Як приготувати смачнючий бургер в домашніх умовах?
Поділитися:

Як приготувати смачнючий бургер в домашніх умовах?

Без перебільшення: забудьте все, що ви пробували до цього моменту.  Для того, щоб вивести свої смакові відчуття на новий рівень, ознайомтеся з рецептом найбільш незабутнього гамбургера в вашому житті — величезного, соковитого, апетитного (фото додаються). Після прочитання — приготувати і з'їсти. А хіба можна інакше?

Забудьте про бургери, які асоціюються з фаст-фудом.Сьогодні різноманітні варіації на тему булочки з рубаним м'ясом зустрічаються в меню навіть найвишуканіших ресторанів з зірками Мішлен.  Але перш ніж озвучити рецепт, давайте перейдемо до найважливішого — розуміння того, що таке бургер, гамбургер і чізбургер.

Як приготувати бургер (1).png

Класичний бургер — це вид сендвіча, що складається з найніжнішої котлети (beef patty) з рубаної яловичини, обсмаженого бекону, кілець солодкої цибулі, шматочків соковитого помідора і хрусткого огірка, поміщених між двома шарами ароматної м'якої булочки.  Якщо бургер — це загальний термін, то гамбургер і чізбургер — його різновиди. Від гамбургера чізбургер відрізняється тільки наявністю в складі шматочка сиру.

Деталі, які важливо знати, щоб приготувати дійсно приголомшливий бургер своїми руками:

  1. Ідеальне м'ясо для бургера — яловичина. До слова, яловича котлета в бургері так само, як і стейк, має ступені прожарювання.Оптимальна — medium well.

  2. Для бургерів не годиться пісне м'ясо на кшталт вирізки.  У фарші має бути приблизно 20% жиру. Грудинка на реберцях — найкраща начинка для гамбургера.

  3.  Фарш бажано робити самостійно.Так ви будете впевнені в його якості.

  4.  Під час приготування котлети для гамбургера забудьте про цибулю  та яйце! Чорний перець та кошерна сіль — найкращі інгредієнти в нашому випадку.

Как приготовить вкуснейший бургер в домашних условиях2.png

Покроковий рецепт приготування класичного бургера з яловичини

Для того, щоб бургери вийшли соковитими, вміст жиру у фарші має сягати 15-20%.  Для приготування ідеальної страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

Для котлет:

  •  500 г фаршу з яловичини
  •  1 ч.л.  часникового порошку
  •  ½ ч.л.  кошерної солі
  •  ½ ч.л.  чорного меленого перцю
  •  4 скибочки шинки
  •  4 тонких скибочки напівтвердого сиру

Для подачі:

  •  4 м'які булочки (бажано без висівок, які відволікають від смаку яловичини)
  •  мариновані огірки
  •  листя салату
  •  шматочки помідора
  •  кільця солодкої цибулі
  •  кутчуп, гірчиця за смаком
Отже, як зробити найсоковитіший і найапетитніший чізбургер у вашому житті?
  1. Яловичину прокрутіть через м'ясорубку, використовуючи насадку з крупними гратами.  Посоліть і поперчіть. Сформуйте 4 котлети. В середині вони повинні бути товщиною приблизно 1,3 см, а по краях —  1,9 см. Невелике поглиблення в центрі кожної котлети запобігатиме їхньому здуванню під час смаження.
  2.  Викладіть котлети на гриль і обсмажуйте протягом 7-8 хвилин з кожного боку.  Важливо: уникайте сильного вогню. Готовність можна визначити за допомогою термометра для м'яса —  температура в центрі котлет повинна досягати 70 ° C. За 1 хвилину до кінця приготування викладіть на котлети по скибочці шинки і сиру.
  3.  Розріжте булочки, покладіть на деко зрізами вниз і покладіть на хвилинку під гриль —  нехай злегка підрум'яниться. Покладіть на нижні половинки булочок котлети, потім замісіть їх щедрою порцією соусів, а зверху викладіть салатну зелень, мариновані і свіжі овочі.  Накрийте другими половинками булочок.

9c7a0a324428349a3e41aa93bb6988b4 (1).png

Готово!  Залишилося зберегти рецепт гамбургера для приготування вдома, щоб надалі не витрачати час на пошуки.

Також, Ви можете скуштувати смачні бургери в магазинах М’ясторія або замовити їх на нашому сайті:

Бургер з біфштексом Абердін

Бургер з витриманої яловичої вирізки

Бургер bіg Beef Burger

Бургер Mix Meat Burger

Бургер Dry aged

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.