. Американські вчені з'ясували, що перець чилі сприяє схудненню за рахунок прискорення метаболізму. В чилі міститься капсаїцин - речовина, що відповідає за пекучість. Він запускає процеси окиснення в жирових прошарках, сприяючи використанню калорій, які надходять в організм.
Соус з йошти і ожини до м'яса птиці
Інгредієнти:- 200 мл червоного напівсухого вина
- 200 г ожини
- 300 г йошти
- 1 ч. л. сухого коріандру
- оливкова олія
- вершкове масло
- 1 ч. л. кайєннського перцю
- 4 зубчики часнику
- сіль
Промити ягідне асорті, помістити в сотейник з товстим дном і залити вином. Поставити на сильний вогонь і готувати до випаровування рідини. Подрібнити до однорідної консистенції ожину і йошту. Розтерти коріандр і перець. Додати до ягідного пюре спеції, оливкову олію і вершкове масло, подрібнений часник і знову поставити на вогонь на 1 хвилину. Пропустити через дрібне сито. Спробуйте - і будете повертатися до цього рецепту знову і знову.
Смачного!