Прості рецепти на кожен день: як приготувати куряче філе
Поділитися:

Прості рецепти на кожен день: як приготувати куряче філе

Куряче філе є однією з найбільш універсальних, поживних і смачних страв. Воно не лише вирізняється низьким вмістом жирів та холестерину, але й містить велику кількість необхідних вітамінів і мінералів. Швидкий перекус чи вишукана вечеря — філе стане чудовим варіантом для будь-якої нагоди.

Як приготувати куряче філе смачним та соковитим? Варіантів безліч: посмажити, запекти, додати в салат, зробити основним інгредієнтом сендвічів, зварити з ним перші страви чи приготувати на грилі… Найскладніше — обрати вдалий рецепт, все інше займе лічені хвилини.

4 причини обрати філе для ваших кулінарних експериментів

статя_куряче_філе-02.jpg
  1. Поживність та користь: курятина містить незамінні амінокислоти, вітаміни групи B, селен, залізо та багато інших мікроелементів. Крім того, філе вважається дієтичною частиною птиці завдяки високому вмісту білка та низькій калорійності.
  2. Смак: курятина — універсальний продукт, який чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Додайте улюблених спецій чи соус, щоб створити унікальну страву.
  3. Доступність: філе можна придбати в будь-якому магазині за відносно невисоку ціну. Проте радимо надавати перевагу охолодженій продукції високої якості, яка не проходила заморожування.
  4. Швидко та легко: немає нічого простішого, ніж приготувати куряче філе. Вклавши мінімум зусиль та часу, ви отримаєте повноцінну страву для всієї родини.

«М`ясторія» підготувала кілька рецептів з курячим філе, які можна легко приготувати вдома, а їхній смак закохає у себе кожного.

Найсмачніші рецепти з курячого філе

статя_куряче_філе-03.jpg

Стейк з курячого філе на сковороді

Інгредієнти:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • сіль, перець — до смаку;
  • часник гранульований — 0,5 ч. л;
  • паприка — 0,5 ч. л;
  • рослинна олія — 2-3 ст. л;
  • вершкове масло — 50 г;
  • борошно — для панірування.

Філе помити, очистити та розрізати вздовж на дві-три частини залежно від розміру філе. Прибрати зайву вологу паперовими рушниками. Змішуємо спеції та покриваємо ними курятину. Кожен стейк занурюємо в борошно та перекладаємо на розігріту пательню. Щоб отримати традиційний візерунок-решітку можна використати спеціальну сковорідку-гриль. Обсмажуйте стейки 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Коли птиця буде майже готовою, покладіть на кожен стейк шматочок вершкового масла, дочекайтеся, поки воно розтане, переверніть на інший бік та готуйте ще 30 секунд. Подавайте до столу гарячими з улюбленим гарніром та овочами.

Куряче філе, фаршироване сиром та шпинатом

Інгредієнти:

Філе помити, очистити та ретельно висушити. На кожному філе збоку зробити глибокий надріз «кишенею». Змішати вершковий сир, порізаний шпинат (заморожений потрібно попередньо розморозити та віджати зайву вологу), додати спеції, подрібнену зелень, часник та в`ялені томати маленькими шматочками, перемішати до однорідності. Філе приправити сіллю та перцем, нафарширувати отриманою начинкою. Обсмажте філе на розігрітій пательні з оливковою олією до золотистої скоринки, а потім покладіть до духовки з температурою 180 градусів ще на 15-20 хвилин.

Куряче філе у вершковому соусі

Інгредієнти:

Філе помийте, очистіть та поріжте однаковими шматочками. Додайте спеції та залишіть маринуватися на 15 хвилин. Перекладіть курятину на розігріту пательню та смажте на рослинній олії до золотистої скоринки. Додайте подрібнений часник і обсмажуйте ще 30 секунд. Час додати вершки й натертий сир. Зменште вогонь та тушкуйте ще кілька хвилин до загустіння соусу. Перед подачею додайте свіжої зелені.

Курячі нагетси

Інгредієнти:

  • куряче філе — 400 г;
  • борошно — 100 г;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • яйця — 1-2 шт.;
  • олія — 4-5 ст. л;
  • сухі спеції (сіль, перець, паприка, гранульований часник) — до смаку.

Філе підготувати та порізати невеликими шматочками, додати спеції та поставити в холодильник маринуватися протягом 30-60 хвилин. Готуємо три окремі миски зі збитими яйцями, борошном та панірувальними сухарями. Кожен нагетс занурюємо спочатку в борошно, потім у яйце та панірувальні сухарі. Перекладаємо на розігріту пательню та смажимо до золотистої скоринки з кожного боку. Радимо подавати з гарніром та соусом.

Куряче філе від «М`ясторії» 

філе куряче від М`ясторії.jpg

Свіжість, якість та безпека — це три основні характеристики, якими варто послуговуватися при виборі продукції для приготування. Обов`язково звертайте увагу на термін придатності, колір птиці та надійність постачальника. Для максимальної користі готової страви вона не повинна містити антибіотиків чи гормонів росту, а також не бути попередньо замороженою. 

Якщо ви бажаєте отримати найсвіжішу м`ясну продукцію, яка пройшла кілька етапів перевірки на відповідність державним та корпоративним стандартам, замовляйте в «М`ясторії». Щодня ми отримуємо продукцію від перевірених фермерських господарств, щоб ви могли порадувати свою сім`ю смачними та корисними стравами.

Замовляйте філе з фермерської чи домашньої курятини на сайті, в мобільному застосунку або чат-боті, щоб наш кур`єр доставив ваше замовлення в зручний для вас час. Також радимо завітати до офлайн-магазинів «М`ясторія», де наші працівники допоможуть обрати продукцію та порадять найкращий спосіб її приготування.

Товари

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!