Свиняча рулька: смачні рецепти до свят
Поділитися:

Свиняча рулька: смачні рецепти до свят

Сезон зимових свят продовжується, а це означає лише те, що «М`ясторія» підготувала для вас добірку смачних рецептів. Цього тижня будемо готувати ароматну, соковиту і дуже святкову страву — рульку зі свинини.

Ця страва не потребує історії чи додаткових фактів, єдине, що важливо: рульку готувати легко і приємно, а готова страва стане окрасою вашого столу. Тому хутчіше обирайте рецепт і запрошуйте гостей!  

Що потрібно знати про рульку?

свина_рулька-03.jpg

Рулька, вона ж голяшка, це нижня частина свинячого окосту. Їх існує два види: передню зазвичай використовують для холодцю, адже вона містить сухожилля та зв`язки, які надають додаткової насиченості смаку, але не дуже зручні для подачі цілим шматком.

Для запікання чудово підійде рулька із задньої частини. Вона значно ніжніша та соковитіша за рахунок більшого жирового прошарку, а також має більше м`яса. За зовнішнім виглядом вона вирізняється більш помітним колінним суглобом.

Загалом обидва види рульки підходять для приготування. За умови правильного вибору рецепта вони вийдуть смачними, ніжними та соковитими. 

При виборі рульки варто звертати увагу на стандартні ознаки:

  • свинина має бути пружною, а при натисканні швидко повертати свою форму;
  • колір рульки має бути світло-рожевим;
  • свіжа свинина не має різкого запаху;
  • перевагу надавайте м`ясу, яке не проходило заморозку;
  • обирайте виключно перевірені магазини, де слідкують за якістю та свіжістю продукції.

Свиняча рулька: три рецепти від шефа

свина_рулька-02.jpg

Рулька по-баварськи в пиві

Інгредієнти:

Для початку рульку ретельно промийте, особливу увагу приділіть шкірці, а потім висушіть. Зробіть кілька надрізів гострим ножем і нашпигуйте кожен половиною зубчика часнику. Перекладіть рульку в каструлю і залийте її пивом. Додайте води так, щоб рідина повністю покривала рульку. Також покладіть до каструлі очищену моркву, цибулю й кілька зубчиків часнику, лавровий лист, перець горошком, сіль та улюблені спеції. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь та готуйте під закритою кришкою протягом 2-2,5 годин.

Після цього витягніть рульку і залиште її охолонути. Для соусу поєднайте мед, гірчицю, соєвий соус, кілька подрібнених зубчиків часнику й спеції. Ретельно змастіть рульку соусом. Поставте страву в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 30-40 хвилин. Протягом цього часу 2-3 рази змастіть свинину соусом, щоб утворилася карамелізована скоринка.

Свиняча рулька в рукаві

свина_рулька-04.jpg

Інгредієнти:

Рульку промийте, ножем зачистіть шкірку та висушіть паперовими рушниками. Після цього зробіть неглибокі надрізи усією поверхнею шкіри у формі сітки, щоб під час приготування вона втратила зайвий жир.

Окремо поєднайте гірчицю, мед, соус ткемалі та щедру кількість спецій (підійде готовий мікс до м`яса чи ребер) і сіль. У результаті ви маєте отримати густий маринад, яким необхідно покрити всю поверхню рульки.

Перекладіть рульку в пакет для запікання та відправте в духовку. У рукаві потрібно зробити кілька проколів ножем. Готуйте 2,5-3 години за температури 180 градусів. Потім дістаньте рульку та звільніть від рукава. Змастіть рульку соусом барбекю і поставте в духовку ще на 15-20 хвилин.

Класична рулька в пальто

свина_рулька-05.jpg

Інгредієнти:

  • рулька — 1 шт.;
  • цибуля — 2-3 шт.;
  • оливкова олія — 2 ст. л;
  • оцет — 1 ст. л;
  • спеції (сіль, перець, коріандр, кмин, паприка та інші) — до смаку.

Рульку промийте та висушіть. Зробіть глибокі надрізи впоперек рульки. Цибулю очистіть та наріжте напівкільцями чи кубиком. Спеції (в ідеалі в зернах) перемолоти в ступці до однорідності, додати до них рослинну олію та оцет, перемішати.

Рульку змастити маринадом зі спеціями так, щоб він потрапив у всі надрізи. Потім рівномірно розподіліть цибулю поверх рульки, накрийте харчовою плівкою та поставте до холодильника на 4-8 годин. 

Тепер потрібно зробити «пальто». Спершу щільно загорніть рульку в два шари пергаменту для запікання. Потім обгорніть її фольгою та поставте запікатися протягом 3 годин за температури 180 градусів. 

Томлена рулька від «М`ясторія»

томлена рулька.jpg

Щоб заощадити 3-4 години і отримати ніжну рульку, яка розпадається на волокна і тане в роті, замовляйте «Томлену рульку з фермерської свинини». «М`ясторія» маринує відбірну свинину та готує її за спеціальною технологією slow-cooking протягом 4,5 годин, щоб вам залишилося лише розігріти її перед обідом чи вечерею.

Авторський маринад на основі меду, гірчиці, соєвого соусу, часнику та спецій надає рульці неймовірного аромату та вишуканого смаку. Ретельний вибір інгредієнтів та авторський рецепт перетворюють томлену рульку на універсальну страву до свят та на щодень. 

Замовляйте томлену продукцію кур`єрською доставкою по Києву та області чи поштою по території України. Також ви завжди можете обрати улюблені товари на полицях фірмової мережі магазинів-ресторанів «М`ясторія». 

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!