Солонина: рецепти для тих, хто любить смачненьке
Поділитися:

Солонина: рецепти для тих, хто любить смачненьке

Смачна, ароматна і пікантна солонина стане справжньою знахідкою напередодні зими, адже готується досить швидко, а результат виходить відмінним. Не будемо мучити - розповідаємо, як приготувати солонину, щоб від незабутніх ароматів голова йшла обертом ще на порозі будинку!

Рецепт солонины | Мястория

Як зробити солонину в домашніх умовах

Згідно з класичним рецептом, солонина (corned beef) - це мармурова яловичина, витримана в сольовому розсолі впродовж близько 5 днів з додаванням ароматних спецій. Традиційно готується з яловичої грудинки (beef brisket) в два етапи: м'ясо просолюється в маринаді, а потім відварюється. У гарячому вигляді нарізається тонкими скибочками і подається з вареною картоплею чи капустою, а в холодному - є невід'ємним елементом сендвічів. Зараз солонину готують також зі свинини та курки.

Как сделать солонину | Мястория

Рецепт солонини з яловичини, гідний вашої уваги

Сезон м'ясних страв, доведених до томної ніжності, оголошується відкритим! Завдяки тривалому просолюванню в маринаді і подальшому томлінню яловичина просочується ароматами спецій і стає неймовірно м'якою. Такий рецепт приготування солонини прикрасить будь-яке сімейне застілля.

Необхідно поставити сковороду на середній вогонь. Обсмажити кінзу (1 ст. л.), червоний перець (1 ст. л.), насіння гірчиці (1 ст. л.), чорний перець горошком (1 ст. л.), гвоздику (1 ст. л.) і 3 лаврові листки. Готувати до появи пряного аромату. 3/4 суміші викласти в глибокий сотейник і залити 8 склянками води. Додати сіль, цукор (1 склянка) і рожеву гімалайську сіль (1 ст. л.). Довести до кипіння і зняти з вогню. У вистиглу суміш покласти 2,5 кг яловичої вирізки, придавити чим-небудь і тримати в холодильнику впродовж близько п'яти днів. Решту спецій прибрати в баночку з герметичною кришкою. Після закінчення часу, відведеного для маринування яловичини, дістати м'ясо і дати воді стекти. Вирізку разом з рештою прянощів, 4 зубчиками часнику і 1 головкою ріпчастої цибулі покласти в каструлю і залити холодною водою. Довести до кипіння на середньому вогні, а потім томити на слабкому вогні близько 50-60 хвилин. Зняти з вогню. Солонину нарізати скибочками поперек волокон.

Солонина | Мястория

Солонина зі свинини

Смак страви визначається зовсім не кількістю інгредієнтів або складністю приготування. Рецепт солонини зі свинини дуже простий, а от результат виходить і правда фантастичним!

Філейну частину свинини (2,5 кг) промити і просушити за допомогою паперового рушника. Обсмажити на добре розігрітій сковороді насіння гірчиці (2 ст. л.), запашний перець (1 ст. л.), насіння коріандру (2 ч. л.), червоний перець (1 ч. л.), мелений імбир (1 ч. л.), подрібнений лавровий лист (2 шт.), 2 переламані навпіл палички кориці, і гвоздику (6 шт.). Готувати до появи пряного аромату. 1/2 суміші викласти в сотейник і залити 8 склянками води. Додати 1,5 чашки морської солі, 1/2 склянки цукру і 5 ч. ложок нітритної солі. Коли суміш закипить, зменшити вогонь і помішувати, поки цукор і сіль не розчиняться. Дати розсолу повністю охолонути і занурити в нього свинину. Якщо в цьому є необхідність, долити холодної води. Накрити кришкою і залишити в холодильнику на 7-10 днів. Решту спецій прибрати в баночку з герметичною кришкою. Після витримування промити свинину холодною проточною водою. Покласти солонину в глибоку каструлю і залити водою. Додати решту спецій, довести до кипіння, а потім варити під кришкою на повільному вогні впродовж близько 3 годин. Зняти з вогню. Нарізати скибочками поперек волокон.

5 причин вибрати м'ясо для солонини в мережі магазинів-ресторанів Мясторія
  1. Локальне м'ясо від надійних фермерських господарств. Ми працюємо не з гігантами ринку, а з невеликими фермерськими господарствами з різних куточків України. Ми розуміємо, що важливу роль у формуванні високих смакових властивостей м'яса відіграє харчування і утримання тварин. Тварини набирають вагу в умовах природного утримування, без застосування антибіотиків і гормонів росту. Відгодівля - зернова, трав'яна або комбінована.
  2. Якість, гідна уваги. Надійні постачальники, високі санітарно-гігієнічні норми, жорстке дотримання правил зберігання м'яса - гарантія високої якості та безпеки харчових продуктів.
  3. Приваблива ціна. Замовивши м'ясо у нас, ви будете щиро дивуватися тільки одному: чому не зробили цього раніше.
  4. Швидко, легко і зручно. Захочете якісне м'ясо - знаєте куди бігти. А можна навіть не бігти, адже замовлення доставить кур'єр.
  5. Вигідні умови доставки і оплати. У вас є можливість замовити м'ясо для солонини з доставкою по Києву. Мінімальна сума замовлення - 250 грн. Доставка продукції по Україні передбачена тільки в сирому вигляді. Мінімальна сума замовлення - 500 грн. Оплатити замовлення можна готівкою або через термінал кур'єру.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!