Запечена курка в духовці: просто та неймовірно смачно
Поділитися:

Запечена курка в духовці: просто та неймовірно смачно

Ви уже знайшли улюблений рецепт, як запекти курку в духовці? Щоб вона вийшла ніжною, соковитою та обов`язково мала золотисту скоринку? «М`ясторія» готова відкрити усі секрети, які зроблять запечену курку улюбленою стравою на свята та сімейні вечері.

Приготована у духовій шафі курка — це дієтичний і корисний варіант до будь-якої нагоди. До того ж, курка надзвичайно проста у приготуванні. Досить лише одного разу спробувати, щоб оцінити легкість підготовки та винятковий смак готової страви.

Головний плюс такої страви в тому, що з одного рецепта ви отримуєте безліч варіантів приготування. Змініть маринад, додайте до нього улюблених спецій і запечена в духовці курка зміниться до невпізнаваності. Випробуйте перевірені рецепти від «М`ясторії», а тоді сміливо експериментуйте, щоб створити власний кулінарний шедевр.

Авторські рецепти маринадів для курки 

кура_сира-02 (1).jpg

Існує безліч варіантів, як замаринувати курку для запікання. Основне завдання цього процесу — надати страві виняткової соковитості та додаткових смаків. «М`ясторія» підготувала 7 простих та надзвичайно смачних маринадів, які чудово пасують до курятини.

Змастіть тушку обраним маринадом та залиште в холодильнику мінімум на 4 години. Краще підготувати інгредієнти завчасно та залишити курку маринуватися на ніч. 

Підготовка та приготування курки в духовці

Перед приготуванням ретельно очистіть курку від нутрощів та промийте під проточною водою. Рідину витріть звичайними паперовими рушниками. Наступним етапом повинно стати маринування. Щедро змастіть тушку ззовні та всередині й відкладіть в прохолодне місце. Для невеликої курки вагою 1,5-2 кг вистачить 12 годин, більшим тушкам та домашній птиці може знадобитися доба для повного маринування.

кура_готова-01 (1).jpg

Для того, щоб отримати до птиці готовий гарнір, можна додати до неї овочі та фрукти. Ідеально підійдуть яблука, картопля, цибуля, апельсини, гриби та навіть крупи. Фаршируйте курятину безпосередньо перед приготуванням і не забудьте приправити гарнір залишками маринаду або іншими спеціями.

Для запікання варто надати перевагу посуду з товстим дном: керамічним, скляним чи чавунним ємностям. На звичайному металевому деку страва може підгоріти. Загорніть курку з гарніром у рукав для запікання чи фольгу.

Розігрійте духову шафу до температури 180-200 градусів. Час приготування потрібно визначати залежно від розміру птиці. Орієнтовно на птаха середнього розміру вам знадобиться одна година. За 15 хвилин до готовності розгорніть страву, щоб отримати апетитну золотисту скоринку. 

кура_готова-02 (1).jpg

Перед тим, як подати страву до столу, залиште її відпочити та трохи охолонути. Протягом цього часу соки рівномірно розподіляться м`ясом і зроблять страву соковитою. Запечена в духовці курка виглядає надзвичайно ефектно і перетворює будь-який стіл на святковий.

Фермерська курятина від «М`ясторії» 

«М`ясторія» ретельно підходить до вибору постачальників сирої продукції. Курятину ми отримуємо від перевірених фермерських господарств, де птахи отримують натуральний раціон без ГМО, антибіотиків та гормонів росту. Також в асортименті доступна домашня продукція з вільногуляних курей.

тушка домашньої курки.jpg

Продукція «М`ясторії» проходить багатоступеневу перевірку на відповідність державним та корпоративним стандартам якості. Ми отримуємо сировину щодня, а тому не заморожуємо її. Завдяки цьому ваші страви збережуть свої корисні властивості.

На відміну від бройлерів, які можна придбати в кожному супермаркеті, фермерська курятина вирізняється не лише смаком, але також користю та безпечністю. Страви з неї чудово підійдуть навіть для наймолодших поціновувачів смачних страв. 

 Для своїх кулінарних шедеврів замовляйте цілу курку, філе, стегна чи крила, а кур`єри «М`ясторії» привезуть охлоджені товари до вашого порогу. Також ви завжди маєте можливість придбати м`ясну продукцію в усіх фірмових магазинах-ресторанах «М`ясторія».

Товари

57
0.25
15
0.1
36
0.2

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.