Рецепти засолювання сала, до яких ви будете повертатися знову і знову
Поділитися:

Рецепти засолювання сала, до яких ви будете повертатися знову і знову

Українці за обидві щоки наминають домашнє сало, німці без тями від шпека, балканські слов'яни - від сланіни, а італійці складають оди лардо. Сенс, втім, однаковий: не володіючи яскраво вираженим смаком, сало охоче вбирає в себе всі смакові відтінки, які дарують йому ароматні спеції і сіль. Розповідаємо, як солити сало, щоб ваша кухня стала осередком для всіх ваших близьких (рецепти додаються).

Рецепт засолки сала | Мястория

Нюанси вибору

Товщина, структура, аромат і колір сала і шкурки - критерії, на які перш за все необхідно звернути увагу. Товщина залежить від того, де сало розташовувалось - на черевці або, скажімо, на нозі. Оптимальна - 3-6 сантиметрів. Не полінуйтеся подивитися на м'ясні прожилки - вони повинні бути природного рожевого відтінку, ні в якому разі не коричневого. Колір сала - білий або ніжно-ніжно-рожевий. Віддавайте перевагу салу зі шкіркою, де видно злегка жовтуваті підпалини - це свідчить про ручну обробку шматка.

Рецепти засолювання сала в домашніх умовах

Сало зі спеціями
Який рецепт засолювання сала по-українськи є максимально автентичним, сказати складно. Пропонуємо один із сучасних варіантів. Сало промити під холодною водою і обсушити за допомогою паперового рушника. Через кожні 4-6 см зробити надрізи, щоб воно краще просолилось і просочилося спеціями. Подрібнений часник перебити в ступі разом з чорним перцем. Ретельно змішати часниково-перцеву масу з крупною сіллю і обмазати нею сало. Залишити при кімнатній температурі на 3-4 години. Загорнути в аркуш вощеного паперу, потім у фольгу, і покласти в морозильну камеру на два дні.
Важливо! Традиції традиціями, а обмежувати себе в кулінарних експериментах не варто. Ви завжди можете додати в сало улюблені сухі трави. Верхній шар сала можна вкрити морквяною або буряковою шубою, щоб він змінив колір. Любителі скандинавських технологій можуть засолити сало з цукром (60% солі, 40% цукру).

Сало в розсолі
Без перебільшення скажемо, що це найсмачніший рецепт засолювання сала.
Необхідно прокип'ятити воду (1 л), додати сіль, лавровий лист, 1 очищену та подрібнену головку часнику і мелений чорний перець. Остудити і помістити в розсіл сало, нарізане шматочками. Через 5 днів сало дістати і, якщо в цьому є необхідність, натерти ароматними травами.

Сало з часником і кропом
Сало натерти сумішшю солі і свіжомеленого чорного перцю, обкласти часником і кропом, покласти в контейнер з сіллю. Солі на дні має бути багато, щоб сало занурилося в неї на 0,5 см. Контейнер помістити в холодильник на 10 днів при температурі 5-7 ° C. По завершенню очистити сало від солі і спецій. Додати чорного перцю, вакуумувати і прибрати в морозильну камеру.

Рецепт соленого сала | Мястория

Страви з солоним салом

Сало чудово ладнає з наступними інгредієнтами:

  • Картопля на мангалі. Сало додає страві соковитості, а гілочка чебрецю - незабутнього аромату.

  • Біла риба, запечена з червоною цибулею і винним оцтом. Створює незабутню кулінарну симфонію з домашнім салом, трохи обсмаженою на сковороді, і ароматними травами.

  • Яловича вирізка. Огорнута тонкими скибочками сала і обсмажена на сковороді, приваблює рум'яною скоринкою, дивовижною ніжністю і соковитістю.

  • Капуста, тушкована в томатній пасті з кубиками сала, трохи обсмаженими на сковороді. Рекомендується подавати з домашніми ковбасками.

  • Баклажани з салом на грилі. Перед подачею присипати рубаною кінзою, сіллю, свіжомеленим чорним перцем і зернами граната.

  • Брускета. Тонкі скибочки зернової булки, обсмажені на рослинній олії, в поєднанні з домашнім салом і рубаними корнішонами - закуска, яка викликає звикання.

5 причин вибрати сало в мережі магазинів-ресторанів М’ясторія

  1. Локальне сало від надійних фермерських господарств. Ми працюємо не з гігантами ринку, а з невеликими фермерськими господарствами з різних регіонів України, тому в буквальному сенсі розуміємо, в яких умовах вирощують тварин.
  2. Якість, гідна уваги. Надійні постачальники, високі санітарно-гігієнічні норми, жорстке дотримання правил зберігання - гарантія високої якості та безпеки харчових продуктів.
  3. Приваблива ціна. Замовивши м'ясо у нас, ви будете щиро дивуватися тільки одному: чому не зробили цього раніше.
  4. Економія часу. Не зрозумієте, поки самі не спробуєте і не переконаєтесь, що замовлення готового сала на офіційному сайті мережі М’ясторія - це швидко, легко і зручно! В умовах ритму мегаполісу ці нюанси важко залишити без уваги.
  5. Вигідні умови доставки і оплати. Ви можете замовити сало з доставкою по Києву. Мінімальна сума замовлення - 250 грн. Доставка продукції по Україні передбачена тільки в сирому вигляді. Мінімальна сума замовлення - 500 грн. Є кілька способів оплати при отриманні замовлення - готівкою або банківською картою.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!