Китайський кисло-солодкий соус з апельсиновим соком
Поділитися:

Китайський кисло-солодкий соус з апельсиновим соком

Інгредієнти:

  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Томатна паста чи кетчуп - 1 ст. л.
  • Апельсиновий сік - 3 ст. л.
  • Кукурудзяне борошно - 1 ч. л.
  • Невеликий корінь імбиру - 1 шт.
  • Вода - 4 ст. л.

Приготування:

1. У сотейнику змішуємо цукор, оцет і томатну пасту. Добре розмішуємо та тушкуємо 5-7 хвилин. Для кращого результату використовуйте тростинний цукор, він корисніший за звичайний білий та має неповторний аромат.

2. Додаємо соєвий соус, апельсиновий сік та очищений тертий корінь імбиру. Якщо Ви не любите апельсиновий сік, візьміть замість нього ананасовий.

3. В окремій посудині змішуємо борошно з водою кімнатної температури. Вливаємо тонкою цівкою в сотейник, повільно помішуючи соус.

4. Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.

5. Коли соус почне змінювати свою консистенцію, його можна знімати з вогню.


Соус матиме солодкий смак з ніжною кислинкою. Подаємо його гарячим до будь-яких м'ясних страв. Смачного!


У нашому магазині Ви можете замовити також і готові кисло-солодкі соуси:

Соус натуральний з порічок і ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і гранатового соку

Соус натуральний з брусниці

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.