Приготування стейків: у чому маринувати?
Поділитися:

Приготування стейків: у чому маринувати?

Зазвичай у своїх стейках ми рідко використовуємо спеції крім солі та перцю. Ми вважаємо, що якісне м`ясо не потребує великої кількості приправ, аби його смак був довершеним. Якщо хочете в цьому переконатись, то запрошуємо спробувати стейки з відбірної яловичини в одному з наших закладів. Але що ж робити, коли до страви хочеться додати «перчинку»? Все просто, використовуйте маринад. Але в чому правильно маринувати стейк, аби не зіпсувати його смак? Про це та інші правила приготування стейків розповімо сьогодні.

Стандартна інструкція з приготування стейка

Візьміть будь-який стейк найвищої якості від «М`ясторія» та розігрійте його до кімнатної температури. Приправте м`ясо сіллю та спеціями на свій смак. Після цього змастіть стейк оливковою олією, ви можете зробити це навіть руками, аби пересвідчитись, що шматок вкритий маслом з усіх боків. 

Добре розігрійте сковороду на сильному вогні. Пам`ятайте, на одну пательню одночасно можна викладати не більше двох стейків. Впродовж декількох хвилин (залежно від виду стейка час його приготування може змінюватись) смажте м`ясо з одного боку, після чого переверніть стейк та тримайте на вогні впродовж того ж самого часу. Цю маніпуляцію необхідно повторити двічі. Радимо перевертати стейк спеціальними щипцями, та в жодному разі не придавлювати його при смаженні! Це може призвести до того, що ваше м`ясо вийде сухим.

Відразу м`ясо подавати до столу не можна – треба дати йому відпочити. Після смаження обережно перекладіть стейк на тарілку, загорніть його у фольгу, щоб зберегти жар довше, і залиште на декілька хвилин. Після цього зніміть фольгу та насолоджуйтесь стравою.

Правила приготування стейків за видами

СТЕЙКИ ФИЛЕ МИНЬОН.jpg

Рібай

Цей класичний стейк – обов`язковий атрибут хорошого м`ясного ресторану. Велика кількість жирових прошарків, які при смаженні швидко тануть, роблять Рібай найсоковитішим і найароматнішим стейком. 

Готуємо на вогні або на спеціальній сковороді. 

Просмажування від RARE до MEDIUM.

Клаб стейк

Стейк має невелику реберну кістку. М`ясо клаб стейка не відрізняється особливою жорсткістю. Проте внутрішнього жиру в ньому зовсім небагато. З іншого боку, зовнішній жировий прошарок, який проходить по краю клаб стейка, надає м`ясу апетитної соковитості та справжнього яловичого аромату. 

Готуємо на вогні або на спеціальній сковороді.

Просмажування MEDIUM.

Філе Міньйон

Особливості цього стейка полягають в дуже ніжній структурі. Він також має невелику калорійність через низький вміст жиру.  Попри свою товщину готується м`ясо просто і швидко, як й інші стейки з вирізки. 

Готуємо на грилі, в чавунній або сталевій сковороді. 

Просмажування MEDIUM RARE або MEDIUM.

Томагавк та Ковбой

Стейк Томагавк вважається одним з найбільш соковитих і ніжних. Для його приготування використовується добірна яловичина з чудовою мармуровою структурою. У Томагавка кістка довша, у Ковбоя – коротша. 

Готуємо на грилі або в спеціальному посуді, що відповідає розмірам стейка. 

Просмажування MEDIUM RARE або MEDIUM.

Як підібрати правильний маринад для стейка?

Якщо ж ви хочете додати своєму м`ясу «перчинку», то можете використати маринад. Класичні стейки зазвичай м`якші за альтернативні, тому рецепт маринаду для них відрізнятиметься. 

У чому маринувати класичні стейки

Маринад повинен бути не агресивним. Головне його завданням – надати м`ясу легкого додаткового смаку й аромату, а не зіпсувати його.

Інгредієнти:

  • оливкова олія;
  • часник;
  • цедра цитрусових;
  • ароматні трави та сухі спеції.

Змішайте всі інгредієнти в одній ємності, дайте маринаду настоятись, потім покладіть у нього стейки та залиште так на 40 хвилин. Після цього смажте стейк так, як описано в інструкції приготування вище.

У чому маринувати альтернативні стейки

Головне завдання маринаду в цьому випадку – зменшити жорсткість і розм`якшити м`ясо.

Інгредієнти: 

  • гірчиця;
  • будь-який вид оцту;
  • лимонний, томатний, фруктовий або ягідний сік з високою кислотністю;
  • алкоголь;
  • кисломолочні продукти;
  • мінеральна вода;
  • квас.

Змішайте всі інгредієнти в одній ємності, покладіть стейк в маринад і залиште в холодильнику на 4 – 10 годин. Після цього смажте м`ясо за правилами приготування, зазначеними вище.

Де придбати якісні стейки в Києві та Україні?

говяжьи стейки 1.jpg

Ви можете готувати стейки та використовувати тільки сіль та перець, або ж можете додатково заправити їх маринадом, щоб надати м`ясу більш яскравого смаку. Для якісних класичних стейків, які можна придбати у «М`ясторія», ми радимо все ж таки обмежити використання маринаду, щоб відчути справжній смак яловичини, проте все залежить від ваших кулінарних уподобань.

Придбати якісні стейки в Києві можна в одному з наших магазинів-ресторанів. Також ми маємо власну кур`єрську доставку Києвом та Київською областю, а територією України доставляємо охолоджену та заморожену продукцію до найближчого відділення пошти.

Статті та рецепти

  • Графік роботи у Новорічні свята
    Графік роботи магазинів-ресторанів «М`ясторія» під час Новорічних свят.
  • Бургери, що мікрохвилюють – революційна новинка від «М`ясторія»
    «М`ясторія» не перестає дивувати. Представляємо лінійку бургерів, що мікрохвилюють. Смачно, швидко, а головне легко – ось як можна описати ці страви! Завдяки спеціальній технології паковання булочка залишається пухкою, а м`ясо смакує так, ніби його щойно зняли з вогню.
  • Новорічне передзамовлення від «М`ясторія»
    Передзамовлення – це зручно, швидко та продумано до дрібниць. Великий вибір страв від салатів до основних страв і навіть подарункових наборів зробить будь-яке свято незабутнім. З новорічним передзамовленням від «М`ясторія» ви можете відкинути турботи та насолоджуватись приємними моментами з близькими.