Гуляш по-угорськи: відчуйте традиції на смак
Поділитися:

Гуляш по-угорськи: відчуйте традиції на смак

Гуляш — це традиційна страва, яка зробила угорську кухню популярною у світі.  Рецепт гуляшу вперше виник серед пастухів, які потребували поживної їжі з доступних інгредієнтів. 

Перший гуляш готували на відкритому вогні на схилах Карпатських гір. Тушковане м`ясо з ароматною паприкою та овочами з легким димком — не дивно, чому гуляш так полюбився не лише пастухам, але й сучасним гурманам. 

Гуляш дійсно має довгу та цікаву історію, та що більш важливо — його смак. Якщо ви досі не знаєте, як приготувати гуляш, щоб він вийшов соковитим та смачним, пропонуємо кілька варіантів класичного рецепта. 

Спочатку теорія: що потрібно знати перед початком приготування

статя_яловичий_гуляш-02 (1).jpg

«М`ясторія» зібрала кілька порад, які допоможуть приготувати гуляш таким, щоб відразу закохатися в нього.

  1. Використовуйте якісне м`ясо. Гуляш — це страва з тушкованого м'яса, тому важливо вибрати найкращу сировину. Для страви ідеально підійде яловичина, але ви також можете використати свинину чи баранину.
  2. Підготуйте свіжу паприку. Це головна приправа гуляшу, тому важливо вибрати якісну свіжу паприку. Вона має бути яскравого червоного кольору та мати насичений аромат.
  3. Цибуля, морква та часник — це важливі інгредієнти, які додають аромату та смаку страві. Важливо нарізати їх дрібненько і додати на початку готування.
  4. Додайте томатну пасту. Томатна паста збагачує страву апетитною кислинкою та насичує її смак. 
  5. Готуйте на повільному вогні. Гуляш потребує довгого та повільного приготування, щоб м'ясо стало ніжним та соковитим. Для ідеального результату вам знадобиться як мінімум кілька годин.

Дотримуйтеся цих простих порад і додайте найсмачніший гуляш до переліку ваших фірмових рецептів. Впевнені, що сім`я та гості закохаються в цю страву.

Рецепти угорського гуляшу

статя_яловичий_гуляш-03 (1).jpg

Густий гуляш з яловичини на пательні

Інгредієнти:

Яловичину помити, очистити від плівок, нарізати на кубики однакового розміру. Підготувати овочі: цибулю очистити та подрібнити, моркву натерти на крупній терці. Перекладаємо м`ясо на розігріту пательню з рослинною олією, постійно перемішуємо, поки вся рідина випарується, а яловичина набуде золотистої скоринки. Додаємо цибулю та моркву, смажимо до м`якості. Додаємо 3 склянки води, спеції, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь та готуємо протягом 1-2 годин. В окремій тарілці поєднайте томатну пасту зі склянкою води та борошном, перемішайте до однорідності. Додайте томатний соус до пательні та готуйте до загустіння. Подавайте гуляш гарячим з улюбленим гарніром.

Яловичий гуляш з картоплею та болгарським перцем

Інгредієнти:

Яловичину промити під проточною водою, зачистити та порізати на невеликі шматочки. Овочі помийте та очистіть, картоплю та перець поріжте кубиком, цибулю та часник подрібніть, а моркву поріжте брусочками. У пательні з рослинною олією обсмажте часник та цибулю до золотистості, додайте м`ясо та смажте до появи апетитної скоринки. Додайте томатну пасту та дві склянки води, за потреби під час приготування доливайте ще. Тушкуйте яловичину 1,5-2 години. Після цього перекладіть до пательні картоплю, перець та моркву, приправте спеціями, долийте води та тушкуйте до готовності овочей. Залиште страву настоятися 15-20 хвилин та подавайте до столу як самостійну страву.

Щоб отримати традиційний угорський суп-гуляш, використовуйте більше рідини. Кількість води буде залежати від часу приготування та кухонного обладнання, додавайте її залежно від особистих гастрономічних уподобань. Використовуйте посуд з товстим дном, щоб страва не підгоріла та рівномірно приготувалася.

Усе вирішує м`ясо

гуляш від М`ясторії.jpg

Для гуляшу чудово підійде яловичина з лопаток та задньої частини. Використовуйте свіжу продукцію, яка не проходила процес заморожування, щоб зберегти смак та користь. 

Аби перетворити повсякденну страву в оригінальний рецепт, радимо спробувати приготувати гуляш з яловичиною породи Абердин-Ангус. Ця порода чорних биків вважається однією з найкращих у світі завдяки ніжності, яскравому смаку та вишуканій мармуровості. 

Завітайте до найближчої «М`ясторії», щоб обрати м`ясо для свого столу. Наші консультанти допоможуть обрати потрібну частину та дадуть поради для її приготування. Також ви маєте можливість замовити кур`єрську доставку Києвом, а для отримання замовлень в інші міста України використати найближче відділення Нової Пошти.

Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.