Клефтіко
Інгредієнти:
- Баранячі ніжки – 4 шт
- Лимон – 4 шт
- Часник – 1 головка
- Пряні спеції – за смаком
- Масло вершкове – 100 г
- Фета – 200 гр
- Сіль і перець – за смаком
- Овочевий бульйон – 200 мл
Приготування:
1. Для м'якого, ароматного смаку маринувати баранину будемо в лимонному соці. Ніжки полити лимонним соком, накрити фольгою і відставити в холодне місце на 3-4 години.
2. Сир нарізати кубиками розміром до 1 сантиметра. Зубчики часнику розділити на дві або чотири частини, залежно від розміру.
3. На ніжках молодого баранчика зробити невеликі отвори і покласти в них фету та часник.
4. На столі розстелити фольгу, змастити її вершковим маслом і притрусити великою кількістю пряних спецій. Викладаємо на фольгу ноги ягняти, згори посипаємо тими ж спеціями. Фольгу замотуємо щільно. Проколюємо фольгу в декількох місцях, викладаємо у форму для запікання.
5. Заливаємо половиною вказаного об'єму овочевого бульйону, решту підливатимемо у міру потреби.
Порада: смачний бульйон виходить з цибулі, моркви, часнику і капусти брокколі або цвітної капусти. Особливу нотку бульйону ще надають гриби.
6. Форму поміщаємо в розігріту до 180 градусів духову піч.
Смачного!
Баранина Клефтіко відмінно поєднується з ягідними соусами:
Соус натуральний з порічок і ягід брусниці
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок і соку граната
Соус натуральний з брусниці