
М`ясо на відкритому вогні: рецепти на мангалі
Одна з переваг теплої пори року – ми часто готуємо їжу на вулиці: на вогні, мангалі, грилі. М`ясо на мангалі – ідеальний варіант для літнього, і не тільки, обіду або вечері. Просто, корисно і смачно. А якщо проявити трохи винахідливості, то можна весь тиждень їсти м`ясо в різних варіаціях. На допомогу всім поціновувачам м`ясних делікатесів – найкращі рецепти їжі на вогні.
ТОП-7 найпопулярніших рецептів страв на мангалі
Ми впевнені, що у цьому переліку точно знайдеться щось, що підкорить навіть найвибагливішого поціновувача м`яса. Різноманіття рецептів дійсно вражає і спонукає до кулінарної творчості.
Шашлики
Шашлики з баранини, яловичини, курки та свинини напевно перша страва, яка спадає на думку, коли розмова заходить про м`ясо на мангалі. Приготовані на розпеченому вугіллі, вони мають незабутній аромат, легку апетитну скоринку і соковитість, якій позаздрить будь-яка м`ясна страва зі сковороди.
Проте важливо пам`ятати, для того, щоб шашлик не вийшов сухим, потрібно обрати правильний маринад. Найшвидшим, звичайно, буде цибулевий, адже все, що для нього необхідно – це нарізати цибулю, додати сіль та перець та залишити м`ясо на ніч. Також серед класичних маринадів – медовий, лимонний або з мінеральної води. Детальніше про маринування шашликів можна прочитати у матеріалі.
Стейки
Стейки з преміальної яловичини, а також курки, свинини і баранини – це флагманський продукт «М`ясторія». Наше м`ясо відповідає високим міжнародним стандартам якості, а також вражає мармуровість рівнів Prime та Choice. Воно не потребує жодної додаткової заправки, лише сіль та перець.
Стейки чудово доповнюються овочами гриль, а також картоплею, обсмаженою шматочками, запеченою цілком або у вигляді пюре. Універсальні соуси - вершкові, перцеві або томатні.
Реберця
Ще одна вічна класика – реберця на грилі. Традиційно на мангалі готують свинячі і баранячі ребра, рідше - яловичі. Можете бути впевненими, що це м`ясо майже завжди вийде соковитим, адже воно має багато жирових прошарків, які під час смаження тануть та насичують його соком.
Проте не варто нехтувати маринадом під час приготування реберець. Як і для шашлику, вони можуть бути доволі різноманітними, залежно від виду м`яса та ваших смакових уподобань. Серед них: лимонно-апельсиновий, медово-гірчичний, цибулевий з аджикою, гранатовий, томатний тощо.
Фрикадельки на шпажках
Напевно найбільш неочікуваний продукт у цьому переліку – фрикадельки на шпажках. Порівняно з тими варіаціями м`яса, що ми вже згадали вище, ці потребують більш ретельної підготовки, адже необхідно обрати шматок, зробити з нього фарш і тільки потім сформувати мітболи. Для приготування фаршу підійде м`ясо індички, курки, свинини, яловичини та баранини. Проте попри всі складнощі, страва точно здивує своїм смаком та змусить захотіти приготувати її ще не раз.М`ясні рулетики
Рулетики з яловичини, курки та свинини на шпажках. Ідеальна страва для мангала, рецепт якої здивує своєю легкістю. Для начинки необхідно очистити часник, подрібнити його і розтерти з сіллю.
Обсмажити в оливковій олії на середньому вогні близько хвилини, потім зняти з вогню, додати перець чилі, цедру, дрібно нарізану петрушку і чорний перець. Добре перемішати. Начинку необхідно розподілити по поверхні попередньо замаринованого м`яса і скріпити рулет.
М`ясні косички
Косички зі свинини, курки, яловичини та баранини – цікава страва, яку варто приготувати, якщо ви хочете урізноманітнити свій відпочинок на природі. Для приготування косички необхідно обирати ніжне м`ясо – вирізку або філе.
Для початку наріжте м`ясо скибками шириною приблизно 1 см і відбийте його так само, як ви б зробили це на відбивні. Посоліть та поперчіть його. Далі зробіть 2 надрізи вздовж шматка, трохи не доходьте до краю. Заплетіть косичку, зачепіть її зубочисткою та відправляйте м`ясо на мангал.
Біфштекси
Класичний біфштекс – це порційний шматок просмаженого філе яловичини. Зараз зустрічаються варіанти з рубленого м`яса або фаршу. Вітається комбінація різних видів м`яса, наприклад, яловичини та свинини. Це головний інгредієнт класичних бургерів. Придбати готові біфштекси з яловичини преміальної якості можна у мережі магазинів-ресторанів «М`ясторія».
Де придбати якісне м`ясо для мангала в Києві та Україні?
Варто пам`ятати, що який би чудовий маринад ви не зробили, або який би досвід у грилюванні ви не мали, найважливішим складником залишається вибір свіжого та якісного м`яса.
Придбати смачне та якісне м`ясо, яке відповідатиме всім нормам та стандартам, в Києві можна в одному з наших магазинів-ресторанів. Також ми маємо власну кур`єрську доставку Києвом та Київською областю, а територією України доставляємо охолоджену та заморожену продукцію до найближчого відділення пошти.