Як правильно обрати м`ясо для шашлику?
Поділитися:

Як правильно обрати м`ясо для шашлику?

Звичайно, найпростіший і найзручніший спосіб купити гарантовано якісне і свіже м'ясо для шашлику - це можна придбати його в магазинах М’ясторія.

Але якщо, з якихось причин, Вам цього зробити не вдалося, ми підготували для Вас кілька важливих підказок:

1. Найкраще брати охолоджене м'ясо. Парне м'ясо для шашлику не годиться (особливо яловичина), оскільки вийде жорстким. Його потрібно витримати деякий час, щоб м'язи розслабилися.

2. Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і розмороженого, треба натиснути на нього пальцем: м'ясо повинно бути пружним. У розмороженого м'яса - інтенсивніший колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.

3. М'ясо обов'язково треба понюхати. Запах ні в якому разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гниллю - від покупки потрібно відмовитися.

4. Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянсове, трохи поблискує, рівномірного кольору.

5. Не потрібно брати темне м'ясо - швидше за все воно старе і годиться хіба що на суп.

6. На дотик м'ясо не повинне бути вологим (якщо це так, то воно, швидше за все, накачане водою і хімічними розчинами), липким, не повинне сочитися кров'ю.

7. Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо (продавці часто укладають шматки, ховаючи жир і жили всередину). Якщо не хочете бруднити руки, вимагайте від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх боків.

8. Врахуйте, що м'ясо для шашлику потрібно буде нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру і жили.

9. Заморожене м'ясо ми брати не рекомендуємо, воно значно поступається за смаковими якостями охолодженому м'ясу. Особливо не варто купувати повторно заморожене м'ясо.

10. Щоб визначити, чи заморожувалося м'ясо повторно, потрібно доторкнутися до м'яса і потримати палець кілька секунд: при нагріванні на мороженому м'ясі залишиться пляма темного кольору, а повторно заморожене м'ясо колір не змінить.

как выбрать мясо для шашлыка.jpg

Для шашлику зазвичай вибирають свинину, яловичину, баранину або курку.

Свинина - універсальне м'ясо для шашлику. Вона є скрізь і вибір досить широкий, тому знайти гарне м'ясо цілком можливо. Свинина для шашлику повинна бути світло-рожева і з невеликим жирком. Підходить для шашлику «ошийок» - м'ясо, розташоване вздовж хребта на шиї. Підходить і смуга вздовж хребта на спині, вдало вийде також корейка.

Яловиче м'ясо - сухувате і жорсткувате, тому для шашлику його вибирають рідше. Але якщо вибрали саме  яловичину, то потрібно брати молоду - світлу. І віддати перевагу вирізці.

Баранина - класичний вибір для шашлику на Кавказі і в Азії. Для смаження на вугіллі підходить м'ясо молодого баранчика. Воно яскраво-червоне, якщо м'ясо набуло темнуватий, рубіновий відтінок - то баранина стара. Але якщо все ж ви побачили на прилавку хорошу, свіжу, яскраву баранину, то для шашлику вибирайте вирізку, корейку або м'якуш задньої частини.

Курячий шашлик не тільки доступний за ціною, він має ніжний і соковитий смак, а також легкий в приготуванні. Добре підійдуть для шашлику з курки такі частини як гомілки, стегна і крила. Грудка містить мало жирів, що робить їх сухуватими, тому для приготування шашлику з грудки потрібні певні навички в маринуванні.

Бажаємо Вам удачі в виборі ідеального м'яса для шашлику. І пам'ятайте, у М’ясторії для Вас завжди гарантоване свіже та якісне м'ясо без замороження й іншого шахрайства. 

Різні варіанти м'яса для шашлику з маринадом і без, Ви знайдете в розділі Шашлик.


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.