Приготування стейків: у чому маринувати?
Поділитися:

Приготування стейків: у чому маринувати?

Візьміть будь-який стейк «М’ясторія» кімнатної температури і змастіть його рослинною олією, можна прямо руками. Добре розігрійте сковороду на сильному вогні. Один-два стейка (не більше) просмажте з одного боку, потім впродовж такого ж часу - з іншого, цю маніпуляцію повторіть двічі. Перевертайте стейк спеціальними щипцями і не придавлюйте його при смаженні! По завершенню - посоліть і поперчіть страву. Відразу м'ясо подавати до столу не можна - треба дати йому відпочити. Акуратно перекладіть стейки на тарілки, загорніть їх у фольгу, щоб не пішов жар, і потримайте хвилини три - м'ясо повинно «відпочити».

При бажанні ви можете замаринувати стейки, які можна розділити на два види за ступенем жорсткості м'яса. Залежно від цього пропонуємо наступні маринади.

1. Класичні стейки

Маринад повинен бути не агресивним і головним його завданням є просто надати м'ясу додаткового смаку і аромату.

Інгредієнти: 

  • оливкова олія
  • часник
  • цедра цитрусових
  • ароматні трави і сухі спеції

Час маринування 40 хвилин.

2. Альтернативні стейки

Головне завдання маринаду в даному випадку - зменшити жорсткість і розм'якшити м'ясо.

Інгредієнти: 

  • гірчиця
  • будь-який вид оцту;
  • лимонний, томатний, фруктовий або ягідний сік з високою кислотністю
  • алкоголь   
  • кисломолочні продукти
  • мінеральна вода
  • квас

Час маринування: від 4 до 10 годин у холодильнику.

Після завершення маринування стейк слід готувати за правилами приготування, зазначеним вище. І не забудьте його нагріти до кімнатної температури.


РІБАЙ

Цей класичний стейк - обов'язковий атрибут хорошого м'ясного ресторану. Велика кількість жирових прошарків, які при смаженні швидко тануть, роблять «Рібай» найсоковитішим і найароматнішим стейком.
Готуємо на вогні або на спеціальній сковороді в домашніх умовах.
Просмажування від RARE до MEDIUM.

КЛАБ-СТЕЙК

Стейк має невелику реберну кістку. З одного боку, м'ясо клаб-стейка не відрізняється особливою жорсткістю, а внутрішнього жиру в ньому міститься зовсім небагато. З іншого боку, зовнішній жировий прошарок, який проходить по краю клаб-стейка, додає м'ясу апетитної соковитості і істинно яловичого аромату. 
Готуємо на вогні або на спеціальній сковороді в домашніх умовах.
Просмажування MEDIUM.

ТОМАГАВК,  КОВБОЙ

Стейк Томагавк вважається одним з найбільш соковитих і ніжних. Для його приготування використовується добірна яловичина з чудовою мармуровою структурою. У Томагавка кістка довша, у Ковбоя - коротша. 
Готуємо на грилі або в спеціальному посуді, що відповідає розмірам стейка.
Просмажування MEDIUM RARE або MEDIUM.

ТЕНДЕРЛОІН

Це найніжніше м'ясо, яке тільки можна уявити. Вирізка знаменита своїм вишуканим смаком з менш вираженою, ніж в інших стейках, яловичою складовою. М'ясо вирізки широкоформатне і використовується для створення інших видів стейків, з вирізки виходить найсоковитіший міньйон.
Готуємо на грилі або в духовці. Рекомендуємо не готувати стейк цільним шматком.
Просмажування MEDIUM.

ФІЛЕ-МІНЬЙОН

Особливості цього стейка полягають в дуже ніжній структурі м'яса, яке також має низьку калорійність через низький вміст жиру. Незважаючи на свою товщину, готується також просто і швидко, як інші стейки з вирізки.
Готуємо на грилі, в чавунній або сталевій сковороді.
Просмажування MEDIUM RARE або MEDIUM.

ШАТОБРІАН

Цей різновид стейка має досить ніжні смакові якості і не сильно акцентований «яловичий смак».
Готуємо на грилі, в чавунній або сталевій сковороді.
Просмажування MEDIUM RARE або MEDIUM.

Будь які стейки на вибір можна придбати ТУТ

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!