Сезон відкрито: рецепти шашлику з курятини
Якщо ви шукаєте найсмачніший рецепт шашлику або бажаєте спробувати щось нове, ідеальним варіантом стане шашлик з курки. Рецепти, які підготувала для вас «М`ясторія», допоможуть приготувати соковиту, ароматну та надзвичайно ніжну курятину.
Процес приготування шашлику варто починати завчасно. Крім вибору якісної курятини потрібно також виділити час на основний процес — маринування. Тому радимо починати підготовку за день до запланованого барбекю, щоб результат вийшов неперевершеним.
Рецепти курячого шашлику від «М`ясторії»
Шашлик з курячих стегон у білому вині
Інгредієнти:
- курячі стегна — 1,5 кг;
- цибуля — 300 г;
- біле сухе вино — 5 ст. л;
- рослинна олія — 1 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- перець чорний мелений — до смаку;
- перець чилі — за бажанням.
Курячі стегна помити, очистити від шкірки та кісточок. Цибулю нарізати півкільцями, додати його та всі спеції до курятини, ретельно перемішати. Для пікантності можна додати трохи перцю чилі (очистіть від насіння та наріжте кільцями). До стегон налити олію та вино, ще раз перемішати. Залишити маринуватися на 1 годину за кімнатної температури. Смажити на шампурах до готовності. Маринад надає курятині вишуканого смаку та ніжності.
Шашлик з курячих гомілок у соєвому соусі
Інгредієнти:
- курячі гомілки — 2 кг;
- рослинна олія — 4 ст. л;
- соєвий соус — 4 ст. л;
- часник — 4 зубчики;
- паприка — 1 ст. л;
- суміш перців — 1 ч. л;
- сіль — 1 ст. л.
Для маринаду поєднуємо олію, соєвий соус, подрібнений часник та спеції. Перемішуємо та заливаємо курятину. Декілька хвилин вимішуємо, щоб маринад повністю покрив гомілки. Залишаємо в холодильнику мінімум на кілька годин або на ніч. Смажимо гомілки на грилі чи мангалі. Шашлик виходить соковитим та ароматним, з карамелізованою скоринкою ззовні.
Рецепт шашлику з курячого філе
Інгредієнти:
- куряче філе — 1,5 кг;
- цибуля — 2 шт.;
- часник — 4-5 зубчиків;
- лимон — 1 шт.;
- томатна паста — 4 ст. л;
- йогурт або кефір — 100 мл;
- паприка — 1 ст. л;
- рослинна олія — 3 ст. л;
- сіль та перець — до смаку.
Філе порізати на кубики. До курятини додати цибулю, нарізану півкільцями, подрібнений часник, сік одного лимона, томатну пасту, йогурт або кефір та спеції. Ретельно перемішати, щоб усі інгредієнти поєдналися, а цибуля пустила сік. Залишити маринуватися протягом 2-3 годин. Обсмажити на мангалі чи грилі. З цим рецептом ви назавжди забудете про розповсюджений стереотип, що куряче філе виходить сухим. Правильним маринад доведе протилежне й закохає у цю страву.
Курятина від «М`ясторії»
Щоб приготувати смачний курячий шашлик, потрібно правильно обрати м`ясо. Зверніть увагу на його запах та зовнішній вигляд — усе має вказувати на свіжість продукції. Також радимо обирати птицю, яка не була попередньо замороженою — так шашлик вийде соковитим та насиченим за смаком.
В асортименті «М`ясторії» ви знайдете відбірну фермерську та домашню курятину. Просто додайте улюблений маринад та насолоджуйтесь смачним результатом.
Якщо ви бажаєте приготувати шашлик і максимально заощадити час, ми маємо чудовий варіант — м`ясо та птиця, замариновані за фірмовими рецептами. Перевірені роками маринади та якісна курятина ідеально поєднуються, щоб ви отримали найсмачніші гастрономічні враження.
«М`ясторія» доставляє сиру та охолоджену продукцію кур`єром по території Києва, а для інших міст пропонуємо доставку до найближчого відділення пошти. Ваше замовлення буде запаковано в спеціальні термобокси, які збережуть свіжість та якість м`яса.