Свиняча грудинка в рукаві
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка - 1 кг
- Часник - 5 зубчиків
- Мед - 2 ст. ложки
- Соєвий соус - 2 ст. ложки
- Гірчиця (французька) - 2 ст. ложки
- Бальзамічний оцет - 2 ст. ложки
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
1. Свинячу грудинку ромиваємо та обсушуємо.
2. Для просочення м'яса необхідно зробити соус. Змішуємо бальзамічний оцет, соєвий соус, гірчицю і мед. Французьку гірчицю і бальзамічний оцет бажано не замінювати звичайними столовими інгредієнтами. Вийде інший смак. Кожен зубчик часнику ріжемо на 4-5 частинок.
3. По всій довжині свинячої грудинки робимо безліч надрізів глибиною 1 см. Солимо м'ясо з усіх боків.
4. Вливаємо чайною ложкою в кожен отвір соус і вкладаємо шматочки часнику.
5. Після того, як кожен отвір буде заповнено, обмащуємо весь шматок соусом і перчимо.
6. Свинячу грудинку кладемо в рукав для запікання в духовці. Випікаємо при температурі 200º півтори години.
7. Якщо хочете, щоб на грудинці утворилася легка хрустка скоринка, розірвіть рукав за 10-15 хвилин до закінчення приготування.
Свиняча грудинка вийде соковитою і ароматною, так як випікається вона у власному соці. Смачного!