Лагман: конструктор для гурманів
Поділитися:

Лагман: конструктор для гурманів

Урізноманітнити щоденне меню — завжди хороша ідея. Особливо тоді, коли йдеться про лагман — традиційну східну страву, яку готують із яловичини та локшини. Відкрийте для себе нову сторінку кулінарної історії з рецептом лагмана від «М`ясторії». 

Лагман — це страва, яку полюбляють у японській, казахській, таджицькій кухнях, а в Україні вона популярна серед кримських татар. Розповсюдженості та всесвітній популярності лагмана сприяла його універсальність: він і суп, і м`ясна страва, і гарнір водночас. 

Поживність, насичений смак і різноманіття способів приготування зроблять лагман чудовою альтернативою традиційним першим стравам, а в іншому варіанті (без бульйону) він замінить італійську пасту чи китайську локшину. У будь-якому варіанті ви отримаєте неймовірну на смак м`ясну страву, яку точно захочете приготувати ще не один раз.

Смачна випадковість: історія лагмана

лагман-02.jpg

Батьківщиною лагмана прийнято вважати стародавній Китай. Там навіть ходить легенда, буцімто одного разу в дорозі зустрілися три мандрівники. В одного була пательня та вода, інший мав м`ясо й борошно, третій володів овочами та спеціями. Поєднавши усі свої пожитки, чоловіки приготували перший лагман.

За щасливим збігом долі, саме в той момент повз них проїжджав імператор і не зміг встояти перед неймовірним запахом, що розлився місцевістю. Він спробував страву і негайно наказав внести її до свого меню, а потім рецепт потрапив і до простого люду.

Легенда може бути вигадкою, але фактом залишається те, що лагман дійсно заслуговує, щоб про нього складати легенди та оди захоплення.

Слово «лагман» у перекладі означає «розтягнуте тісто». Назва пішла від одного з інгредієнтів страви — спеціальної локшини, яку традиційно виготовляють з-під ножа. Також до нього додають яловичину чи баранину, овочі, а також бульйон. 

Зазвичай приготування лагмана довіряють лише чоловікам, адже процес вимішування і розтягування тіста на локшину надзвичайно складний. Проте у сучасних реаліях чудово підійде звичайна домашня локшина або навіть куповані спагеті.

Рецепт справжнього лагмана

лагман-03.jpg

Лагман, як і український борщ, має безліч рецептів. У кожній сім`ї відрізняються інгредієнти та секрети приготування. Єдине правило, якого всі дотримуються без сумнівів — лагман не можна їсти на самоті. Тому швидше готуйте та запрошуйте до столу гостей!

Класичний лагман з яловичиною та домашньою локшиною

Інгредієнти:

  • яловичина — 800 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • солодкий перець — 2 шт.;
  • стручкова квасоля — 100 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • помідори — 3 шт.;
  • зелень (кінза, кріп) — 1 пучок;
  • сіль, перець, спеції — до смаку;
  • олія — для смаження.

Для бульйону:

  • вода — 1,5 л;
  • кістки — 0,5 кг.

Для локшини:

Спершу поставте відварюватися бульйон. Просто покладіть кістки у каструлю з холодною водою, за бажанням додайте спеції (лавровий лист, перець горошком). Готуйте протягом 3 годин на невеликому вогні.

Для локшини поєднайте борошно, яйця та воду, долайте олію та дрібку солі. Ретельно вимішайте, сформуйте кульку та залиште під плівкою відпочити протягом 30 хвилин. Робочу поверхню покрийте тонким шаром борошна, перекладіть тісто та розкачайте товщиною 2 мм. Наріжте смужками (це зручно зробити, загорнувши пласт тіста в «рулет»). Коли м`ясо з овочами буде готовим, відваріть локшину у великій кількості окропу протягом 3-4 хвилин. 

Підготуйте овочі: картоплю, моркву, цибулю і перець очистіть, цибулю подрібніть, картоплю наріжте кубиком, а моркву і перець тонкою соломкою. На пательню з рослинною олією викладіть цибулю і обсмажте до золотистості, потім додайте моркву, стручкову квасолю та перець і готуйте до м`якості. 

М`ясо помийте, висушіть паперовим рушником та наріжте кубиками середнього розміру. Додайте до овочів та смажте до рум`яної скоринки. Після цього викладіть до пательні картоплю, подрібнений часник та нарізані томати. Додайте частину бульйону із загальної кількості, приправте до смаку та тушкуйте 30-40 хвилин.

Для подачі існує кілька варіантів. Ви можете змішати всі інгредієнти і отримати суп з овочами та локшиною. В іншому випадку, викладіть у глибоку тарілку локшину, зверху покладіть яловичину з овочами і зверху залийте бульйоном, щоб отримати бажану консистенцію.

Придбати яловичину для лагмана

стегно Абердин.jpg

У «М`ясторії» ви можете придбати ідеальну частину яловичини для лагмана. У нашому асортименті представлена відбірна яловичина, а також яловичина породи Абердин-Ангус, яка відзначається найвищим рівнем мармуровості, соковитістю та ніжністю.

Крім того, ви можете замінити яловичину на баранину, телятину, свинину чи навіть птицю. Експериментуйте з рецептом, щоб створити страву, яка буде смакувати саме вам.

Щоб придбати м`ясо для лагмана, зробіть замовлення на сайті, в мобільному застосунку чи чат-боті. Ми доставимо товари до вашого порогу по всьому Києву або відправимо поштою у спеціальному пакуванні територією України.

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!