Паштет — розкіш на вашому столі
Поділитися:

Паштет — розкіш на вашому столі

Солоний, гострий, з печінки, м`яса, морепродуктів, на повсякденному столі чи прийомі королівської родини… Паштет — одна з найулюбленіших закусок у світі. Яких лише варіацій не запропонували вигадливі кухарі, щоб надати страві особливого колориту.

У місті Шартр до паштету додають чорний трюфель. Манській рієт (ніжний паштет з м`яса молодих свинок, які сиділи на особливій дієті) став справжньою візитівкою півночі Франції. А на Корсиці туристів частують традиційною місцевою стравою — паштетом із м`яса дроздів.

За право називатися батьківщиною цієї вишуканої страви і досі точаться гастрономічні війни. Це й не дивно, адже переможець отримає статус істинного законодавця кулінарної моди, перлиною якою став паштет.

Як паштет підкорив світ?

Страви, схожі на паштет, почали готувати ще 2,5 тисячі років тому. Перші згадки про широку популярність паштету засвідчені у стародавньому Римі. Під час бенкетів гості зазвичай зручно лягали на дивани й лінувалися встати, щоб відрізати шматок м`яса. Тому винахідливі господарі вигадали страву, яка була достатньо ніжною, щоб її можна було намастити на хліб, і достатньо поживною та смачною, щоб порадувати вибагливих гостей.

паштет.jpg

Сучасного вигляду й звичної назви паштет набув уже у 18 столітті. За однією версією, слово «паштет» походить від німецького «pastete» — пиріжок або начинка. Назва підказує, що саме паштет німецькі господині використовували як основний інгредієнт для пиріжків. До того ж фантазія кухарів не знала меж: начинку (тобто паштет) готували з м`яса, яєць, грибів, птиці, печінки та інших інгредієнтів, які можна було знайти на кухні.

Проте з цією версією точно посперечаються французи. Вони стверджують, що паштет виник саме на території їхньої країни, а його назва у перекладі з французької означає «тісто». Отож, за однією з легенд, Людовік XVI бажав вразити гостей на одному зі святкувань, тому наказав кухарю приготувати унікальну страву, яка була б гідною королівського столу. Паштет з гусячої печінки так сподобався гостям і правителю, що відразу став зіркою усіх бенкетів у Версалі.

Лише через кілька років секрет приготування паштету зміг вислизнути з королівської кухні, щоб познайомити і закохати у себе увесь світ.

Рецепт класичного паштету з печінки від шефа «М`ясторії»

паштет3.JPG

Вам знадобиться:

Приготування:

Печінку помийте під проточною водою, залиште на кілька хвилин, щоб вода стекла. Ретельно очистіть печінку та поріжте на невеликі шматочки однакового розміру. Лайфхак для тих, хто надає перевагу яловичій печінці: просто залийте її теплою водою на кілька хвилин, тоді з легкістю зніміть тонку плівку.

Моркву та цибулю почистити та подрібнити. Нагріти пательню з краплею рослинної олії, обсмажити на ній цибулю до прозорого кольору, потім додати моркву. Коли овочі будуть майже готовими, викласти на пательню підготовану печінку й смажити до золотистої скоринки. Додайте на пательню вершки і тушкуйте до готовності.

Перекладіть печінку та овочі в глибоку тарілку та залиште повністю прохолонути. Збережіть сік та вершки, які залишилися після обсмаження. Після цього додайте до печінки спеції, вершкове масло та перебийте блендером. Консистенцію страви регулюйте кількістю соку, вливаючи його поступово.

Перекладіть паштет у порційні ємності. Перед тим, як відправити страву до холодильника, за бажання можна розтопити невелику кількість вершкового масла і залити нею поверхню паштету. Готову страву прикрасити зеленню й кислими ягодами (журавлина, чорна смородина), подавати з хрусткими тостами або грінками.

Паштет від «М`ясторії»

Паштет стане ідеальним варіантом для святкового столу, закуски до келиха вина чи основної страви на щодень. А універсальність та багатий смак паштету дозволяють готувати з ним десятки вишуканих страв — досить, щоб здивувати друзів чи близьких, а також порадувати себе дійсно королівськими кулінарними шедеврами.

паштет1.JPG

«М`ясторія» використовує добірну м`ясну сировину, яку ми отримуємо від перевірених фермерських господарств. Ретельний контроль та високі стандарти якості гарантують не лише свіжість, а й безпеку страви: тварини отримують виключно натуральне харчування без гормонів, антибіотиків та ГМО.

Кухарі «М`ясторії» готують паштет за фірмовим рецептом, який постав на основі класичної французької кухні. Свіжі овочі, фермерське вершкове масло, спеції, печінка та м`ясо — нічого зайвого. А тривала і дбайлива технологія приготування гарантує ніжну, майже повітряну, текстуру та вишуканий смак.

В асортименті «М`ясторії» можна знайти 4 паштети на будь-який смак:

  1. Паштет з м`ясом та печінкою кролика. Корисна дієтична страва з вершковим смаком, яка перетворить будь-який прийом їжі у невеликий бенкет. 
  2. Паштет з телятини з беконом. Відбірна телятина, пластівці хрумкого, насиченого за смаком бекону, вершкове масло, морква, цибуля і спеції. Паштет може стати повноцінним сніданком або улюбленою закускою для всієї сім`ї.
  3. Паштет з яловичої печінки. Класичний паштет у найкращих французьких традиціях: печінка, молоко, вершкове масло, морква та цибуля, а також дрібка спецій.
  4. Паштет з м`яса птиці. Смачна альтернатива традиційному паштету, яку готують із двох видів фермерської птиці — курятини та індички. Вершкове масло, овочі та спеції підкреслюють основні інгредієнти страви та дарують їй унікального смаку.

паштет М`ясторія.jpg

Щоб скуштувати справжній паштет, достатньо завітати до найближчого фірмового магазину-ресторану «М`ясторія» або зробити замовлення на сайті, в додатку або чат-боті й ми доставимо ваші улюблені страви відразу до столу в зручний для вас час.

Товари

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.