Свинячий ошийок у цибулевому лушпинні
Поділитися:

Свинячий ошийок у цибулевому лушпинні

Свиной ошеек в луковой шелухе.jpg

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок - 1 кг
  • Цибуля - 4 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Мелений часник - 2 ч. л.
  • Сіль, перець і спеції - за смаком
  • Оливкова або соняшникова олія для смаження

Приготування:

1. Свинячий ошийок необхідно ретельно промити. Потім обсушити паперовим рушником.

2. Очищуємо часник від шкірки, нарізаємо часточками середнього розміру. Змішуємо з лавровим листом, який заздалегідь подрібнюємо.

3. Отриманою масою шпигуємо шматок свинячого ошийка з різних сторін. Необхідно це зробити акуратно, щоб часник з лавровим листом рівномірно розподілились по всьому ошийку.

4. Для натирання м'яса знадобляться перець, сіль, мелений часник та інші приправи до м'яса. Усі інгредієнти з'єднуємо. Ретельно натерти отриманою сумішшю весь шматок м'яса.

5. Розжарюємо на дуже сильному вогні сковороду з олією, що підходить для смаження (оливковою або соняшниковою). Обсмажуємо свинячий ошийок з усіх боків до появи соковитою скоринки. Після цього залишаємо м'ясо охолонути.

6. У цей час підготуємо цибулю до запікання. Ретельно миємо цибулеві голівки, щоб лушпиння стало чистим. Трохи надрізаємо верх і низ цибулі, знімаємо лушпиння з першим («живим») листком цибулі. Лушпиння має бути вистачати, щоб покрити весь свинячий ошийок

7. На деко викладаємо подвійний шар фольги. На нього кладемо лушпиння цибулі, а потім - шматок м'яса.

8. Найважливіша частина роботи - акуратно “загорнути” свинячий ошийок у лушпиння цибулі. Увесь шматок м'яса повинен бути повністю покритий цибулею, а зверху - обмотаний щільним шаром фольги. Ставимо деко в духову шафу, попередньо розігріту до 180 градусів.

9. Випікаємо свинячий ошийок у лушпинні півтори години. Готовність м'яса можна перевірити, проштрикнувши його виделкою або тонким ножем. Якщо м'ясо випустить золотистий сік - сміливо виймаємо деко з духовки.

Ви обов'язково здивуєте гостей такою незвичайною стравою. Смачного!


Для цієї страви Ви можете замовити в нашому магазині:

Свинина "Мясторія"


До цієї страви відмінно підійдуть такі соуси:

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.