Антрекот класичний
1. Сире м'ясо антрекот ретельно промити. Нарізувати рівними пластинами, товщина кожної до 2 сантиметрів. Добре відбити кожен шматок.
2. Викласти м'ясо на добре розігріту до максимальної температури пательню. Смаження м'яса необхідно робити на рослинній олії. Коли антрекот на одному боці готовий, перевернути на інший. На цьому етапі м'ясо обов'язково посолити і поперчити. До сирого м'яса антрекот сіль і перець додавати не можна, щоб не вийшов м'ясний сік.
3. Коли другий бік так само покрилася золотистою скоринкою, додати вино. Щільно закрити жаровню або пательню кришкою і смажити на мінімумі 15 хвилин. Вино бажано брати виду Мадера або Херес.
4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями або кільцями. Добре занурити у борошно, обваляти з усіх боків. Смажити, зрідка помішуючи. Цибуля приготується, коли вбере яскраву золотисту "шубку" і стане хрумкою.
Викласти антрекот на окрему тарілку, прикрасити золотою цибулею і полити винним соусом із пательні. Антрекот подається як окрема, виключно самостійна страва. Максимальний гарнір - хліб. Найважливіше в правильному класичному антрекоті - правильно обрати м'ясо. М'ясо має бути зрізане з міжреберної відстані, між ребрами і хребтом.
Смачного!
Класичний антрекот чудово поєднується з томатними соусами:
Соус Гострий томат ТМ Вогняр
Соус Український Кетча ТМ Руна
А також з різними соусами для барбекю:
Соус Барбекю оригінальний SANTA MARIA
Соус Барбекю копчений SANTA MARIA
Соус Барбекю Часниковий SANTA MARIA
Соус Барбекю Чіпотле SANTA MARIA
Соус Барбекю віскі Кентукі SANTA MARIA