Приготувати делікатес просто: рецепти з кроликом
У «М`ясторії» впевнені, що існує лише два типи людей: перші обожнюють страви з кролика, а інші просто не куштували його приготованим правильно. Ми вирішили виправити цю несправедливість та навчити, як приготувати м`ясо кролика соковитим та ніжним в домашніх умовах.
Кролятину вважають одним із найлегших у приготуванні видів м`яса. Його можна запекти, посмажити чи тушкувати, а також готувати з ним перші страви. Кролик чудово поєднується з різними гарнірами, овочами та смакує з різноманітними соусами.
Користь м`яса кролика
Кролятина — дієтичний вид м`яса з невеликою жирністю та низьким вмістом холестерину. Калорійність приготованого кролика складає всього 156 кКал на 100 г страви. Ця властивість дозволяє включати його до раціону людям, які слідкують за фігурою, дотримуються лікувальної дієти та для дитячого харчування.
Великий вміст білку та його висока засвоюваність стали ще однією причиною популярності кролятини. Для прикладу, якщо білок зі свинини та яловичини засвоюється приблизно на 60%, то у кролика цей показник складає 90%.
У м`ясі кролика міститься велика кількість поживних речовин, вітамінів та мінералів. Серед них усі 19 незамінних кислот, які необхідні нашому організму. Також кролятина має багато заліза, фосфору, магнію, калію та інших мінералів. А за вмістом вітамінів (С, В6, В12, РР) воно може позмагатися з будь-яким іншим видом м`яса.
Для абсолютної користі ваших страв радимо обирати якісну сировину, вирощену без хімічних кормів та стимуляторів росту. Тоді ви зможете насолодитися не лише смаком ваших кулінарних шедеврів, а й бути впевненими у їх безпечності.
Рецепти з кроликом
Ніжний кролик у сметанному соусі
Якщо ви не знаєте, як смачно приготувати кролика, пропонуємо почати з найпопулярнішого варіанту. Тушкований кролик у сметані стане ідеальним варіантом для повсякденного корисного обіду чи сімейної вечері.
Інгредієнти:
- тушка кролика — 1 шт. (1-1,2 кг);
- сметана 20% — 200 г;
- цибуля — 3 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- борошно — 5 ст. л;
- вершкове масло — 100 г;
- італійські трави — до смаку;
- перець горошком — до смаку;
- сіль та перець — до смаку.
Приготування:
Тушку кролика розібрати на однакові частини по сухожиллям, помити та висушити. Натерти сіллю, перцем та спеціями, залишити на 15 хвилин. Цибулю порізати півкільцями, часник подрібнити. Кожен шматочок кролика обваляти в борошні та перекласти на розігріту пательню з вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки. Перекласти кролика у посуд з товстим дном, додати 1-2 склянки води, накрити кришкою та залишити тушкуватися протягом 30-40 хвилин. На пательні обсмажити цибулю до золотистості та додати до кролика. Коли кролик буде готовим, додаємо сметану, трохи води (якщо бажаєте отримати більш рідкий соус), відправляємо на маленький вогонь на 10 хвилин. Після цього додаємо часник, перець горошком та спеції, тушкуємо ще 5 хвилин. Подаємо гарячим з улюбленим гарніром.
Фрикасе з кролика
Вишукана та оригінальна страва французької кухні стане чудовим варіантом для романтичної вечері чи святкового столу.
Інгредієнти:
- тушка кролика — 1 шт.;
- біле сухе або напівсухе вино — 300 мл;
- вода або бульйон —300 мл;
- вершки 20-25% — 200 мл;
- цибуля шалот — 2 шт.;
- борошно — половина склянки;
- рослинна олія — 4-5 ст. л;
- діжонська гірчиця — 100 г;
- петрушка або кінза — 1 пучок;
- сухі кмин та чебрець — 1 ст. л;
- сіль, перець — до смаку.
Приготування:
Кролика розділяємо на частини по лініям сухожиль, промиваємо та висушуємо кожну частину. На гарячій пательні з рослинною олією обсмажуємо кролика до золотистої скоринки з кожного боку, відкладаємо в сторону. На пательню, де обсмажувалося м`ясо, викладаємо порізану цибулю шалот, смажимо до легкого золотистого кольору, після цього додаємо вино та тушкуємо 5 хвилин. Додаємо на пательню гірчицю, спеції, бульйон чи воду та доводимо до кипіння. Перекладаємо шматочки кролика на пательню, накриваємо кришкою та готуємо на невеликому вогні 45 хвилин. Дістаємо кролика, а до соусу додаємо вершки та дрібно порізану зелень, готуємо до загустіння. Поливаємо кролика соусом, прикрашаємо свіжою зеленню та відразу подаємо до столу.
Запечений кролик з овочами
Простий та смачний варіант, як приготувати кролика — це запекти його в духовці. Його перевага полягає у тому, що ви можете обрати гарнір та приготувати його разом з м`ясом: просто покладіть улюблені овочі та насолоджуйтесь результатом.
Інгредієнти:
- кролятина — 1 кг;
- картопля — 500 г;
- печериці — 500 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- майонез або сметана — 2-3 ст. л;
- часник — 3 зубчики;
- рослинна олія — 3 ст. л;
- сіль, перець, спеції — до смаку.
Приготування:
Шматочки кролика промиваємо під водою, висушуємо. Розігріваємо пательню з рослинною олією, обсмажуємо на ній м`ясо. Додаємо до пательні цибулю, порізану напівкільцями, та моркву, порізану кружальцями. Смажимо овочі разом з кроликом до м`якості. Картоплю миємо, чистимо та ріжемо на дольки. Гриби миємо, чистимо, додаємо до них часник, краплю олії та трохи спецій, залишаємо маринуватися. Розігріваємо духову шафу до 200 градусів. На форму для запікання перекладаємо картоплю, печериці та кролик з овочами, приправляємо до смаку та збризкуємо олією. Накриваємо форму фольгою та запікаємо страву протягом години. За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб отримати золотисту скоринку.
Кролик від «М`ясторії»
Щоб купити свіже та якісне м`ясо кролика, не потрібно довго шукати — у «М`ясторії» завжди широкий вибір кролятини та інших видів м`яса.
Переваги кролятини від «М`ясторії»:
-
фермерська продукції, вирощена на натуральному харчуванні;
-
тварини не отримують ГМО, антибіотики та гормони росту;
-
свіжа продукція кожного дня.
Завітайте до найближчого магазину-ресторану «М`ясторія», щоб придбати сиру чи готову продукцію. Також ви маєте можливість зробити замовлення онлайн та отримати доставку відразу до столу.