Виклик класиці: стейк зі свинини
Поділитися:

Виклик класиці: стейк зі свинини

Яким ви уявляєте стейк? Соковитим, насиченим за смаком і ніжним. Але чи обов`язково яловичим? «М`ясторія» готова кинути виклик класичним рецептам і навчити, як приготувати смачний стейк зі свинини.

У той час, коли класичні яловичі стейки досить вибагливі у приготуванні, вимагають точності в температурі та часі приготування, стейк зі свинини зможе приготувати кожен. Правильний рецепт і трохи практики — це все, що знадобиться цій страви.

Переваги стейків зі свинини:

  • вигідна ціна;

  • доступність;

  • легкість приготування.

Крім того, беззаперечним плюсом стейків зі свинини є можливість приготування їх будь-яким способом, подачі з десятками гарнірів та використання улюблених маринадів. У кожному випадку страва вийде смачною та ароматною, а також стане чудовою альтернативою звичним яловичим стейкам.

Крок 1: вибір стейка

стейк зі свинини1.JPG

Для стейків зі свинини ідеально підійде м`ясо з лопаток, шиї та бедер. Саме тут воно найбільш ніжне та має більшу кількість жирових прошарків. У процесі приготування вони розчиняться та наситять соком свинину. 

Традиційна товщина стейків — 3-5 см. Вона дозволить м`ясу швидко просмажитися, залишившись соковитою. Також важливо, щоб стейк було вирізано в поперечному до волокон напрямі. Так він збереже свою форму, а температура рівномірно розподілиться волокнами.

Надавайте перевагу фермерській свинині або перевіреним постачальникам. Для максимального смаку та користі страви важливо, щоб м`ясна сировина була свіжою та якісною. 

Крок 2: маринування

стейк зі свинини2.JPG

Маринування — один із найважливіших етапів у приготуванні стейків зі свинини. Якщо яловичі стейки завдяки мармуровості та тривалому процесу витримки розкривають свій смак та стають надзвичайно ніжними, свинині для цього знадобиться трохи часу та додаткових інгредієнтів.

Існує багато способів, як замаринувати стейк. Потрібно пам`ятати, що від вибору компонентів для маринаду залежить як текстура готової страви, так і її смак. У класичному варіанті стейк натирають сумішшю солі та перцю, а після того змащують оливковою олією.

Маринад можна урізноманітнити й додати до нього улюблені спеції та соуси. До свинини пасуватиме мелена паприка, чебрець та часник. Для соковитості та ніжності можна використати сік лимона та соєвий соус, змішавши їх разом чи окремо з рослинною олією.

Замаринований стейк варто накрити харчовою плівкою та залишити в холодильнику мінімум на 30 хвилин. Ще кращим варіантом буде відправити стейк маринуватися на кілька годин чи цілу ніч.

Крок 3: приготування

стейк зі свинини3.JPG

Стейк зі свинини на пательні

За пів години до приготування дістаньте стейк з холодильника та залиште нагрітися до кімнатної температури, щоб м`ясо не втратило свій сік. Пательню нагрійте на сильному вогні, додайте кілька столових ложок оливкової олії та покладіть стейк. 

Обсмажуйте стейк зі свинини протягом 3-4 хвилин з кожного боку, регулярно перевертаючи стейк для рівномірного обсмажування. Для додаткового смаку додайте до пательні гілочку розмарину, подрібнений або цілий часник та вершкове масло, полийте стейк ароматною сумішшю. Після цього вимкніть вогонь, накрийте пательню кришкою та дозвольте страві відпочити 5-10 хвилин.

Стейк зі свинини на грилі

Нагрійте гриль (також підійде пательня гриль) до температури 230-250 градусів, покладіть на нього стейк та обсмажуйте з кожного боку 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Потім варто зменшити температуру та смажити ще 5 хвилин з кожного боку до готовності. Перевірити дуже просто — у місці проколу стейка повинен витікати прозорий сік. 

Після цього покладіть на стейк шматочок вершкового масла, загорніть у харчову фольгу та залиште відпочити 5-10 хвилин.

Стейк зі свинини в духовці

Щоб приготувати стейк зі свинини в духовці вам знадобиться форма для запікання, встелена фольгою. Покладіть на неї стейк, накрийте фольгою зверху та відправте в духову шафу, нагріту до 200 градусів. Запікайте стейк протягом 30 хвилин, після цього вікрийте фольгу та запікайте ще 15 хв до рум`яної скоринки. Переверніть стейк на інший бік та поставте запікатися ще на кілька хвилин. Зайвий сік можна злити.

Щоб отримати повноцінний обід чи вечерю можна додати до стейка гарнір: картоплю або інші овочі. Під час запікання вони наситяться м`ясними соками та здобудуть неймовірний смак.

Стейки зі свинини від М`ясторії

стейк зі свинини Мясторія.JPG

«М`ясторія» пропонує відбірні фермерські стейки зі свинини, отримані від перевірених постачальників. Купуючи стейки у нас, ви можете бути впевнені не лише у свіжості, але й у безпечності продукції: вона не містить ГМО, антибіотики та гормони. 

В асортименті «М`ясторії» ви знайдете:

Замовити доставку охолоджених стейків зі свинини можна на сайті, в мобільному застосунку та чат-боті «М`ясторія». Власна кур`єрська доставка привезе ваше замовлення до порогу в зручний для вас час. Також можлива доставка товарів по Україні поштою в спеціальних термобоксах. Щоб обрати стейк самостійно, завітайте до найближчого магазину-ресторану «М`ясторія».

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.