Поділитися:
Як приготувати смачний шашлик: 5 лайфхаків
Літо неможливо уявити без ніжного і соковитого м'яса, приготованого на відкритому вогні. У розпал сезону ділимося з вами секретами того, як швидко приготувати до божевілля смачний шашлик. Погодься, чужий досвід ніколи не буває зайвим.
Приготування шашлику зі свинини: все, що ви хотіли знати
- Охолоджена свинина - must have, якщо ми говоримо про смачний шашлик. Парне м'ясо продовжує реагувати на зовнішні подразники, тому приготувати кулінарний шедевр ви не зможете. Не впадайте в крайнощі: не рекомендуємо нарізати свинину надто дрібно (шашлик буде сухим) і надто крупно (зовні може підгоріти, а всередині при цьому не просмажитись). Орієнтир - коробка сірників.
- Виноградна лоза - ідеальне паливо для мангала. Альтернатива - дубові і березові поліна. Хвойні дрова - табу: згораючи, вони надають м'ясу небажану гіркоту. Безпосередньо перед приготуванням свинячого шашлику киньте на вугілля гілочки розмарину, тархуна і шавлії - вони додадуть м'ясу ледь вловимий аромат трав.
- М'ясо чутливе до спецій, а шашлик не любить нічого зайвого. Сіль і мелений чорний перець - все, що вам необхідно для досягнення ідеального результату. Готуємо шашлик творчо. Найпопулярніші маринади - цибулевий, цибулево-томатний, цибулево-кефірний, гірчично-медовий, горіховий, теріякі, а також з віскі або мінеральної води. Хтось любить більш гостре, хтось більш кисле, комусь потрібно більше цибулі, комусь - пива. Імпровізуйте.
- Надавайте перевагу шампурам, а не решітці. Таким способом вам вдасться рівномірно обсмажити м'ясо з усіх боків. Не радимо змішувати свинину на шампурі з кільцями цибулі - вони в більшості випадків підгорають раніше. А ось шматочки сала забезпечать більшу соковитість. Якщо ви не знаєте, якою має бути відстань від вугілля до м'яса, розташуйте аркуш паперу над жаром. Якщо він тліє і жовтіє, але не горить, значить, висота ідеальна. У разі, якщо вуглини загоряються - не поспішайте лити воду. Використовуйте сіль. Вона не тільки погасить вогонь, але і не дасть перегоріти жиру, який витікає з м'яса. Скільки готувати шашлик зі свинини? Час приготування залежить від обраного зрізу, товщини шматків і сили жару. В середньому рекомендується смажити не менше 20 хвилин.
- Соус - для слабаків. Геніальний гарнір до м'яса - овочі на грилі. Вони зберігають велику кількість антиоксидантів. Цукіні, баклажани, томати чері, червоний перець, «кримська» цибуля - ви не обмежені у виборі. Порцію шашлику рекомендуємо викласти на лист лаваша.
Секрети того, як правильно готувати шашлик, перед вами. Залишається тільки діяти. Смачного!
Свіже м'ясо для шашлику ви можете придбати в нашій мережі магазинів-ресторанів, а також на сайті з доставкою додому: